FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA ESTE ÎN AUSTRIA ALĂTURI DE STEAUA

Sistemul testat de Piţi nu i se potriveşte lui Stancu » Să vină Kapetanos!

Bogdan Stancu, Stancu, Steaua
Bogdan Stancu, Stancu, Steaua

Articol de , - Publicat marti, 29 iunie 2010 00:00

Piţurcă a schimbat tactica şi l-a distribuit pe Bogdan Stancu în rolul grecului, dar "Motanul" a fost cel mai slab stelist la primul amical al verii.

Steaua lui Piţurcă foloseşte un singur atacant şi cinci mijlocaşi, aşa cum juca şi "naţionala" cu el la conducere, numai că roş-albaştrii vor începe sezonul fără să aibă vreun vîrf în lot! De ce? Pantelis Kapetanos a primit cîteva zile de vacanţă, după ce a participat cu Grecia la Campionatul Mondial. El va ajunge la antrenamentele lui Piţi abia în al doilea stagiu de pregătire din Austria, care debutează pe 5 iulie. Din cauza asta, n-o să fie apt pentru primele etape din campionat, cel puţin nu din postura de titular.

Fostul selecţioner a testat duminică, împotriva lui APOEL Nicosia (2-0), două variante de rezervă pentru rolul golgeterului: Bogdan Stancu în prima repriză şi Romeo Surdu în cea de-a doua. Cum s-au descurcat?

Derutat
"Motanul" a pierdut majoritatea duelurilor cu adversarii, nu şi-a creat nici o ocazie mare şi şi-a enervat antrenorul. Piţurcă a ridicat vocea de 6 ori în prima repriză, în 3 rînduri doar ca să-l certe pe Stancu! "Bogdane, am zis să joci pe ultimul fundaş al lor! Nu mai coborî atît!" şi "Stancu, iar vii la primit? Cine crezi că mai dă gol?" au fost reacţiile tehnicianului. Obişnuit să evolueze în spatele lui Kapetanos, ex-piteşteanul cobora de fiecare dată aproape de mijlocaşii centrali Răduţ şi Păcurar sau ieşea în lateral, la Nicoliţă şi la Tănase. În toate momentele acestea, Steaua juca fără atacant!

Mai bine cu Surdu
Surdu l-a schimbat pe Stancu la pauză şi s-a descurcat mai bine, deşi nici el nu seamănă deloc cu Kapetanos, nici fizic şi nici ca stil. Romeo a marcat cu o execuţie spectaculoasă, lob peste portar, fără ca mingea să cadă, dintr-o pasă de 40 de metri a lui Dorel Stoica. În afara golului, a fost oricum mai activ decît colegul pe care l-a înlocuit. Mai agresiv, Surdu a reuşit să-şi ţină mai mult echipa în terenul ciprioţilor. El a explicat după meci de ce a jucat bine: "Şi la CFR Cluj, cu Bergodi antrenor, foloseam acelaşi sistem". Ce n-a spus Surdu e că în Gruia el era mijlocaş stînga, adică în poziţia lui Cristi Tănase, nu atacant central.

1 şut pe poartă a trimis Steaua în prima repriză, cît a jucat Bogdan Stancu. Autorul lui a fost Dorel Stoica, cu o execuţie de la 25 de metri

2 ocazii a mai avut Surdu în repriza a doua, în afara fazei din care a marcat pentru 2-0. Stancu avusese o singură situaţie importantă, în care portarul advers a ajuns înaintea lui şi a prins mingea

15 goluri şi 4 pase decisive a adunat Kapetanos în sezonul trecut al Ligii I, fiind cel mai bun marcator al Stelei. Stancu a punctat în campionat de 8 ori

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
sherlock1
sherlock1  •  01 August 2010, 15:44

Kapetanos e un pomanagiu norocos care n-are ce cauta la Steaua, nu se lipeste mingea de el, nu stie face un dribling. Iar Nicolita sa-l urmeze, ca mai mult incurca, fuge fara nici un folos pentru echipa.

track
track  •  30 Iunie 2010, 01:40

nu inteleg o treaba adica doar pe jumate inteleg ca ziceti ca steaua a luat campionate cu laie adevarat a luat CATEVA dar cum de a luar frate CL ? ce a facut laie sa dus a facut plecaciuni la FIFA ce a facut ? provincia ... lasa , adunat naveti atatea titului care are steaua 3 - 4 uta nu stiu exact vo 2 - 3 craiova arges 1 petrolul 1 daca nu ma insel urziceni 1 CFR 2 bate undeva la 15 rotund nu da bine la numerar ce e de facut?

yorgos001
yorgos001  •  29 Iunie 2010, 18:53

lăchițele de la cfr să nu mai vorbească de istorie că ei nu au

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close