FOTBAL  »  Superliga  »  GLORIA - STEAUA, AZI, 18:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Soarta sezonului Stelei se joacă în 11 zile explozive!

Articol de , - Publicat duminica, 31 octombrie 2010 00:00

Începînd de azi, Steaua îşi joacă în mai puţin de două săptămîni un sezon întreg în toate cele 3 competiţii.

Deplasările de la Bistriţa şi din Giuleşti sînt decisive pentru titlu, o victorie cu Utrecht e obligatorie pentru calificarea în primăvară, iar pe 11 noiembrie, Lăcătuş va afla dacă va fi sau nu în "semifinalele" Cupei.

Steaua începe azi o serie de 4 meciuri care vor hotărî dacă acest sezon este unul ratat sau, dimpotrivă, dacă echipa va rămîne cu şanse pentru atingerea obiectivelor trasate în vară. Cele 4 jocuri sînt în 3 competiţii diferite şi Steaua n-are voie să facă nici un pas greşit dacă doreşte să continue cursa în toate trei.

"Un eşec cu Gloria ne scoate din lupta la titlu"
"Partida de la Bistriţa este capitală pentru lupta la titlu. Dacă nu vom cîştiga, cred că vom avea mari probleme în campionat", a anunţat preşedintele Duckadam. "Din aceste două deplasări din Liga 1, la Bistriţa şi în Giuleşti, trebuie să luăm minimum 4 puncte. Dacă pierdem vreuna, sîntem scoşi din luptă", a continuat un alt şef.

Între cele două deplasări, se va afla şi răspunsul la întrebarea dacă Steaua mai speră la primăvara europeană. "Trebuie s-o batem pe Utrecht în Ghencea ca să ne mai putem gîndi la calificare", a declarat Lăcătuş. Seria de foc se va încheia pe 11 noiembrie, cînd e programat meciul din "sferturile" Cupei. "Nu există şi un meci retur, e o singură manşă, deci ne calificăm, vom juca în semifinale, pierdem, sîntem eliminaţi, altă variantă nu e", a adăugat Duckadam.

Steaua, cele mai multe meciuri oficiale
"După cele 4 jocuri vom şti cum să abordăm şi finalul lui 2010. Dacă ne compromitem şansele în Europa, dar rămînem în joc pentru titlu, atunci, foarte probabil, în ultimele două jocuri de Europa League nu vom mai pune mare preţ şi vom odihni jucătorii importanţi. Mai ales că, de exemplu, la 3 zile după confruntarea cu Liverpool, avem meci cu CFR", a încheiat un alt oficial. Indiferent de situaţie, Steaua va bifa pînă la finalul anului 30 de meciuri, fiind pe primul loc ca număr de jocuri disputate dintre toate echipele din Liga 1.

Patru meciuri capitale
Data    Meciul    Competiţia    Obiectiv   
31 octombrie    Bistriţa - Steaua    Liga 1        Victorie
4 noiembrie    Steaua - Utrecht    Europa League    Victorie
8 noiembrie    Rapid - Steaua    Liga 1        Minimum egal
11 noiembrie    "Sferturi"    Cupa României    Calificare

"Orice trofeu ar fi bun, dar eu sper să facem eventul în acest sezon. Ar fi ceva fantastic pentru mine chiar la primul an în tricoul Stelei"
Florin Gardoş, fundaş Steaua

4 ani şi 5 luni au trecut de cînd Steaua a cucerit ultima dată titlul, mai precis din iunie 2006, atunci antrenor fiind Olăroiu

11 ani şi jumătate au trecut de cînd Steaua n-a mai cîştigat Cupa României, în iunie 1999 învingînd în finală Rapidul după executarea penalty-urilor, atunci antrenor fiind Ienei

4 ani au trecut de cînd Steaua n-a mai reuşit să se califice în primăvara unei competiţii europene, mai precis din sezonul 2006-2007, cînd a ocupat locul 3 în grupa Ligii, după Real şi Lyon, dar înaintea lui Dinamo Kiev, atunci antrenor fiind Olăroiu

Premieră după un sfert de veac
Faptul că au trecut mai mult de 4 ani fără ca Steaua să mai obţină vreun trofeu intern a însemnat un record negativ în ultima parte a istoriei clubului. Practic, nu s-a mai întîmplat aşa ceva în ultimii 25 de ani. Precedenta perioadă de secetă totală a fost între 1979, cînd s-a luat Cupa, şi 1985, cînd s-a făcut eventul.

Alte recorduri negative
- de 13 ani, Steaua n-a mai reuşit să facă eventul, adică să cîştige şi titlul şi Cupa României.
- de 7 ani şi jumătate, Steaua n-a mai dat golgeterul României, în sezonul 2002-2003 Claudiu Răducan fiind cel mai bun marcator al Ligii 1, cu 21 de goluri.
- Steaua are deja la activ 26 de meciuri consecutive fără victorie în grupele unei competiţii europene, ultimul succes obţinîndu-l în septembrie 2006, 4-1 la Kiev.
- derby-ul pierdut cu Dinamo, scor 1-2, a fost al 10-lea derby bucureştean consecutiv fără victorie. Ultimul succes, 1-0 cu Dinamo, în noiembrie 2007.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
franz_schneider
franz_schneider  •  31 Octombrie 2010, 22:17

De ce le-a fost frica stelistilor.... nu au scapat !!!

ultrasulfcsb
ultrasulfcsb  •  31 Octombrie 2010, 17:03

@l0gan

ultrasulfcsb
ultrasulfcsb  •  31 Octombrie 2010, 17:03

Nu la noi nu se platesc salariile sau nu se cumpara macar un singur jucator de valoare cum a fost la voi in mercato de vara :)) mama ce prost cred ca va simtiti un singur jucator bun sa nu fie cumparat, noi jucam in UEL voi sarba in groapa cam asta e diferenta ;) Cum o fi sa nu te fi calificat niciodata in UCL de 20 de ani de cand exista UCL :))) noi ? hmm cam de 6 ori asa ca shot up bitch ;)

Vezi toate comentariile (13)
Comentează