FOTBAL  »  Superliga  »  CONFLICT STEAUA-FCM BACĂU

Steaua a obţinut amînarea judecării litigiului pentru Eugen Baciu. Pericolul depunctării încă există

Altădată prieteni la cataramă, Dumitru Sechelariu (stînga) şi Gigi Becali sînt acum la cuţite. Eugen Baciu este ultimul motiv al tensiunilor
Altădată prieteni la cataramă, Dumitru Sechelariu (stînga) şi Gigi Becali sînt acum la cuţite. Eugen Baciu este ultimul motiv al tensiunilor

Articol de - Publicat marti, 23 august 2011 00:00 / Actualizat marti, 23 august 2011 14:51

UPDATE 14:45 Dumitru Sechelariu, fostul conducător al lui FCM Bacău, la Versus, pe GSP TV: "Noi avem contract, e semnat, dacă nici astea nu mai sînt valabile. Să ne aducem aminte cazurile Goian şi Lovin. Azi s-a dat un alt termen, pentru că Steaua nu s-a prezentat. Ne-am obişnuit deja să se întîmple asta. Ei sînt obligaţi să plătească şi dacă n-o vor face, vor fi penalizaţi".

UPDATE 14:30 Steaua a solicitat şi a obţinut amînarea unui verdict în acest caz, motivul fiind unul neaşteptat: "nu ştiam că astăzi sîntem chemaţi în faţa Comisiei deoarece nu ne merg faxurile de la club". Cei de la Bacău spun că "noi am solicitat un nou termen cît mai rapid, chiar dacă scurgerea timpului este în favoarea noastră. Fiecare zi trecută mai adaugă 8.000 de euro la datorie. Noi am trimis Stelei, cu confirmare de primire, factură pe echivalentul a 800.000 de euro", a precizat Daniel Scînteie, conducătorul actual al Bacăului, pentru GSP.ro.

****
Zi importantă pentru Steaua şi FCM Bacău astăzi, cînd Comisia pentru Soluţionarea litigiilor a FRF judecă memoriul depus de moldoveni în urma căruia speră să ia un milion de euro de la echipa lui Gigi Becali. Marea problemă a Stelei este însă alta: echipa riscă depunctarea!

Cazul Eugen Baciu a explodat în urmă cu ceva mai mult de o lună. Atunci, băcăuanii au anunţat că aşteaptă de la Steaua 800.000 de euro, plus penalităţi, şi că au acte foarte clare în acest sens. "Totul este cît se poate de clar. Gigi Becali nu poate păcăli chiar pe toată lumea. Trebuie să dea banii pe care noi să-i virăm la Bugetul de Stat în contul datoriilor pe care le avem", a afirmat în cel moment Dumitru Sechelariu.

Despre ce e vorba? Atunci cînd l-a transferat de la FCM Bacău, Gigi Becali s-a angajat să dea clubului patronat la acea vreme de Dumitru Sechelariu "400.000 de euro dacă îl transferă în altă parte pe fotbalist pe timpul contractului sau 800.000 de euro dacă Steaua şi jucătorul se despart din oricare motiv".

Pe 30 iunie 2011, Baciu şi-a încheiat contractul cu Steaua şi a semnat, culmea, chiar cu FCM Bacău. Dacă moldovenii primesc cîştig de cauză de la comisia federală, Steaua trebuie să dea 800.000, plus penalităţi de 8.000 de euro pe zi. Adică, astăzi ar avea de achitat 976.000 de euro!

Marea problemă este însă alta: de la 1 septembrie, dacă "nu plăteşte la 60 de zile din momentul încheierii înţelegerii dintre club şi Eugen Baciu, Steaua e de acord că toate echipele clubului său să nu fie programate la meciuri". Cum regulamentul a fost schimbat, nu se mai pune problema neprogramării, dar echipa ar fi depunctată.

După 4 etape, Steaua este pe locul 4, cu 7 puncte, cu 5 mai puţine decît liderul Dinamo. În etapa a 5-a, echipa lui Levy întîlneşte pe 28 august pe FCM Tg. Mureş, de la ora 22:00, DigiSport, Radio GSP şi liveTEXT GSP.ro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (37)
knabis
knabis  •  24 August 2011, 12:07

Trebuie sa plateasca daca se despart din orice motiv.Si daca moare Baciu tot tre sa plateasca ciobanul ca e tot un motiv de despartire.Tare prost e Becali asta si ne mai si reprezinta in parlamentul european.Oare ce parere isi fac aia de Romania cand il aud pe unu care behaie in continuu si incheie contracte de astea.Be cali asta ar trebui bagat la minoritati ,acum au mai scos una astia de la gsp ca au fost si detinuti politici becalienii astia pe timpul lui nea ceasca.Bai Becali pe timpul ala vindeai ceaune si cratite in piata lasa vrajeala asta de detinut politic,nu te crede nimeni

alin_ro
alin_ro  •  23 August 2011, 21:48

stati linistiti ca expiratii astia de le gesepe, o sa renunte la frimitura zilnica primita de la bfecali si o sa doneze toate frimiturile pe ultimii 3 ani ca sa scoata stana din impas. SOCANT! FABULOS! INCREDIBIL! N-AI MAI VAZUT ASA CEVA! Alt articol de umplutura, vezi Doamne si steluta mamelor celor de la gesepe are probleme, dar doar asa, de fatada, sa nu iasa lumea in strada si sa dea foc redactiei gesepe, ca oricum numai e mult.

mariusica82
mariusica82  •  23 August 2011, 19:00

"400.000 de euro dacă îl transferă în altă parte pe fotbalist pe timpul contractului sau 800.000 de euro dacă Steaua şi jucătorul se despart din oricare motiv". 1. 400.000 pentru ce? ca nu l-a transferat nicaieri in timpul contractului 2. 800.000 pentru ce? pentru ca nu i-au reziliat contractul ci i s-a terminat contractul cu Steaua. Voi ce intelegeti de aici? Astia nu stiu cum sa-l jecmaneasca pe Gigi. Ce bine ar fi sa castige Steaua si sa le ceara celor de la bacau despagubiri, sa-i vedem pe urma pe soldoveni :))

Vezi toate comentariile (37)
Comentează