FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, DUMINICĂ, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Stancu şi compania se îmbracă în "Ştefan cel Mare" ca pe Anfield » În galben la derby!

Articol de , - Publicat marti, 12 octombrie 2010 00:00

Ultimele 3 derbyuri în care Steaua a jucat în alte culori decît roşu şi albastru s-au încheiat rău pentru cei din Ghencea.

Steaua are motive de îngrijorare pentru meciul cu marea rivală, motive care nu ţin de tactica de meci sau de alte aspecte strict fotbalistice.

Tradiţie neagră fără roşu şi albastru
Trupa din Ghencea va fi nevoită să îmbrace echipamentul de rezervă din acest sezon, cel de culoare galbenă cu mici inserţii de roşu şi albastru pe cele două mîneci.

De ce sînt motive de teamă? Din cauza tradiţiei, care spune că după Revoluţie, de fiecare dată cînd s-a renunţat la culorile tradiţionale împotriva lui Dinamo, a ieşit rău. În trei meciuri jucate în culori inedite, s-au înregistrat două înfrîngeri şi un egal.

Becali: "Ne pierdem identitatea cu acest echipament"
Echipamentul pe care îl vor îmbrăca duminică seara Nicoliţă şi compania nu e nici pe placul patronului. Imediat după singurul meci din acest sezon în care Steaua a jucat în galben, 1-4 pe Anfield Road împotriva lui Liverpool, Gigi Becali a spus : "Nu-mi place deloc. E prea mult galben pe acest echipament. Se uită de culorile tradiţionale ale Stelei, roşu şi albastru, şi se va pierde din identitate", a spus atunci Becali.

În albastru complet la ultima victorie în "Groapă"
Steaua a cîştigat ultima dată în Ştefan cel Mare în urmă cu peste 6 ani. Pe 22 august 2004, trupa din Ghencea învingea pe terenul marii rivale cu 1-0, singurul gol fiind reuşit de Andrei Cristea. Atunci, Steaua a jucat în albastru complet.

Acum 43 de ani, în alb contra lui Dinamo
La 19 ani de la înfiinţarea clubului, Steaua a evoluat chiar şi în echipament alb la jocurile din Liga 1, deşi culorile clubului au fost dintotdeauna roşu şi albastru. În sezonul 1966-1967, la finalul căruia echipa a terminat abia pe locul 5, Steaua, care era antrenată de Ilie Savu şi care îi avea în lot, printre alţii, pe Sătmăreanu, Ienei, Hălmăgeanu şi Gheorghe Constantin, a jucat în alb complet, cu o stea de culoare roşie în dreptul inimii (foto).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
euu-tm
euu-tm  •  12 Octombrie 2010, 12:41

asta cu echipamentul galben a fost tot o jalnica incercare a lui jiji de a mai transfera putin din prestigiul de care inca se mai bucura echipa nationala in folosul echipei lui.

superstar20
superstar20  •  12 Octombrie 2010, 11:51

Steaua bate Cateaua !

ultrasulfcsb
ultrasulfcsb  •  12 Octombrie 2010, 11:34

Visati voi in continuare, am un sentiment ca Dinamo ia multe in meciul asta ;)

Vezi toate comentariile (9)
Comentează