FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Socios de Cluj » Deşi clubul e în insolvenţă, şefii Universităţii speră să-i convingă pe suporteri să devină acţionarii

Articol de GSP - Publicat marti, 09 iulie 2013 00:00 / Actualizat luni, 08 iulie 2013 21:37

U Cluj va juca în sezonul viitor în prima ligă, dar nu are conturat un buget clar.

Oficialii clujeni mizează doar pe veniturile din drepturile TV, în jur de 1,2 milioane de euro, dar şi pe un proiect inedit în Liga 1. Deşi clubul e in insolvenţă din luna februarie, administratorul special, Ioan Mărginean, cel care deţine pachetul majoritar de acţiuni, speră să-i convingă pe suporteri să cumpere acţiuni, implicîndu-se astfel în salvarea echipei după modelul socios din Spania.

"Societatea este condusă de administratorul judiciar. Acum este cel mai bun moment ca clubul să se reorganizeze pe ideea suporterilor, aceea cu socios, pentru că acum se pot vinde acţiunile la sume modice", a spus "Limoniu" pentru stiridesport.ro.
În Spania, Barcelona, Real Madrid, Osasuna şi Bilbao sînt deţinute de membrii cotizanţi, fiind nevoie de decizia lor pentru fiecare achiziţie cu o valoare mai mare de 20 la sută din bugetul anual, iar profitul trebuie reinvestit în club.

160 de mii de socios are Barcelona la ora actuală, în timp ce Real Madrid adună puţin peste 100.000

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
cfrclujole
cfrclujole  •  19 Iulie 2013, 12:03
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Du-te la scoala!

walhalla
walhalla  •  09 Iulie 2013, 12:26

In primul rand suporterii Universitatii, asta daca mai sunt atat de numerosi si nfocati, ar trebui sa "populeze" arena din Cluj la fiecare meci disputat acasa. Asa iti sustii in primul rand echipa. Asa la mod declarativ...Fapte, nu vorbe.

stadionmircealuca
stadionmircealuca  •  09 Iulie 2013, 11:34
Postat de alpin pe 09 Iulie 2013, 10:34

Aia sunt toata ziua in oras! Unde e inghesuiala!! La ciordit!!!

Ma asistatule social, tu chiar nu-ti dai seama cat esti pe penibil si gretos, toata viata ta inseamna forumul gsp, ajungi imediat la un milion de comentarii, nu mai bine vorbesti tu cu bombonel sa-ti imprumute un burberry si sa-ti dai drumu din rapa de unde traiesti sa nu mai consumi aer degeaba,parazitule ?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează