FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua a transferat un spital de la Timişoara » Latovlevici, a 5-a ţeapă

Articol de - Publicat joi, 20 ianuarie 2011 00:00

Doctorii i-au descoperit lui Latovleivici o deplasare din naştere a rinichilor. Fotbalistul va sta 3 luni pe tuşă. Latovlevici este doar ultimul dintre cei 5 fotbalişti cumpăraţi de la "Poli" care au avut probleme medicale semnificative. Toţi 5 au costat 5 milioane de euro.


Fundaşul Stelei va sta pe tuşă între două şi trei luni, după o operaţie prin care o să i se aşeze rinichiul în poziţia corectă.

Iasmin Latovlevici nu s-a antrenat deloc în 2011 şi nici n-o va face curînd. S-a plîns că are dureri, la începutul anului, şi a descoperit acum motivul: s-a născut cu un rinichi plasat mai jos decît celălalt! Analizele au arătat că organul nu i s-a deplasat în timp, ci el are problema din naştere. Din cauza acestei anomalii, ureterul i s-a blocat. E ca un furtun, pliat la un moment dat, îndoit, prin care nu mai curge nimic. S-a ajuns la asta din cauza poziţiei rinichilor, care i s-au umflat din momentul în care urina n-a mai putut fi eliminată normal. De aici colicile renale, adică dureri mari, de care jucătorul s-a plîns de pe 6-7 ianuarie, cu cîteva zile înaintea reunirii Stelei, de pe 10 ianuarie.

A început cu un Nospa
Atunci era în vacanţă la Timişoara şi a discutat telefonic cu Radu Paligora. Doctorul i-a recomandat să meargă la spital. "Ai o piatră", i s-a spus acolo. Diagnostic greşit. După care i s-a dat un Nospa, ca să-i atenueze durerile. Lato a venit la Bucureşti, însă tot n-a putut să se antreneze.

Steaua a realizat că problema lui e serioasă, dar a încercat să amîne operaţia. "Dacă fluxul urinei redevenea normal, el putea să joace şi să se opereze mai tîrziu. Dar după cîteva zile doar cu alergări, situaţia nu s-a ameliorat deloc, aşa că am ales operaţia, care oricum era, de fapt, inevitabilă în cazul ăsta", a explicat Paligora.

Abdomen tăiat sau doar găurit
Perioada de recuperare după operaţie e estimată între două şi trei luni, în funcţie de natura intervenţiei. Variantele sînt două. Le explică medicul roş-albaştrilor: "Cea clasică, în care se taie peretele abdominal, şi atunci durează mai mult pînă se reface. A doua soluţie este laparoscopia. Ce înseamnă asta? Se dau doar nişte găuri în abdomen, prin care se introduce un sistem care conţine nişte camere video. În cazul ăsta, doctorul reaşază rinichiul uitîndu-se pe un monitor, nu în abdomenul pacientului". Cel mai probabil, şi clubul, şi fotbalistul vor opta pentru varianta numărul doi, adică laparoscopul.

"Diagnosticul exact al lui Latovlevici e hidronefroză, adică mărirea rinichilor din cauza umplerii excesive a căilor urinare"
Radu Paligora, medicul Stelei

"Problema lui Lato nu e gravă, sigur se va face bine şi va reveni la antrenamente. Toţi ne dorim ca asta să se întîmple cît mai curînd"
Ciprian Tătăruşanu, portar Steaua

24 de meciuri a jucat Latovlevici pentru Steaua în prima parte a sezonului, doar Tătăruşanu (28) şi Stancu (27) avînd mai multe prezenţe decît el

6,08 e media notelor GSP a lui Latovlevici în acest sezon, clasîndu-se pe locul 6 între stelişti, după Tătăruşanu, Stancu, Tănase, Gardoş şi Ricardo

Merge în străinătate
Latovlevici va fi operat, foarte probabil, în străinătate. N-au fost hotărîte încă nici ţara, nici clinica, dar Steaua l-a trimis pe jucător la doctorul Sinescu, de la spitalul Fundeni, recunoscut drept cel mai bun medic urolog din România. Împreună cu el, clubul va alege clinica la care va merge Iasmin, destinaţiile posibile fiind Franţa, Germania sau Austria.

Precedentul Nae
Iasmin nu e primul om de la Steaua care are probleme din cauza unui rinichi plasat mai jos decît celălalt. Primul cu o astfel de suferinţă a fost Eugen Nae, în urmă cu cîţiva ani. Actualul antrenor de portari a luat un repaus total de două luni. În cazul lui, nu se ştie dacă s-a născut cu defectul ori l-a căpătat din cauza plonjoanelor dese şi a loviturilor pe care le-a primit ca portar.

Pierde şi pregătirea, şi debutul
Latovlevici ratează sigur şi al doilea stagiu din Antalya, care se va încheia pe 15 februartie, şi startul returului, programat pe 28 februarie. Cum reintrarea în formă după o lună şi jumătate sau două luni de pauză va mai cere ceva timp, el ar putea să lipsească de la Steaua aproape pe tot parcursul returului!

Brandan şi Emeghara
Steaua păstrează două soluţii pentru înlocuirea fundaşului adus din Banat. Pablo Brandan va fi titular în locul lui Latovlevici, iar ca soluţie de rezervă există Emeghara. Nigerianul care a suferit pînă acum operaţii la ambii genunchi şi a stat mai mult pe tuşă e sănătos şi se antrenează normal în Antalya.

Ce meciuri pierde Latovlevici
Etapa 19: Universitatea Craiova - Steaua (25 februarie)
Etapa 20: Steaua - FC Braşov (1 martie)
Etapa 21: Brăneşti - Steaua (5 martie)
Etapa 22: Steaua - Vaslui (9 martie)
Etapa 23: Poli Timişoara - Steaua (12 martie)
Etapa 24: Steaua - Urziceni (19 martie)
Etapa 25: Astra - Steaua (2 aprilie)
Etapa 26: Steaua - Oţelul (6 aprilie)
Etapa 27: Sportul - Steaua (9 aprilie)
Etapa 28: Steaua - Dinamo (16 aprilie)

"Ţepele" Stelei de la Poli Timişoara

Nume Suma de transfer (euro) Accidentare Absenţa
Ovidiu Petre (2006)
1 milion
operat de menisc 6 luni
Ifeany Emeghara (2006) 
1,5 milioane operat la ambii genunchi de menisc
şi ligamente încrucişate
2 ani
Mihăiţă Pleşan (2007)  
1,5 milioane
fractură tibie şi peroneu 10 luni
Artiom Karamyan (2010) liber probleme la genunchi 2 luni
Iasmin Latovlevici (2010) 650.000
va fi operat la rinichi 2-3 luni


* Total: 4.650.000 de euro

"Cînd i-am vîndut pe Emeghara, Pleşan şi Ovidiu Petre, am fost contestat dur de suporteri. Eu am ştiut anumite lucruri, iar timpul a dovedit că am făcut o afacere bună"
Marian Iancu, patron Poli, noiembrie 2008

Doctorul Stelei şochează: "Ştiam de problemele medicale"
Radu Paligora, cel care a fost în club în momentul venirii în Ghencea a predecenţilor jucători sosiţi de la Timişoara şi care apoi au avut mari probleme medicale, a explicat în urmă cu ceva timp un lucru extrem de interesant: "O să vă surprind. Le ştiam problemele medicale, aveam chiar fişele lor. Singurul care nu avea probleme la vremea respectiva era Emeghara. În rest, ştiam că Pleşan şi Ovidiu Petre aveau probleme medicale, am comunicat acest lucru superiorilor mei, dar ce s-a întîmplat mai departe nu a depins de mine".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
argus112
argus112  •  20 Ianuarie 2011, 13:28

Iancu mai tare ca Nostradamus.....le ştie pe toate....mare prezicător. S-a uitat la Lato mai atent, Lato era ,,transparent" în vremurile alea, a văzut problema cu rinichiul şi l-a trimis la refacere la stână. Brânza de oaie are proprietăţi miraculoase !!! Să trăieşti coane Iancu.....ce zici....anul ăsta luăm titlul ?

virgyl
virgyl  •  20 Ianuarie 2011, 12:05

pai noi ce sa intelegem ,ca un cioban e mai prost decit un elefant?

davitz
davitz  •  20 Ianuarie 2011, 11:50

reporteri de 2 lei ce vina are GIGI ca PLESAN sia fracturat tibia sau EMEGHARA sa operat de menisc care apare cind nu te astepti.!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează