FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Slab de genunchi » Vizita medicală l-a dat de gol! Tony are probleme la cartilaje

Tony nu a trecut cu brio peste vizita medicală
Tony nu a trecut cu brio peste vizita medicală

Articol de - Publicat sambata, 08 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 07 iunie 2013 20:35

Nigerianulului i s-a descoperit o uzură a cartilajelor, motiv pentru care ar putea fi nevoit, mai devreme sau mai tîrziu, să se opereze, astfel că achiziţionarea lui a intrat în impas.

"Îmi pare rău că s-a aflat despre intenţia noastră de a-l lua pe Tony" a fost primul comentariu pe care Reghecampf l-a făcut ieri, după ce Gazeta Sporturilor a anunţat în exclusivitate că nigerianul a venit la Bucureşti pentru a negocia cu campioana şi pentru a susţine vizita medicală.

Din păcate pentru el, RMN-ul la genunchi a scos la iveală faptul că există o uzură la nivelul cartilajelor. Acest lucru nu înseamnă că e vorba despre o problemă gravă, dar există riscul ca el să cedeze într-un viitor apropiat sau îndepărtat. Steaua încă nu a luat o decizie în privinţa lui. Mihai Stoica şi Reghecampf au fost înştiinţaţi de problemele pe care le are Tony şi îl vor anunţa pe fotbalist ce vor hotărî.

Emeghara i-a speriat
De la cazul Emeghara, în care Steaua a investit foarte mult, decizînd să-l achiziţioneze deşi fusese avertizată de staff-ul medical că jucătorul are probleme la genunchi, cei din Ghencea au hotărît să evite să ia jucători care au chiar şi cea mai mică problemă medicală. Primul care a fost refuzat pe acest criteriu a fost Wires, în vara lui 2011.

"Am spus că îmi pare rău de faptul că s-a aflat de acest subiect pentru că dacă nu-l vom lua, atunci s-ar putea înţelege că Tony are probleme mari de sănătate şi va fi ca o pată pentru cariera lui, ceea ce nu e cazul absolut deloc. Oricum, e un fotbalist foarte interesant", a comentat Reghecampf ieri la Digi.

E şi din cauza vîrstei?
Un alt posibil motiv pentru care Tony are cartilajele afectate, deşi nu are în spate o carieră cu foarte multe meciuri disputate, ar putea fi vîrsta lui. El apare în actele oficiale de la U Cluj ca fiind născut în martie 1989, dar în 2012 pe diverse site-uri, inclusiv pe cel al Federaţiei de Fotbal din Nigeria, dar şi pe soccerway, apărea că are cu 7 ani mai mult! "Nu e prima oară cînd se fac speculaţii pe seama vîrstei mele, chiar mă amuză fiindcă ştiu care e adevărul, doar ştiu cînd m-am născut", a spus la vremea respectivă Tony.

Wires, refuzat, dar apoi a jucat nonstop
Primul fotbalist pe care Steaua l-a refuzat pe motive exclusiv medicale a fost un brazilian. E vorba despre Wires, de la Rio Ave, care a venit la Bucureşti în 2011, însă n-a semnat pentru că RMN-ul pe care l-a efectuat a scos la iveală fix acelaşi probleme ca şi cele pe care le are Tony. Wires a revenit însă în Portugalia şi în următoarele două sezoane a jucat fără să aibă nici cea mai mică accidentare. A bifat 46 de partide în perioada august 2011 - mai 2013.

Alţi africani cu probleme în Liga 1

Emeghara: A stat doi ani din cauza genunchilor
Fotbalistul african care a avut cele mai grave probleme medicale dintre toţi cei care au evoluat în Liga 1. Fix din cauza uzurii cartilajelor, Emeghara a suportat o serie interminabilă de operaţii la genunchi, care l-au ţinut departe de fotbal aproape doi ani.

1,5 milioane de euro a plătit Steaua pe Emeghara în vara lui 2007

Bruno Fernandes: a şocat un medic român
Tot un african, tot cu probleme la genunchi, tot la cartilaj, a reuşit să surprindă un doctor. Bruno Fernandes a fost dus la un specialist pentru refacerea cartilajelor.

Doctorul, neştiind că e fotbalist, le-a transmis celor de la Unirea Urziceni: "E OK, va putea merge fără dureri". "Cum adică să meargă, el trebuie să joace fotbal?". Replica şefilor Unirii l-a şocat pe respectivul medic: "E fotbalist? Modul în care se prezintă structura genunchiului şi a cartilajelor arată ca ale unei persoane în jur de 50 de ani"!

Mike Temwanjera: toate accidentările posibile
Atacantul din Zimbabwe apare în actele oficiale de la Vaslui ca avînd doar 30 de ani, însă în ultima perioadă a carierei a avut parte de toate accidentările posibile, mai ales la genunchi.

În 2010, a bifat doar 3 minute timp de 13 luni pentru FC Vaslui, după o operaţie complicată la genunchi, în urma căreia a avut nevoie de refacerea cartilajelor. Pe seama vîrstei lui s-au făcut multe discuţii, inclusiv antrenorul de acum al vasluienilor l-a ironizat: "Îi propunem prelungirea contractului pînă la 50 de ani, deci pe încă doi ani".

"Cred că Temwanjera e la a treia dantură, asta apropo de cai de rasă. Noi ne permitem glume, pentru că sîntem din aceeaşi generaţie" (Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Mititelu regretă cearta cu Reghe
Adrian Mititelu regretă că l-a dat afară de la Craiova pe Laurenţiu Reghecampf, antrenor despre care spune acum că nu va avea rival în Liga 1: "Steaua are un antrenor foarte bun, pe care din păcate nu am ştiut să îl ţin aici. M-am răzbunat pe el pentru că era o debandada creată în capul meu de Piţurcă şi de frica retrogradării. Am greşit rău atunci. Am comis-o şi îmi pare rău acum. Eu cred că Steaua va avea puterea să cîştige din nou campionatul şi va fi şi la anul în Champions League".

"Mister rămîne sigur cu noi!"
Adi Popa a dezvăluit înainte de a pleca în vacanţă în Spania că Laurenţiu Reghecampf va continua la Steaua: "Mister a zis că rămîne cu noi să începem un nou sezon şi să avem cel puţin aceleaşi performanţe ca anul acesta. E o relaţie strict profesională de antrenor-jucător, dar în multe momente ne este şi prieten, ştie cînd să fie. Putem să vorbim, să ne spunem oful, ne ascultă. Tot timpul încearcă să ne ajute".

"Steaua trebuie retrogradată!"
Ladislau Boloni crede că Steaua trebuie să fie retrogradată după ce Gigi Becali a fost condamnat 3 ani la închisoare. "Eu n-aş fi şocat dacă Steaua ar fi exclusă din Europa. Dacă s-a făcut ceva ilegal în numele cuiva, trebuie să plătească! În sinea noastră, a steliştilor, trebuie să ne bucurăm! Vom fi abătuţi, mai dîrji, dar este mai important să fim curaţi. Se poate întîmpla foarte uşor ca Steaua să fie retrogradată în Liga a 2-a. Echipa o să-şi revină cu mai mult spirit", a precizat Boloni la ProTV.

Becali îşi află soarta pe 19 iunie
Tribunalul Bucureşti judecă peste aproximativ două săptămîni cererea de contopire a pedepselor de cîte trei ani cu închisoare primite de Gigi Becali. Avocatul Bogdan Bărbuceanu a precizat că a fost depusă cererea, urmînd ca instanţa să decidă viitorul patronului Stelei pe 19 iunie. Tot atunci se va judeca şi cererea de întrerupere pentru trei luni a pedepsei primite.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (28)
danny1252
danny1252  •  09 Iunie 2013, 02:06

Ca întotdeauna sunteti penibili cei de la GSP. De data aceasta însa mi-a placut poza, mai ales când am vazut in privirea brunetei de la birou admiratia si dorinta de a-i "îngriji" cartilajul lui Tony....Pacat ca roscata batrâna e prezenta si curioasa...

arsenall2
arsenall2  •  08 Iunie 2013, 22:26

Ce obiective marete are Dinamo anul asta,sa scape de retrogradare daca a luat un jucator care la Petrolul nu a avut loc))))))))))))))))

mariuspuma2009
mariuspuma2009  •  08 Iunie 2013, 12:05

Cum ziceam akm 2 zile intrun comentariu nu mai vrem can can mai mult fotbal asta vrem asta iubim . Dar parerile noastre nu fac 2 bani pt ei

Vezi toate comentariile (28)
Comentează