FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENORUL PORTUGHEZ A FOST OBLIGAT SĂ ADOPTE "TACTICA" LUI RĂZVAN LUCESCU

Sponsorul Peseiro

Articol de , - Publicat luni, 08 decembrie 2008 00:00

Portughezul dezvăluie că salariul său e puţin peste 500.000 E pe an, că n-a încasat decît o rată contractuală şi că şi-a împrumutat jucătorii cu bani

"Mai bine ne vedem duminică, că sîmbătă merg la petrecere la Maftei". Ieri a răspuns dimineaţă. "Hai să ne întîlnim la 13:00 în loc de 12:00!". Jose Peseiro se freacă la ochi, "a fost o petrecere drăguţă", zice rîzînd. Începe să vorbească, se mai opreşte, "înţelegeţi engleza mea proastă?", mai bate cu degetele în masă cînd explică de ce nu poate folosi două vîrfuri şi se încruntă atunci cînd discută despre salariul lui: "Nu am un milion pe sezon şi n-am mai fost plătit din prima lună în care am ajuns aici!". Din cînd în cînd, rîde zgomotos şi repetă: "Dacă şefii nu mă dau afară....".


- Domnule Peseiro, credeţi că aţi subestimat fotbalul românesc cînd aţi venit aici?
- Calitatea fotbalului e mai bună decît mă aşteptam, însă organizarea lasă mult de dorit. Cu excepţia a două sau trei echipe, precum Buzău, Otopeni, Iaşi, restul sînt de valoare apropiată. Cluj, Dinamo, Steaua, Craiova au jucători de mare valoare, în vreme ce Urziceni are o organizare excepţională, cea mai bună din cîte am văzut. ;)

- V-a impresionat vreun fotbalist?
- Cristea, Ropotan, Costea sînt jucătorii care îmi plac şi pot juca la echipe mari. Mai sînt Bicfalvi, Rădoi, Tameş, Tudose.

- De ce aţi schimbat 10-15 jucători în vară, iar acum vă plîngeţi de lipsă de omogenitate?
- Am schimbat mulţi jucători pentru că aşa mi s-a spus cînd am venit. Conducătorii erau nemulţumiţi de valoarea lotului. Eu am cerut români, dar mi s-a transmis că sînt prea scumpi. Dintre cei aduşi, îi văzusem live pe Pardo, Spadacio, Fernandes, Pitbull, Joao Paulo Andrade, Julio Cesar. Restul au fost văzuţi pe DVD şi am primit referinţe de la diverşi oameni din fotbal. Am mers pe încredere.

"Probleme cu străinii au fost şi la Steaua"

- Au fost primiţi cu răutate străinii?
- Nu vreau să spun mai multe, doar sunaţi-l pe Săpunaru să vă spună cum a fost primit la Porto. Vedeţi dacă nu cumva e mai uşor pentru români afară decît pentru străini în România. Ţara voastră a intrat de curînd în UE, poate în 7 ani se vor mai schimba lucrurile. Nu doar noi am avut probleme, la fel a fost la Steaua, la Cluj.

- Sînteţi mulţumit de lotul de acum?
- Mai avem nevoie de 2-3 jucători, asta dacă vor pleca unii dintre cei care nu s-au adaptat.

"Am înghiţit prea multe"

- Ştiţi că oficialii negociază deja cu un alt portar, Marius Popa de la Timişoara?
- Nu-l cunosc pe Popa, aştept să discut despre asta cu domnul Sichitiu, dînsul răspunde de transferuri.

- Cum explicaţi locul 7 ocupat acum?
- Am înghiţit tot pînă acum, n-am zis nimic, dar pentru performanţă e nevoie ca toţi oamenii să tragă în aceeaşi direcţie. Salariul meu nu e cît se vehiculează în presă şi nimeni nu m-a întrebat cîţi bani vreau ca să plec. Am văzut că Rednic a zis că primeşte de 5 ori mai puţin ca mine. Înseamnă că el are puţin peste 100.000 de euro! :O Aşa e? Nu cred! Doar nu e mai prost plătit decît 90 la sută dintre fotbaliştii Stelei!

- Imaginaţi-vi-l pe Jose Peseiro peste 6 luni.
- Sînt două variante: ori Toma respectă înţelegerea pe care am făcut-o, vindem cîţiva jucători ca să facem rost de bani şi aducem alţii, caz în care Rapid va ocupa minimum locul 2 şi o să cîştige Cupa României. A doua variantă ar fi să ne despărţim şi să ajung să antrenez o altă echipă. Am avut oferte şi pînă acum, dar am refuzat. M-am gîndit că am o responsabilitate faţă de jucătorii pe care eu i-am adus aici, eu i-am convins. Cum puteam să-i las baltă?

- Ce le-aţi spus jucătorilor cînd erau neplătiţi?
- Pe unii dintre ei i-am împrumutat cu bani. :O Ştiaţi asta? Toată lumea mă invidiază pentru cîţi bani iau, se spune că pe Peseiro îl interesează banii şi atît. Cînd am venit în România, mi s-a propus un contract pe 3 ani, dar eu am zis nu, mai bine doi. Putem să semnez pe 3 sezoane şi aveam salariul asigurat. Apoi, cînd m-au suspendat, am acceptat o clauză prin care mă pot da afară în vară, fără compensaţii, dacă nu termin în primele trei! În plus, nu am fost plătit decît în prima lună de contract, atît! Dar n-am făcut scandal, le-am şi zis şefilor: "Daţi-le bani fotbaliştilor!".

 

"Lui Spadacio i-am dat libertate, în unele meciuri a fost al doilea vîrf. Locul lui e acolo, dovadă că a marcat mai mult decît în toată cariera"

"La botezul copilului lui Maftei am băut vin roşu. Mai beau cîteodată gin tonic ori whisky, dar în 95 la sută din situaţii prefer apa"

"Sînt un gurmand şi îmi place mîncarea românească. Mi-aş dori să schiez la Poiana Braşov, dar domnul Copos nu m-a invitat la hotelul lui pînă acum"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
 •  08 Decembrie 2008, 18:50

uitati-va cum a castigat meciul de la iasi, cu o ehipa carpita. Peseiro e antrenor bun poate putin cam scump, dar e bun. am avut atatea scandaluri si totusi suntem la un punct de steaua si cfr. peseiro e antrenor si trebuie apreciat pentru ce a facut la noi! acum are nevoie de sustinerea noastra pentru ca coposila zgracitul ii pregateste debarcarea! omul nu si-a luat banii de nu mai tine minte si a stat si a indurat cate si mai cate. Respect Peseiro!

 •  08 Decembrie 2008, 11:19

v-a demontat peseiro, bai astia de la gsp! tot timpul ati mintit despre salariul lui fabulos. in loc de un ziar de sport sunteti un ziar de scandal in lumea sportului. sa va fie rusine! gazetari de doi bani!

 •  08 Decembrie 2008, 10:12

un antrenor de mare caracter,il apreciez foarte mult,pacat ca cei din conducerea rapidului fac totul in favoarea lor,as vrea sa ramana la rapid pt ca se vede ca stie ce e fotbalul si isi face treaba,are stofa de antrenor,iar cei vinovati la rapid sun aia din conducere de-al de zotta de toma numai zic de copos,e de atata timp in fotbal si tot aiureli face si pacat ca usor usor se stinge spiritul rapidului,si nu mai al lui si al stelei...din cauza conducerilor de 2 bani.respect peseiro!good luck!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează