FOTBAL  »  Superliga  »  AMICAL

Soluţie

Articol de GSP - Publicat joi, 24 ianuarie 2008 00:00

Andone îl vede pe Sixto Peralta drept omul care îl va înlocui pe Didy, regretat deja de tehnician

Zero goluri în două amicale, cu Energie Cottbus (0-0) şi Arsenal Kiev (0-2), au declanşat semnalul de alarmă la CFR Cluj.

Accidentarea lui Didy, un element esenţial în angrenajul liderului, i-a dat planurile peste cap lui Ioan Andone. Antrenorul a izbucnit după înfrîngerea cu Kiev-ul şi nu a mai căutat scuze, punînd direct degetul pe rană. "Da, e o perioadă de acumulări, însă nu marcăm. Am văzut cu Kievul o lipsă totală de concentrare la finalizare, dar şi probleme mari în apărare la fazele fixe. Lipsa lui Didy se vede. Credeam că-l putem înlocui.Pentru noi, absenţa lui e foarte importantă, din ce văd. Era inadmisibil din partea lui Didy să nu marcheze vreo două goluri în aceste meciuri. Mingile le ducem, nu asta este problema. Numai Anca a avut patru ocazii, plus cea a lui Peralta. Ceea ce greşim, remediem în timp, muncind. Dar dacă un jucător e accidentat, ca şi Didy, eu ce mă fac?", s-a plîns Andone.

Tehnicianul a găsit antidotul pentru sterilitatea din atac: argentinianul Sixto Peralta. "Peralta va fi o soluţie bună pentru noi", a recunoscut Ando. Şi Trică deplînge accidentarea sud-americanului, care nu va mai juca în acest sezon, după ce a suferit o ruptură la ligamentele încrucişate în meciul cu Poli. "Didy e un jucător cu care poţi combina, care juca din prima, din deviere. Un fotbalist important pentru noi", a spus decarul "vişiniilor".

Cum ar putea juca CFR
Hirschfield - Tony, Cadu, De Sousa, Dorsin - Semedo, Dani, Culio - Trică, Peralta - Fabbiani
Cum a jucat CFR în tur
Nuno Claro - Tony, Cadu, De Sousa, Panin - Dani, Trică, Culio - Semedo, Fabbiani, Didy

I-a rupt!
Ioan Andone n-a digerat uşor eşecul cu Arsenal Kiev (0-2), chiar dacă echipa sa a avut 6-7 opotunităţi de a marca. Tehnicianul a lucrat ieri dimineaţă doar la finalizare. Tehnicianul a urmărit extrem de atent execuţiile elevilor săi, felicitîndu-l pe Trică, după o reluare la vinclu: "Aşa Eugene, bună execuţie". De altfel, decarul lui CFR a apărut cel mai bine în faţa porţii, şutînd de fiecare dată în forţă. Peralta a preferat execuţiile tehnice, fiind ghicit de cîteva ori de Ţurcaş. "Hai Sixto, dă gol de acolo. Dorsin aleargă mai repede înapoi", a urlat Andone. La final, antrenorul l-a luat separat pe Dubarbier căruia i-a aşezat mingi pentru a şuta de la marginea careului. "E un jucător bun, de viteză, dar care ratează prea mult. Ce pot să-i cer mai mult acum? E de 14 zile cu noi", a explicat "Fălcosul".

Cadu menajat
Ruiz s-a ales cu o contractură pe inghinali după amicalul cu Energie Cottbus, 0-0. Argentinianul a fost menajat în amicalul cu Arsenal, nejucînd nici un minut. Ieri, Ruiz s-a pregătit separat, alături de căpitanul Cadu, care s-a ales şi el cu probleme musculare după amicalul cu formaţia din Kiev. În cele două meciuri de verificare din Antalya, fundaşul portughez a jucat 170 de minute, fiind integralist cu Arsenal şi schimbat în minutul 80 în partida cu nemţii.

Exemplul Bornescu
Antrenorul cu portarii, Ion Manu, i-a întins serios pe elevii săi la antrenamentul de ieri. Fostul rapidist i-a cerut lui Stăncioiu să nu mai iasă cu talpa înainte, în timpul unui exerciţiu. "Nu ca Bornescu. Ai grijă că se pedepseşte şi intenţia. Dacă ieşi cu genunchiul nu ai nici o problemă", i-a recomandat Manu.

Amînare cu Szekely
Antrenorul Oţelului, Petre Grigoraş, a afirmat ieri că transferul lui Szekely la CFR Cluj s-ar putea perfecta abia săptămîna viitoare. "Acum nu-mi doresc decît să fie lăsat în pace, să rămînă concentrat la antrenamente. Ştiu că cele două cluburi s-au înţeles. În acest moment e linişte. Situaţia se va clarifica săptămîna viitoare sau în Cipru", a spus Grigoraş. Oţelul şi CFR vor participa la acelaşi turneu în Cipru, unde clujenii vor ajunge pe 1 februarie. 

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează