FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Situație de neînțeles la FCSB: jucătorii sunt buni, echipa e slabă + cum i-a pierdut Gigi Becali pe cei mai buni fotbaliști din Liga 1

Florinel Coman a avut cel mai mare index InStat de la FCSB, 298 +43   FOTO
Florinel Coman a avut cel mai mare index InStat de la FCSB, 298

Articol de , , - Publicat luni, 10 august 2020 10:07 / Actualizat luni, 10 august 2020 10:27

FCSB a terminat a 5-a, însă randamentul jucătorilor roș-albaștri a fost unul de apreciat. În cea mai competitivă formulă din competiție există trei din clubul lui Becali: Crețu, Nedelcu și Coman. Bălgrădean, Man, Tănase au fost și ei printre remarcații de pe posturile lor.

După opt ani în care ori a fost campioană, ori a încheiat pe poziția a doua după ce a luptat pentru titlu până în ultima clipă, FCSB a rămas a 5-a în Liga 1 ca urmare a deciziei Federației de înghețare a clasamentelor din play-off și din play-out.

Petrescu le-a interzis Liga 1

Regresul echipei trebuie să aibă alte explicații, nu slăbiciunea lotului, fiindcă fotbaliștii pe care îi conduce acum Anton Petrea s-au descurcat chiar bine! Vali Crețu, Dragoș Nedelcu și Florinel Coman fac parte din echipa ideală a campionatului! Cea mai bună formulă realizată după monitorizarea InStat îi conține pe cei trei jucători de la FCSB, mai are doi de la CFR, doi de la Astra, doi de la Craiova și câte un om de la Botoșani și de la Gaz Metan.

Selectarea a fost realizată dintre fotbaliștii care au adunat măcar câte 20 de meciuri în campionat. De la CFR au ieșit din calcule, din cauza aceasta, nume importante. Susici și Cestor au fost foarte buni, potrivit InStat, însă ei și alți titulari din Champions League și din Europa League erau mai mereu menajați în campionat, din cauza aceasta au evoluat mai rar în Liga 1.

Buni în InStat, slabi în ochii lui Becali

Campioanei i-a plecat al doilea cel mai bun portar din campionat, Arlauskis, și l-a înlocuit cu al treilea din clasament, Bălgrădean. Goalkeeperul ideal din campionatul românesc este, în mod surprinzător, David Lazar, de la Astra. Surprinzător fiindcă portarul în vârstă de 28 de ani nu e una dintre vedetele echipei. Alibec, Budescu, Răduț, Valentin Gheorghe au fost lăudați mai des.

Bălgrădean a devenit unul dintre goalkeeperii cei mai buni din competiție grație evoluțiilor de la FCSB. Doar că Becali nu i-a oferit astă-iarnă prelungirea contractului și "Pufi" a semnat după aceea cu CFR pentru un transfer gratuit. Bălgrădean e doar unul dintre cei trei fotbaliști din formula ideală la care Gigi a renunțat ușor. Larie, căpitanul lui Gaz Metan, e al doilea cel mai bun fundaș central din Liga 1, după Chindriș. FCSB l-a dat afară.

Iar Alibec e principalul atacant din campionat. Becali l-a cumpărat de la Astra cu două milioane de euro și apoi l-a vândut înapoi la Giurgiu pe o jumătate din prețul de achiziție

700.000 de eurosusține Valeriu Iftime, președintele de la Botoșani, că va încasa în schimbul lui Andrei Chindriș, 21 de ani, din transferul la Mouscron al fundașului central pe care moldovenii l-au adus gratis de la U Cluj, în 2016, când au profitat de falimentul alb-negrilor

Echipa ideală, conform InStat: Lazar (Astra) - V. Crețu (FCSB), Chindriș (Botoșani), Larie (Gaz Metan), Bancu (Craiova) - Nedelcu (FCSB), Cicâldău (Craiova) - Deac (CFR), Ad. Păun (CFR), Dl. Coman (FCSB) - Alibec (Astra)

Cei mai buni fotbaliști din campionat, pe posturi:

Portari:

  1. Lazar (Astra)
  2. Arlauskis (CFR)
  3. Bălgrădean (FCSB)

Fundași dreapta:

  1. V. Crețu (FCSB)
  2. Moura (Gaz Metan)
  3. Boboc (Viitorul)

Fundași centrali dreapta:

  1. Chindriș (Botoșani)
  2. M. Constantin (Gaz Metan)
  3. Vinicius (CFR)

Fundași centrali stânga:

  1. Larie (Gaz Metan)
  2. M. Popescu (Dinamo)
  3. Burcă (CFR)

Fundași stânga:

  1. Bancu (U Craiova)
  2. Camora (CFR)
  3. Radunovici (Astra)
     

Mijlocași defensivi:

  1. Nedelcu (FCSB)
  2. Fofana (Gaz Metan)
  3. Hoban (CFR)

Mijlocași box-to-box: 

  1. Cicâldău (U Craiova)
  2. Nistor (U Craiova)
  3. Fabbrini (Dinamo)

Mijlocași dreapta:

  1. Deac (CFR)
  2. Man (FCSB)
  3. V. Gheorghe (Astra)

Mijlocași ofensivi:

  1. Ad. Păun (CFR)
  2. Budescu (Astra)
  3. G. Iancu (Viitorul)

Mijlocași stânga:

  1. Fl. Coman (FCSB)
  2. Sorescu (Dinamo)
  3. Mihăilă (Craiova) 

Atacanți:

  1. Alibec (Astra)
  2. Fl. Tănase (FCSB)
  3. Sg. Buș (Gaz Metan)

VIDEO Cozmin Gușă: „FCSB-ul nu o să își revină, problema este Gigi Becali”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Helmut Duckadam, previziune dezastruoasă pentru FCSB: „Va fi un nou an ratat în Europa, acolo e durerea”

Hegemonia FCSB va începe, dar Gigi Becali mai are de așteptat » De unde vin veștile bune pentru roș-albaștri

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
whiteredarad
whiteredarad  •  10 August 2020, 18:34

O batjocora de firma acest InStat. Cum sa ai tupeul sa poti afirma ca M Popescu de la Dinamo, sau pe Larie de la Medias, sint peste... Burca, sau sa il scoti primul la mijlocasi defensivi pe...Nedelcu, sau Constantin ( Medias) mai bun ca Vinicius, sau Iancu ( Viitorul) atacant sa il compari cu ...Budescu, sau Cretu si Moura mai buni decit Boboc. Nu vorbesc despre Manea sau Susici. Este ”o porcarie fara limite”, in care ati impins in fata pe ” patriotii lui Becali”, sau pe unii olteni. Gaz Metan, care nu a castigat un meci in play off, ne spuneti ca are jucatori de varf. Cel care a interpretat datele, ....ca un calculator e rece si nu e sentimental ,...imi pare o persoana in afara minimilor cunostiinte despre fotbal, JALNIC ! Furam si cu statistica !

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  10 August 2020, 16:56
Postat de steaua_nu_e_fcsb pe 10 August 2020, 13:23

m popescu ....:))))))pe ce baza e facut acest sondaj

de meciuri jucate! nu e de mirare ca niste catastrofe ca nedelcu sau m.popescu sunt in top, nu e bazat pe valoare ci pe cantitatea de meciuri! probabil ca nedelcu si popescu sunt in top ca sunt singurii!

983732924972315
Soos Vilmos  •  10 August 2020, 16:44

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează