FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ultimele detalii despre viitorul stadion Dinamo: „3 pași, aproximativ 3 luni”

Visul lui Dinamo / foto: Arhivă
Visul lui Dinamo / foto: Arhivă

Articol de - Publicat joi, 14 septembrie 2023 16:32 / Actualizat joi, 14 septembrie 2023 19:20

Fanii dinamoviști au fost informați vizavi de ultimele detalii privind stadionul care se va construi pentru Dinamo în Ștefan cel Mare. S-au mai obținut două avize necesare, mai lipsesc alte trei aprobări, astfel că buldozerele pot intra în acțiune de la începutul lui 2024

Dinamo este obligată să se mute frecvent pentru partidele considerate pe teren propriu atât în Liga 1, cât și în Cupa României. Mâine seară, vineri, va juca împotriva lui FCU Craiova pe Arena Națională în cadrul etapei a 9-a, după care va fi obligată să se mute din nou, întrucât este un festival pe cel mai mare stadion al țării.

Astfel, în perspectiva etapei a 10-a, cu Farul Constanța, "câinii" ar putea reveni pe stadionul "Arcul de Triumf", în condițiile în care nu există posibilitatea închirierii arenelor de la Târgoviște și Ploiești.

Ieșirea din insolvență mai are o miză uriașă pentru Dinamo » Baza de la Săftica este pusă gaj pentru o sumă imensă
DINAMO
Ieșirea din insolvență mai are o miză uriașă pentru Dinamo » Baza de la Săftica este pusă gaj pentru o sumă imensă

Care sunt cele două avize obținute în demersul construirii noului stadion „Dinamo"

Suporterii dinamoviști speră să primească vești concrete, bune, vizavi despre noul stadion "Dinamo", mai ales că situația s-a tergiversat foarte mult și au fost depășite mai multe termene. După o serie de amânări, se pare că începutul lui 2024 va fi de bun augur pentru roș-albi.

Conform informației furnizate de pagina de Facebook "Noul stadion Dinamo", au fost rezolvate două avize importante până la demararea lucrărilor, mai sunt de urmat alți trei pași foarte importanți.

"În sfârșit, cu o întârziere de circa 6 luni (termen inițial contractual sfârșit de martie 2023 și faptic suntem în septembrie 2023) s-au obținut și ultimele două avize necesare (cele de la Autoritatea Aeronautică pentru funcționare heliport adiacent Spitalului de Urgență și cel de la ISU București pentru prevenire și siguranță la incendii, atât pentru arenă, cât și pentru heliport) pe studiul de fezabilitate și predarea completă către CNI a dosarului noii "Arene Dinamo" de către consorțiul ce s-a ocupat de documentații", au notat reprezentanții "Noului stadion Dinamo".

Termen estimativ pentru ceilalți 3 pași obligatorii: 3 luni!

Totodată, au explicat și care sunt ceilalți trei pași ce trebuie urmați:

- Aprobarea în Consiliul Tehnico – Economic la CNI.

- Aprobarea la Ministerul Dezvoltării - Comitetele Interministeriale cu aviz final de la Ministerul de Finanțe.

- Ședința Guvernului României pentru obținerea Hotărârii de Guvern de aprobare indicatori tehnico-economici și asumarea finanțării noii arene.

"Termen estimativ pentru cei 3 pași: aproximativ 3 luni (având ca reper cât au durat aceste aprobări la celelalte stadioane construite până acum de CNI). De demolare vom discuta pe termene concrete doar după ce avem această Hotărâre de Guvern de aprobare pentru cel nou", apare în postarea de informare a dinamoviștilor.

Citește și alte știri:

VIDEO Cum a comentat Ovidiu Burcă informația conform căreia Elias Charalambous s-ar afla pe lista lui Olympique Lyon

Refuzată la Târgoviște și Ploiești, Dinamo a găsit stadion pentru etapa cu Farul

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  15 Septembrie 2023, 11:13
Postat de Normal pe 14 Septembrie 2023, 18:22

Este o mare *** sa faci un stadion in centrul Bucurestiului si langa Spitalul de Urgenta ! Dinamo merita un stadion dar aceasta locatie nu este potrivita

Real Madrid are stadion in centru!

fibra
fibra  •  15 Septembrie 2023, 07:37

O sa intre buldozerele cum au intrat din toamna 2022 si pana acum.

bogat
bogat  •  14 Septembrie 2023, 22:55

Ce legatura or avea cu demolarea toate avizele astea pentru heliport si protectie incendii pentru stadionul ce va fi construit ? Demolarea si constructia noua sunt doua etape diferite fara legatura intre ele. Adica ar putea incepe demolarea si pana or ajunge ei sa construiasca o sa vina si avizele astea foarte importante. Sau daca sunt probleme cu avizarile atunci se poate revizui proiectul tot in paralel cu demolarea. Par smecherii toate anunturile astea de amanare.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează