FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, DUMINICĂ, 17 OCTOMBRIE, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Steaua a făcut scor într-un amical cu Tunari » 9-0 cu echipa lui Becali!

Articol de - Publicat duminica, 10 octombrie 2010 00:00

Kapetanos a dat patru goluri şi a fost cel mai bun de pe teren, alături de Surdu, care a marcat de două ori şi a provocat majoritatea fazelor de atac. Lăcătuş a folosit sistemul lui favorit, 4-1-4-1, pe care roş-albaştrii nu l-au mai jucat de cînd a plecat Piţurcă.

Marius Lăcătuş a împuşcat doi iepuri dintr-un singur foc: le-a oferit jucătorilor neselecţionaţi la loturi ocazia să joace un meci şi să-şi păstreze astfel forma fizică şi a îmbunătăţit moralul elevilor săi cu o victorie-record: 9-0. Adversara, CS Tunari, din Liga a 3-a, n-a opus deloc rezistenţă. Ilfovenii s-au remarcat printr-un singur lucru: au avut în componenţă un Becali. Pe Cristian Becali, mijlocaş şi fost junior în Ghencea.

"Fiara" a schimbat şi tactica. A folosit sistemul lui favorit, 4-1-4-1, pe care s-a ferit, deocamdată, să-l impună în partidele oficiale. Ajutat şi de slăbiciunea adversarei, Lăcă a trimis pe gazon o echipă de start superofensivă. Laurenţiu Marinescu, Szekely, Onofraş, Surdu, Tănase şi Kapetanos au fost cu toţii titulari!

Atacul de rezervă a făcut show
În lipsa cuplului ofensiv de bază, Bilaşco - Stancu, aflat în Franţa cu echipa naţională, Pantelis Kapetanos şi Romeo Surdu şi-au făcut de cap contra adversarilor din al treilea eşalon. Împreună au marcat şase goluri, dintre care grecul a dat patru, record pentru el de cînd a venit în Ghencea, inclusiv în meciurile de pregătire.

Steaua - AS Tunari    9-0
Au marcat: Kapetanos (4), Surdu (2), Cr. Tănase (2), C. Matei
Steaua: Măcelaru - Martinovici, Abrudan, Geraldo, Brandan - L. Marinescu - Szekely, Onofraş, Surdu, Cr. Tănase - Kapetanos. Antrenor: Marius Lăcătuş. Au mai jucat: Latovlevici, Galamaz, C. Matei, Bonfim, Nicoliţă

"Am încercat sistemul 4-1-4-1 şi contra Sportului, dar echipa a jucat mai mult în 4-2-3-1 de cînd a început sezonul şi nu vreau să-i bulversez pe jucători"
Marius Lăcătuş, antrenor Steaua

Brandan l-a faultat pe Becali :)
Ruda lui Gigi Becali, Cristian, n-a beneficiat de clemenţa steliştilor. Nepotul patronului din Ghencea a intrat în repriza a doua la Tunari, ca mijlocaş stînga, dar a dat pe teren peste Brandan, care l-a faultat. Becali fotbalistul a rezistat duelului, s-a ridicat şi a continuat jocul pînă la final.

Trei doar s-au antrenat
Yfeanyi Emeghara, Ricardo Gomes şi Eugen Baciu nu au jucat nici un minut în amicalul de ieri dimineaţă. Ei au făcut un antrenament fizic, condus de preparatorul fizic italian Michele Bon, chiar în timpul partidei. Emeghara şi Baciu revin după accidentări, în timp ce sud-americanul are de recuperat la capitolul pregătire fizică. El a ratat toate antrenamentele din vara trecută, fiindcă s-a întors prea tîrziu din vacanţa petrecută în Brazilia.

Portar de 19 ani
Lăcătuş a folosit un goalkeeper în vîrstă de 19 ani, de la Steaua II. E vorba despre Măcelaru, un tînăr care nu mai evoluase niciodată pentru prima echipă din Ghencea. Robinson Zapata a rămas pe margine din nou, deşi au lipsit primii doi portari ai roş-albaştrilor: Tătăruşanu e la "naţionala" mare, iar Cezar Lungu, la "tineretul" antrenat de Săndoi.

"Szekely va fi pus cu botul pe labe!"
Janos Szekely a fost titular la Steaua, dar Gigi Becali a confirmat că mijlocaşul n-are nici o şansă să mai apară în roşu şi albastru şi în partidele oficiale: "Szekely va fi pus cu botul pe labe şi va face aşa cum vrem noi! Pînă la urmă, nici nu e nevoie să accepte el compromisuri, adică reducerea salariului, fiindcă avem nevoie de jucători şi pentru echipa a doua". Janos cîştigă 225.000 de euro pe an, dar clubul îl somează să accepte o scădere a venitului său pînă la 150.000 de euro pe sezon.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează