FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA I LA DNA

ŞOCANT » Penescu i-a filmat pe toţi cînd le dădea şpagă! Solomon: 29 de zile! Urmează Nedelescu?

Antonie Solomon, Solomon, Craiova
Antonie Solomon, Solomon, Craiova

Articol de , - Publicat joi, 04 martie 2010 00:00

Acuzat de luare de mită, fals intelectual şi uz de fals, primarul Craiovei a fost arestat preventiv. Fostul viceprimar e şi el în pericol

DNA Piteşti loveşte din nou. După ce, în aprilie trecut, a arestat "lotul Penescu", declanşînd cel mai mare scandal din arbitrajul postdecembrist, acum începe să trimită după gratii "lotul Craiova". Prima victimă: primarul Antonie Solomon, arestat preventiv ieri 29 de zile sub acuzaţiile de mită, fals intelectual şi uz de fals.

Surse autorizate afirmă însă că edilul-şef al oraşului nu va sta singur "la răcoare", ci va fi urmat, foarte probabil chiar azi, de fostul său prim colaborator, Gheorghe Nedelescu, actual consilier local şi observator de joc la partidele din Liga I. Nedelescu ar fi fost chemat la audieri o dată cu Solomon, însă de trei zile se află în Israel, cu "naţionala" de tineret a României. "Cum va pune piciorul pe pămînt la revenirea în ţară, îl vom «sălta»", a explicat sursa GSP. Dacă Solomon ar fi luat mită 50.000 de euro, fostul viceprimar s-ar fi mulţumit cu 20.000 de euro.

Probele procurorilor ar fi mai mult decît clare, întrucît în percheziţia efectuată la Penescu s-au găsit înregistrări video cu patronul Argeşului dîndu-le mită capilor primăriei din Bănie. Exact cum s-a întîmplat şi în cazul lui Gheorghe Constantin, ex-preşedintele CCA!

CRONOLOGIA CAZULUI CARE L-A TRIMIS PE SOLOMON DUPĂ GRATII
1. În toamna anului 2005, Mititelu i-a vîndut lui Penescu un teren în Craiova, în schimbul sumei de 2,8 milioane de euro. Pe respectivul teren, Penescu urma să construiască un supermarket PIC. Ulterior, întrucît n-a avut bani cash să achite terenul, Penescu a inclus în afacere şi transferul la Craiova al fotbaliştilor Andrei Prepeliţă şi Ciprian Tănasă, evaluaţi la 1,5 milioane de euro.

2. Solomon refuză să-i dea lui Penescu autorizaţia de construcţie, întrucît terenul e în litigiu, mai multe persoane susţinînd că au acte pe el.

3. În perioada februarie 2006 - noiembrie 2006, Penescu îi dă mită lui Solomon suma totală de 50.000 de euro pentru a obţine respectiva autorizaţie şi pentru ca Primăria să asigure transport public pînă în zona în care era amplasat supermarketul.

4. Pe 4 februarie 2010, Mititelu e chemat la DNA Piteşti, unde i se prezintă o înregistrare telefonică între el şi Penescu, din 2006, în care patronul Argeşului îi spune că a rezolvat obţinerea autorizaţiei cu o şpagă către Solomon.

5. Pe 8 februarie 2010, Gheorghe Nedelescu e audiat în acelaşi caz.

6. Pe 2 martie, Solomon e reţinut 24 de ore.

7. Pe 3 martie, Solomon e arestat preventiv 29 de zile, fiind acuzat de luare de mită, fals intelectual şi uz de fals.

CV Antonie Solomon
- născut la 18 noiembrie 1955, în localitatea Cîrna (Dolj)
- primarul Craiovei din 2004, ales pe listele PSD; din 2008, pe listele PD
- căsătorit, un copil
- cariera politică: PSDR (2000), independent (2001), PSD (2001-2004), independent (2005), PD, apoi PDL (2006-2010)
- doctor în ştiinţe economice, titlu obţinut la Universitatea Liberă Internaţională a Moldovei

Probleme şi în 2007
Nedelescu nu e la prima acuzaţie că ar fi făcut lucruri ilegale. Una dintre poveştile care au circulat despre el în anii trecuţi are legătură directă cu fotbalul. În primăvara lui 2007, a fost observator la meciul Dinamo - CFR 1-0, în urma căruia clujenii au pierdut locul 2 în favoarea Stelei. Oameni din fotbal au susţinut la vremea respectivă că pe lîngă banii oferiţi de Becali lui Dinamo, 100.000 de euro ar fi fost redirecţionaţi de şefii "cîinilor" către arbitrul Colţescu. Banii ar fi stat în posesia lui Nedelescu, care ulterior nu i-ar mai fi dat arbitrului decît o sumă foarte mică, restul păstrîndu-l el.

Răzbunare politică?
Surse din lumea politică afirmă că arestarea lui Solomon ar fi ca urmare a atitudinii sale din timpul campaniei electorale prezidenţiale din toamna trecută. Deşi de 4 ani e membru PDL, iar în apariţiile publice l-a susţinut puternic pe Traian Băsescu, pe ascuns ar fi sponsorizat şi campania lui Mircea Geoană. "Nu-mi fac probleme dacă iese Geoană, în secunda doi mă întorc în PSD", ar fi fost auzit Solomon în preziua alegerilor din decembrie. "Băsescu a aflat de jocul lui dublu şi acum l-a executat! Altfel cum vă explicaţi că abia acum e folosită de DNA o înregistrare telefonică dintre Mititelu şi Penescu din urmă cu 4 ani?!", a explicat o persoană din sfera politicului pentru GSP.

"Sincer, nu mă aşteptam la această decizie. Nu există nici o probă împotriva mea"
ANTONIE SOLOMON, primar Craiova

"Chiar dacă Solomon a făcut ce-a făcut, Mititelu nu trebuia să «sifoneze»!"
GIGI BECALI, patron Steaua

"Ce treabă să am eu cu arestarea lui Solomon?! Chiar am ajuns atît de puternic încît să «arestez» Primăria?! E doar o coincidenţă"
ADRIAN MITITELU, patron U Craiova

"Nu am decît calitatea de martor în acest proces. Altcineva l-a «turnat» pe primar, o să aflaţi în curînd. Va fi o surpriză mare de tot"
ADRIAN MITITELU, patron U Craiova

"E clar o «lucrătură». Sînt coincidenţe dubioase în acest caz, cred că au existat mai multe «turnătorii», începînd cu Penescu şi cu Mititelu"
RODION CĂMĂTARU, consilier local

"Solomon nu prezintă pericol public, să fie lăsat să vină la serviciu în continuare!"
RODION CĂMĂTARU, consilier local

200.000 de euro s-au găsit în casa de vacanţă a lui Solomon din comuna doljeană Leamna, bani pe care primarul nu-i poate justifica

490 de metri pătraţi e suprafaţa vilei lui Solomon din Leamna. El mai deţine două apartamente în Craiova, plus mai multe spaţii comerciale şi terenuri în Bănie şi în proximitate

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (56)
otelarul_123
otelarul_123  •  04 Martie 2010, 21:46

sa dea puscaria cu de'alde voi pe'afara !

 •  04 Martie 2010, 21:09

acel lot face parte dintr-o mostenire, o suprafata foarte mare de pamant care a apartinut boierului Negoescu, iar mititelu a intrat in posesia acelei mosteniri cumparand drepturile litigioase de la familia care era mostenitoare de drept, asta pt ca mititelu avea puterea financiara sa sustina un astfel de proces. dealtfel a marturisit ca l-a costat acea mostenire cateva zeci de mii de dolari spaga ca sa se solutioneze in mod corect pt ca gasca lui camataru-solomon statea la panda.

 •  04 Martie 2010, 21:01

sa va explic, asa cronologic cum ati inceput voi, ce e cu litigiul ala pe teren. persoanele in litigiu sunt niste amarati pusi interfata de grupul solomon- rodion doru gorun camataru dinamovistu- doru martalogu magaru petrescu zis pielea pu lii. e o baba din constanta, la vreo 800 de ani, care e milionara in euro daca te iei dupa alde solomon & crew. ei au dat, daca nu ma insel, niste documente de la primarie acelei babutze ca sa revendice in instanta pamantul doar ca acel lot face parte

Vezi toate comentariile (56)
Comentează