FOTBAL  »  Superliga  »  CU CE NE SURPRIND GRANZII

Steaua, Dinamo şi Rapid pregătesc surprize pentru retur » "Secretele" care ar putea decide titlul

Florin Costea ar putea fi atuul lui Ilie Stan pentru retur
Florin Costea ar putea fi atuul lui Ilie Stan pentru retur

Articol de - Publicat joi, 01 martie 2012 00:00 / Actualizat joi, 01 martie 2012 12:55

Mîine se va relua Liga 1, iar Steaua, Dinamo şi Rapid sînt pregătite să lupte pentru supremaţie. Toate cele 3 mari echipe ale Capitalei şi-au păstrat antrenorii şi au făcut transferuri care vor aduce îmbunătăţiri pentru retur. Cu ce-şi pot surprinde adversarii şi pe ce mizează Ilie Stan, Liviu Ciobotariu şi Răzvan Lucescu pentru a face diferenţa în favoarea echipei lor

STEAUA
1. Chiricheş va fi stîlpul apărării. Ilie Stan se poate baza în retur pe unul dintre fundaşii centrali titulari din echipa naţională. Vlad Chiricheş s-a impus rapid la Steaua şi în acest moment este cel mai important jucător din defensiva roş-albaştrilor.

2. Florin Costea e în revenire de formă. Fostul golgeter al Craiovei a fost ales vice-căpitan al Stelei, iar Ilie Stan e hotărît să-l mute pe Tănase în centru pentru a-i face loc lui Florin în primul "11". Costea I ar putea fi unul dintre atuurile Stelei în cursa de urmărire a liderului Dinamo.

3. Jocul de atac va fi upgradat cu Chipciu şi Bălan. Cei doi mijlocaşi şi-au arătat clasa în amicalul cu Farul, 2-1, cînd au conlucrat excelent la golul 2. Bălan a prins toată pregătirea de iarnă şi pare să semene cu jucătorul de la care Ilie Stan aşteaptă fantezie şi creativitate. Chipciu, adus pe 1,2 milioane de euro de la Braşov, este considerat de roş-albaştri fotbalistul de bandă dreaptă care a lipsit atît de mult Stelei în turul de campionat.

Echipa probabilă: Tătăruşanu - Martinovici, Chiricheş, Geraldo, Latovlevici - Chipciu, Bourceanu, Tănase, Fl. Costea - Rusescu, Tatu

DINAMO
1. Transferul lui Michel Platini. Atacantul brazilian a fost dorit insistent de Liviu Ciobotariu şi este un vîrf care chiar poate rivaliza cu liderii Dănciulescu şi Niculae. Dinamoviştii au făcut eforturi pentru a-l aduce pe Platini de la ŢSKA, după ce Ciobotariu a promis că acesta poate fi un transfer decisiv în bătălia pentru titlu.

2. Strătilă şi Curtean vor întări Dinamo pe benzi. Chiar dacă nici unul dintre ei nu s-au impus în echipa lui Ciobotariu, cei doi mijlocaşi laterali sînt variante care asigură concurenţa. Alexe şi Rus par favoriţi la titularizare, dar Strătilă şi Curtean sînt jucători ce pot suplini oricînd absenţa acestora.

3. Tameş va fi al doilea playmaker. În tur, Dinamo a fost dependentă de jocul lui Cătălin Munteanu, cel mai bun pasator din campionat. Dar în meciurile cînd acesta lipsea, Ciobotariu nu avea nici un fotbalist de acelaşi profil. Deşi are 33 de ani, Iulian Tameş ar putea îndeplini rolul lui "Cap de zmeu", fiind un fotbalist tehnic şi care pasează foarte bine.

Echipa probabilă: Bălgrădean - Luchin, Grigore, Moţi, Scarlatache - Rus, Kone, C. Munteanu, Alexe - Dănciulescu, M. Niculae

RAPID
1. Alex Ioniţă şi-ar putea relansa cariera la Rapid. Ioniţă a revenit în Giuleşti în această iarnă şi se va lupta cu Pancu pentru postul de atacant. Jucătorul deţinut de FC Koln nu a atins încă o formă fizică foarte bună, dar a demonstrat şi în amicalele din Antalya că e un atacant puternic şi capabil de finalizări de clasă.

2. Teixeira va fi playmakerul care i-a lipsit Rapidului în tur. Mijlocaşul portughez a fost mai mult accidentat în prima parte a campionatului, dar este într-o formă bună în acest moment. Teixeira este singurul mijlocaş al lui Răzvan Lucescu capabil să ofere pase de calitate şi să dirijeze jocul giuleştenilor.

3. Bine pregătit, Rui Duarte e Dani Alves al Rapidului. Fundaşul portughez i-a obişnuit pe fanii Rapidului să fie unul dintre cei mai buni oameni din apărare chiar şi după ce ratează perioada de pregătire. În această pauză de iarnă, Rui Duarte s-a pregătit la fel ca şi restul colegilor şi va fi unul dintre atuurile lui Răzvan Lucescu în retur. Fundaşul e foarte util pe faza de atac, unde urcă des şi centrează precis.

Echipa probabilă: Coman - Rui Duarte, M. Antonio, Burcă, Bozovici - N. Grigore, Alexa, Teixeira - Deac, Ioniţă, Roman

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
terminatorul2
terminatorul2  •  02 Martie 2012, 03:19

STEAUA CAMPIOANA

terminatorul2
terminatorul2  •  02 Martie 2012, 03:19

STEAUA CAMPIOANA

jiji_ssheepyard
jiji_ssheepyard  •  01 Martie 2012, 21:43
Postat de statham_j pe 01 Martie 2012, 21:41

in regula, nu-i problema, sangele nostru latin......daca avem candva ocazia sa discutam despre fotbal, cu mare placere......e reconfortant sa mai intalnesti si oameni care stapanesc limba romana

Ce sa fac , incerc si eu sa-mi port crucea ! Hai noroc !

Vezi toate comentariile (28)
Comentează