FOTBAL  »  Superliga  »  CEAHLĂUL - STEAUA 1-0

Steaua a pierdut lamentabil la Piatra-Neamţ şi e la -11 de Dinamo » Pietricică de gît!

Articol de - Publicat luni, 21 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2011 09:48

Steaua a apus aseară în Moldova, după o reuşită de excepţie a Ceahlăului, iar roş-albaştrii iar s-au îndepărtat de titlu, fiind la 11 puncte în spatele liderului

VEZI AICI REZUMATUL MECIULUI

Frig. Ger chiar. Şi în atmosferă, şi în tribune, dar şi pe teren. Puţin fotbal. Nu mai sînt pianişti, cum tot caută Gigi Becali. Dacă nemţenii au scuza că formează una dintre echipele mici ale campionatului, cei de la Steaua au talent doar pe hîrtie.

Avram, Orbuleţ, Costea 1
Un 0-0 sec la pauză, şi cu ajutorul "centralului" Avram, dar şi cu lipsa de atitudine a asistentului Orbuleţ care au închis ochii la penalty-ul din minutul 20. Sub Pietricica a surprins plăcut doar eleganţa cu care Geraldo a rezolvat fiecare fază din apărare, de aceea singura situaţie mai periculoasă creată de gazde a fost şutul anemic al lui Stana, în minutul 39. Pe lîngă cîteva tentative cvasiofensive, gen Bourceanu (24) şi Prepeliţă (37), cea mai mare ocazie a reprizei a ratat-o Florin Costea (44), care l-a făcut mare pe Villadsen, danezul scoţînd, corect, unu la unu cu adversarul.

Egoismul se plăteşte scump
Dacă apărarea Stelei a fost sigură mai ceva decît casca lui Galamaz, atacul a fost egoist. "Fraţii" joacă doar între ei, iar fazele create de Mihai şi de Florin au avut prea puţină eficienţă. "Hai, cu curaj!", s-a strigat din tribune, semn că spectatorii voiau să fie încălziţi de fotbal, indiferent de cine îl oferea. Bicfalvi (50) s-a simţit şuteur, dar mingea s-a dus mult pe lîngă. Geraldo (51) a produs panică, la reluarea cu capul, după centrarea lui Brandan. Incredibil golul lui Stana! Un fel de şut-centrare, cu stîngul, peste Tătăruşanu spectator, o reuşită ce se aseamănă, ca şi execuţie, cu cea a lui Subotici, care a adus victoria mureşenilor la Ploieşti.

Hei-rupism bezmetic
S-a aprins meciul rău de tot. Steliştii s-au aruncat precum berbecii în atac, cu un hei-rupism debordant, iar nemţenii au arătat că nu sînt ursuleţi de pluş şi ştiu să zgîrîie pe contraatac. Mihai Costea (63) a încercat o reluare spectaculoasă, însă mingea s-a încăpăţînat să nu prindă spaţiul porţii. Neobositul Geraldo (70) a fost la milimetri de gol la un corner! Steaua a aşteptat iar o lovitură măiastră care s-o reintroducă în cărţile campionatului. Rusescu şi Costea 2 au fost pe acolo, dar nimic. Doar jumătate de echipă a muncit la Steaua, "pianiştii" au fost în şomaj tehnic. Gafiţa (90) i-a iertat de ridicol. Ilie Stan a rămas stană de piatră pe margine, ai lui au fost bezmetici pe final.

Ceahlăul parametru Steaua
39,5% posesie 60,5
7 şuturi 14
4 şuturi pe poartă 4
3 cornere 7
1 ocazii ratate 3


Steliştii au protestat, nemţenii nu
Jucătorii Stelei au purtat banderole albe în semn de protest faţă de modificările de regulament pe care LPF şi FRF le-au făcut. Fotbaliştii nu sînt de acord cu hotărîrea introducerii în regulament a unui punct prin care cluburile pot întîrzia drepturile financiare ale jucătorilor de la 60 de zile la 90 de zile. AFAN a iniţiat această formă de protest, dar nu toate cluburile s-au alăturat, Ceahlăul fiind una dintre echipele care nu au purtat banderolele albe.

"Messi", nici măcar rezervă
Costel Enache nu s-a bazat aseară pe mijlocaşul argentinian Lucas Garcia (23 de ani). Sud-americanul pe care au pus şi roş-albaştrii ochii are probleme abdominale mai vechi şi nu a putut fi refăcut pînă la ora jocului. De asemenea, tehnicianul moldovenilor nu a mizat din primul minut nici pe Hristu Chiacu, nepotul patronului Stelei, Gigi Becali.

100 de fani de la Bucureşti
Steaua a fost susţinută la Piatra-Neamţ de o galerie formată din 100 de ultraşi veniţi de la Bucureşti. Steliştii au avut însă şi susţinerea mai multor fani locali, care au fost dotaţi cu steaguri roş-albastre. Galeria Ceahlăului i-a taxat pe aceştia, strigîndu-le în mai multe rînduri: "Voi sînteţi sclavii lui Steaua!".

Galamaz, protejat de adversari
George Galamaz a fost titular în premieră la un meci oficial, la trei săptămîni distanţă de incidentul de la Ploieşti. Stoperul stelist a părut vizibil incomodat de casca pe care a fost nevoit să o poarte. În minutul 4, nemţeanul Gafiţa l-a lovit pe Gala în zona afectată, însă el şi-a cerut imediat scuze faţă de fundaşul stelist.

S-a rupt Prepeliţă
În minutul 26, mijlocaşul Andrei Prepeliţă s-a accidentat în urma unui duel cu Barna. Stelistul a primit îngrijiri medicale şi a continuat să joace pînă la finalul reprizei şchiopătînd. După pauză, Prepeliţă a ieşit de la vestiare cu genunchiul stîng bandajat şi tot şchiopătînd, dar după ce a ajuns pe gazon l-a anunţat pe medicul echipei că nu mai poate continua şi a fost schimbat cu Rusescu. Fotbalistul va face investigaţii medicale în următoarele zile pentru a afla gravitatea accidentării.

Scene incredibile în stadion, după Hermannstadt - Poli Iași! Sibienii își acuză echipa de non-combat: „Blatiștilor!”

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (95)
lp64
lp64  •  21 Noiembrie 2011, 22:25

Ce placere sa vezi ca exista si oameni normali, pe care "presa" de doi lei nu i-a afectat! Unde sint vremurile cind mergeam la meci, suporteri ai echipelor adverse, ne tachinam unul pe altul, in functie de rezultat, si apoi mergeam impreuna la o bere! Se putea, deci, sa vezi un meci si fara descreieratii din ziua de astazi, care sint numiti, ia ghiciti, "fani". De catre cine altcineva decit de "ziaristii" romanesti contemporani! Asta e...

gigi_becali_4
gigi_becali_4  •  21 Noiembrie 2011, 17:15
Postat de robert88 pe 21 Noiembrie 2011, 12:13

bun......imi permit si eu sa comentez.......nu vi se pare ca de cand a venit craciunescu la conducere Dinamo si steaua au de suferit?pe cand prietenul "Porumboiu" o duce bine cu vasluiu.........

Corect ! Si desi sunt stelist, ma uit cum meci de meci Dinamo este furata, dar admir Dinamo ca reuseste sa castige cu tot furatul impotriva lor... Bravo lor...

gigi_becali_4
gigi_becali_4  •  21 Noiembrie 2011, 17:13
Postat de victor_l pe 21 Noiembrie 2011, 12:21

@ Eduard Apostol, " cei de la Steaua au talent doar pe hîrtie." Si online; dar "vinovatii" sinteti voi, jurnalistii, care roiti in jurul lui Jiji si a stinei sale mai ceva ca zburatoarele si lupii hamesiti. Pentru ca orice om cu scaun la cap va recunoaste in Steaua o adunatura de jucatori (si ei umflati de presa), si nu o echipa.

Si e de vina Gigi ca umfla presa jucatorii ?... Nu cred... Iar la Steaua nu este stana sau "stina" cum incorect ai scris, si asta pentru motive evidente : Steaua este in CUPA UEFA an de an, si Dinamo nu...

Vezi toate comentariile (95)
Comentează