FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Singuri în paradis » Steaua şi-a schimbat locul de cantonament în Spania, dar nu mai găseşte adversari pentru amicale

Articol de - Publicat marti, 23 decembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 20 februarie 2015 17:18

Steaua merge tot în Spania, dar şi-a schimbat locul de cantonament şi a realizat apoi că nu găseşte adversari pentru partidele de pregătire.

Roş-albaştrii au ales ca în această iarnă să nu mai meargă în sudul Spaniei, pe Costa del Sol, preferînd ca primul stagiu de pregătire să-l susţină pe coasta de est a Peninsulei Iberice, lîngă Valencia, la Oliva Nova, acolo unde a mai fost în urmă cu 6 ani, pe cînd echipa era pregătită de Marius Lăcătuş.

În ultimii doi ani, roş-albaştrii au preferat să meargă lîngă Marbella, la Benahavis în 2013 şi la Estepona în 2014. Acum, au renunţat să mai lucreze cu firma care le organiza cantonamentele, preferînd să facă acest lucru pe cont propriu. Steliştii au ales ca destinaţie pentru primul stagiu de pregătire localitatea Oliva, la 50 de kilometri de Valencia.

Gâlcă şi compania vor sta aici între 10 şi 23 ianuarie, la hotelul Oliva Nova Beach and Golf, un stabiliment de 4 stele, situat pe plaja Mării Balearice. Complexul dispune de condiţii excelente pentru pregătire: 4 terenuri cu dimensiuni FIFA, unul dintre ele fiind dotat şi cu tribune, un spa de ultimă generaţie pentru recuperare şi o sală de forţă dotată cu aparate moderne. Totuşi, steliştii întîmpină şi o problemă: nu găsesc adversari pentru partidele amicale.

Al doilea stagiu, în Turcia
În ultimii ani, campionii României au mizat pe multe meciuri amicale în cantonamente, dar de data aceasta, în Spania, e posibil să nu dispute mai multe de două partide.

Asta pentru că majoritatea formaţiilor care aleg Peninsula Iberică pentru pregătirea de iarnă preferă să meargă pe Costa del Sol, unde sînt organizate multe turnee, iar adversarii sînt garantaţi. În ianuarie, acolo vor merge şi alte formaţii din România: CFR, Dinamo, Chiajna, Oţelul şi Pandurii.

Cel de-al doilea cantonament al iernii, care va avea loc între 25 ianuarie şi 9 februarie, va fi în Antalya, unde roş-albaştrii vor disputa cel puţin 5 jocuri de pregătire.

În 2009, tot două amicale
Programul Stelei din această iarnă e similar cu cel din ianuarie 2009. Şi atunci, roş-albaştrii au mers în Spania în perioada 11-23 ianuarie şi s-au cazat tot la Oliva Nova Beach and Golf Hotel. Pe perioada cantonamentului, steliştii au avut programate două partide amicale, cu FC Zurich şi cu Hercules Alicante. Cel de-al doilea stagiu de pregătire a avut loc şi atunci tot în Turcia, la Belek.

Pe urmele granzilor
Oliva Nova Beach and Golf a fost gazdă pentru multe echipe importante ale Europei. De-a lungul timpului, aici s-au pregătit Barcelona, Bilbao, Valencia, Bayern, Borussia Dortmund, Tottenham, Dinamo Kiev, Dinamo Moscova sau Şahtior Doneţk. De asemenea, echipa naţională a Spaniei a susţinut aici cîteva stagii de pregătire. Ultima formaţie din România care s-a pregătit aici a fost Oţelul, în februarie 2012.

200 de euro costă o cameră dublă pe noapte la Oliva Nova Beach and Golf Hotel în regim de demipensiune

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Lucescu contra MApN
După ce fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a spus că nu este de acord cu condiţiile puse de MApN în ceea ce priveşte stema Stelei, şi Mircea Lucescu ia poziţie pe marginea acestui subiect: "Nu pot înţelege ce va face ministerul cu aceste simboluri. Unde să le ducă? Să ajungi să comercializezi simboluri mi se pare o chestie incredibilă! Nu ştiu cine a luat hotărîrea, dar Steaua trebuie să rămînă cu însemnele ei. E o echipă cu istorie fantastică! Nimeni nu poate să calce în picoare 50 de ani de istorie".

De ce nu pleacă Matei
Cumpărat de Steaua de la Pandurii în 2011, Gabi Matei a stat mai mult accidentat, iar în toată această perioadă a jucat doar 12 partide în tricoul campioanei. Eugen Pîrvulescu, preşedintele de la Pandurii, a explicat la Sport Total FM de ce Steaua nu-l transferă pe fundaş şi preferă să-l plătească: "Dacă lui Matei îi expiră contractul semnat cu Steaua noi nu mai încasăm nimic. Aşa a fost făcut contractul. Dacă Steaua îl dă însă afară mîine, trebuie să ne plătească 500.000 de euro. Începînd cu vara lui 2016 nu vom mai avea nici o legătură contractuală cu Steaua".

Ediţie de Crăciun cu Keşeru
DolceSport va găzdui în această seară, de la ora 21:30, o ediţie specială de final de an care-l va avea invitat pe atacantul Stelei, Claudiu Keşeru. Totul despre anul în care a reuşit să marcheze 30 de goluri, cum a izbutit să se impună ca titular, dar şi despre planurile sale pentru noul an, într-o ediţie de o oră cu golgeterul Ligii 1. Keşeru va vorbi despre cele mai frumoase momente din 2014, dar va avea parte şi de o surpriză din partea realizatorului emisiunii, Dan Udrea.

"Szukala e fabulos!"
Gică Hagi are numai cuvinte de laudă pentru cîştigătorul titlului de jucătorul străin al anului în Ancheta Superlativele GSP din acest an: "Szukala a arătat tot ce e mai bun. Are 30 de ani, nu poate să arate mai mult. E un jucător fabulos pentru Steaua. Dacă îl poţi ţine, e superb, dar dacă nu, atunci nu înseamnă că nu poţi să îl înlocuieşti. Chiar dacă pleacă Szukala, există Papp, există Luchin. Eu zic că ei doi au mai multe meciuri internaţionale decît Szukala". Fundaşul polonez intră în ultimele 6 luni de contract în ianuarie şi poate semna cu orice echipă.

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (6)
gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  23 Decembrie 2014, 12:17

hahaha, nu mai gasesc parteneri de amicale ! pai, fara nume, culori, insemne, cine mai joaca cu ei ?!:)) sau poate au baga spaima in barca, real, arsenal, bayern, nu mai au cu cine juca amicale... neee, iar se zgarceste jiji.

forumeer
forumeer  •  23 Decembrie 2014, 11:33
Postat de valiza.epo pe 23 Decembrie 2014, 09:38

Foarte probabil, cineva ( vreun argat -seala?!) si-a tras un mic (mare?!) comision la aceasta afacere. Sau s-au saturat stelistii sa tot ia bataie prin Europa (si) in amicale?!

Pintilie, vezi ca tocmai ce v-a pus uefa pamant peste clubul neinsufletit. Retrogradarea pare acum buna pt cfr pe langa ce-ar putea-o astepta. Totusi, e bine ca fte grija de stelisti :))!! Rip cefereaua!

irishjoe
irishjoe  •  23 Decembrie 2014, 11:26

Naşterea echipei de fotbal Steaua n-are, în fapt, nimic glorios din contră. La fel ca şi în cazul dinamoviştilor, ziua înfiinţării clubului Steaua ar trebui să fie motiv de ruşine pentru suporteri, şi nu de mândrie. Actul de naştere al acestei echipe impuse de ocupanţii ruşi după Al Doilea Război Mondial poartă semnătura unor agenţi NKVD – Dumitru Petrescu-Griviţa, Walter Roman (tatăl lui Petre Roman, pe numele real Ernő Neuländer), Ana Pauker (pe numele real Hannah Rabinsohn) – şi este pătat de desfiinţarea unor echipe de traditie Carmen si Ciocanul!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează