FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua are o problemă importantă de rezolvat în următoarele două luni » Banii sau Giedrius Arlauskis?

Arlauskis a venit gratis în Ghencea, în această vară
Arlauskis a venit gratis în Ghencea, în această vară

Articol de GSP - Publicat marti, 14 octombrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 13 octombrie 2014 22:39

Roş-albaştrii au oferte pentru portarul lituanian, pe care-l pot da în iarnă contra unei sume de transfer sau să-l piardă gratis în vara viitoare. Prima variantă aduce bani, dar periclitează restul sezonului.

" Arlauskis e fantastic, cred că e cel mai în formă portar din Europa! Va fi greu să-l mai păstrăm dacă va continua să apere la fel. Şi dacă tot îl pierdem, poate ar fi mai bine să-l dăm în iarnă, să obţinem nişte bani în schimbul lui".

Planul expus îi aparţine lui Helmuth Duckadam, dar ideea e una pe care Steaua o are de rezolvat în lunile următoare. Campioana are de ales: pierde gratis încă un portar valoros, după ce l-a cedat aşa pe Tătăruşanu, sau îl vinde pe Arlauskis după tur şi face o afacere foarte bună?

Lituanianul a ajuns în Ghencea în vara trecută liber de contract, deci roş-albaştrii au posibilitatea să bifeze un profit vînzîndu-l la numai şase luni de cînd l-au semnat fără să plătească nimic.

Ar risca titlul!
Tentaţia banilor ascunde însă şi o capcană pentru club: cine va apăra poarta Stelei în partea a doua a sezonului? Niţă şi Cojocaru, ceilalţi goalkeeperi din lot, nu sînt capabili să-l înlocuiască pe titular. Ar fi nevoie de un nou transfer.

Înainte să pună mîna pe Arlauskis, campioana a dat-o în bară cînd a mai încercat să descopere un portar străin bun. L-a luat pe macedoneanul Bogatinov, care s-a dovedit atît de slab că Reghecampf n-a îndrăznit să-l folosească nici măcar un minut!

Un nou "Bogatinov" ar putea să pună în pericol cîştigarea campionatului. În acest moment, roş-albaştrii sînt lideri, dar au numai trei puncte peste CFR, a doua clasată, şi cinci peste Petrolul. Aşa că jumătatea a doua a campionatului, pe care Steaua ar aborda-o fără un goalkeeper de încredere, va avea miză mare.

Pe Bourceanu l-au dat
Steaua a mai fost pusă în situaţia de a alege între bani şi siguranţa dată de un jucător important din echipă. Şi a ales banii. Campioana l-a vîndut pe Bourceanu la Trabzonspor, la începutul anului, într-un moment în care disputa cu Astra pentru titlu nu era rezolvată.

Nici nu a adus în locul lui Alex un alt mijlocaş, dar Reghecampf s-a descurcat şi a cîştigat campionatul improvizînd cu Sînmărtean sau cu Prepeliţă pe postul fostului căpitan. Iar clubul a încasat 1,3 milioane de euro în schimbul lui Bourceanu, un fotbalist care urma să plece gratis peste şase luni, la final de contract. Exact postura în care se va găsi Arlauskis după turul acestui sezon.

9 meciuri din 10 a bifat Arlauskis în poarta Stelei în acest sezon din Liga 1. A prins mai multe partide decît avusese parte în patru ani petrecuţi la Rubin Kazan, unde a fost utilizat doar de 7 ori în campionat

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Cu Steaua e un meci oarecare"
Fost jucător al roş-albaştrilor, acum antrenor principal la U Cluj, George Ogăraru vorbeşte despre disputa directă de duminică, din Ghencea: "Nu e deloc un meci special, e doar un meci oarecare pe care vrem să-l cîştigăm. Jucătorilor mei le-am transmis că dacă nu cred în victoria contra Stelei pot să rămînă la Cluj, să petreacă timp cu familia, să aibă un weekend plăcut. În fiecare partidă de aici încolo obiectivul nostru va fi victoria".

Cu Dinamo pe "Arena"
Steliştii i-au anunţat deja pe oficialii Ligii Profesioniste că derby-ul cu Dinamo programat în etapa a 13-a se va disputa pe Arena Naţională din Bucureşti, şi nu în Ghencea. Oficialii campioanei au început deja pregătirile pentru acest meci, urmînd ca zilele viitoare să semneze contractul de închiriere a "Arenei" cu cei de la ALPAB. Steaua - Dinamo se va juca pe 31 octombrie, de la ora 20:30, în direct pe Look TV. Biletele urmează să fie puse în vînzare pe 20 octombrie pe site-ul biletesteaua.ro.

Înfrîngere în faţa marii rivale
La nivelul juniorilor, dinamoviştii n-au probleme în faţa steliştilor. În weekend, grupa de juniori A, antrenată de Lucian Mezei, s-a impus în faţa Stelei, scor 2-0, prin golurile lui Robert Tontea (51) şi Paul Radu (90), într-un meci disputat pe stadionul "Piţi Varga". "Orice succes în faţa Stelei este special şi mă bucur că am demonstrat încă o dată că avem jucători de valoare în curtea clubului. Aceşti băieţi sînt crescuţi în spiritul lui Dinamo", a declarat Mezei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
andytheblue
andytheblue  •  15 Octombrie 2014, 03:04

Campioni am fost ,campioni vom fi pana vom muri Steaua Bucuresti !

andytheblue
andytheblue  •  15 Octombrie 2014, 03:01

Campioni am fost ,campioni vom fi pana vom muri Steaua Bucuresti !

andytheblue
andytheblue  •  15 Octombrie 2014, 02:59

Campioni am fost ,campioni vom fi pana vom muri Steaua Bucuresti !

Vezi toate comentariile (19)
Comentează
Close