FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - OŢELUL, VINERI, 20:30, ANTENA 1 ŞI LIVEVIDEO PE GSP.RO

Steaua a închis oficial Peluza Sud! Ghencea minus 13%!

Articol de , - Publicat joi, 11 martie 2010 00:00

La peluza de sub tabela de marcaj nu va mai putea sta nici un suporter stelist, capacitatea stadionului diminuîndu-se cu 3.646 de locuri

Ceea ce Becali doar anunţa în urmă cu cîteva luni de ieri e oficial: Steaua a închis Peluza Sud. Conducerea din Ghencea a informat pe site-ul său oficial că "din raţiuni organizatorice sectoarele 29-34 nu vor fi deschise publicului".

Acest lucru înseamnă că va fi închisă exact partea din Peluza Sud unde lua loc galeria Stelei care l-a contestat cel mai dur pe Becali în ultima vreme. Nu întreaga Peluză Sud va fi închisă, acolo urmînd să stea doar suporterii echipei adverse.

Noua capacitate a tribunelor: 23.417
Prin decizia de ieri, Becali diminuează practic capacitatea stadionului cu 13 la sută. Mai exact, dispar 3.646 de locuri pe scaune din totalul de 27.063. Este pentru prima dată în istoria de peste 60 de ani a clubului cînd şefii echipei decid să nu permită accesul suporterilor într-o anumită zonă a arenei.

"Peluza Sud a fost închisă din cauza manifestărilor pe care le-au avut unii suporteri la meciul de la Urziceni. Au încălcat pactul făcut înainte de startul returului"
Valeriu Argăseală, preşedinte Steaua

Gigi în urmă cu 4 ani: "Vreau să fac stadion de 60.000 de locuri" :)
În 2006, atunci cînd Steaua a jucat meciurile de pe teren propriu pe stadionul Lia Manoliu din cauza faptului că îşi schimba gazonul, Gigi Becali anunţa că e gata să înceapă lucrările de mărire a capacităţii arenei din Ghencea. "Avem foarte mulţi suporteri, e prea puţin un stadion de 30.000 de locuri. Vreau măcar să dublăm capacitatea, să vină 60.000 de stelişti", a spus atunci Becali. A luat legătura cu o firmă nemţească, dar a refuzat propunerea considerînd preţul prea mare.

INTERVIU / REACŢIA SUPORTERILOR
"Vom fi pe tot stadionul!"
Marius Nicolau, purtătorul de cuvînt al AISS, explică ce efecte va avea decizia Stelei de a închide peluza

- Marius, vă afactează închiderea Peluzei Sud?
- Normal că e un lucru foarte rău pentru suporterii care stau de obicei în acel sector. E o restricţie la care s-a apelat fără logică.

- De ce spui asta?
- Fiindcă protestele pe care suporterii stelişti le-au făcut la Cluj împotriva patronului au fost neinjurioase, deci nu există nici un motiv să închizi o peluză. E vorba de o greşeală pe care o face conducerea.

- Ce se va întîmpla cu fanii care stăteau de obicei la Sud?
- Ei se vor afla, de acum înainte, în diferite sectoare ale stadionului, aşa că protestele anticonducere vor deveni generale. Manifestele n-or să mai vină doar dintr-o peluză.

- Spui că toţi suporterii vor adera la protest?
- Eu vorbesc doar în numele Asociaţiei Independente a Suporterilor Stelei, care numără în jur de 450 de persoane. Noi respingem folosirea înjurăturilor pe stadion, dar aprobăm protestele paşnice, de genul scandării "Pleacă din Ghencea!".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (100)
 •  13 Martie 2010, 15:52

ce pacat k nu o sa mai existe peluza 16-17 ani smardoi sud.

daniel_viola
daniel_viola  •  11 Martie 2010, 23:12

pai cum asa? sa se inchida stana sud? ce oameni !

 •  11 Martie 2010, 22:57
Postat de s.sorin pe 11 Martie 2010, 20:12

daniel-san,nu ma cred destept.sunt un tip foarte modest si nu am zis niciodata ca sunt destept.nu am jignit pe nimeni pe site.am zis doar ca a facut praf limba romana(ceea ce este f vizibil).tu esti genul de stelist care traiesti vesnic din amintiri(ce am facut si ce eram).mai trezeste-te la realitate si vezi ca steaua nu are echipa nici de europa league(nici anul trecut nu a avut,dar a prins un loc cu mare noroc).fii realist nu subiectiv

mai sorine...iti citesc mai mereu comentariile si vad ca esti un mare fan antisteaua....am o intrebare pentru tine(deoarece vad ca tot te legi de faptul ca Steaua a terminat pe ultimul loc de calificare pt. EL) DACA STEAUA CASTIGA ANUL ASTA CAMPIONATUL oare te vei intreba in fata oglinzi dimineata cand te trezesti ca esti un mare LOOSER si ca habar nu ai de fotbal.Tu chiar nu poti sau nu vrei sa realizezi ca Steaua a fost este si va fi cel mai iubit si respectat club din romania???????

Vezi toate comentariile (100)
Comentează