FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua iese rănită din războiul Becali-Dragomir!

Steaua continuă să aibă probleme
Steaua continuă să aibă probleme

Articol de - Publicat joi, 28 iulie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 27 iulie 2011 21:19

Liga a reactivat o amendă de 1,5 miliarde de lei a patronului roş-albaştrilor, iar clubul trebuie să răspundă în solidar, suma urmînd să fie oprită din prima tranşă a drepturilor TV.

Steaua primeşte prima lovitură în plin cauzată de disputa violentă care s-a iscat între patronul ei, Gigi Becali, şi şeful LPF, Dumitru Dragomir. Liga a activat o amendă în valoare de 1,5 miliarde de lei, încasată de Gigi Becali acum aproape doi ani, dar pe care patronul Stelei o atacase la Comisia care se crease pe lîngă Ministerul Tineretului şi Sporturilor.

Acum, acea comisie nu mai e recunoscută şi cazul a revenit la LPF. În plin scandal între Dragomir şi Becali, LPF a decis să anunţe în mod oficial că sancţiunea financiară de 1,5 miliarde s-a reactivat şi că trebuie urgent plătită.

Steaua răspunde în solidar cu Gigi
Cum regulamentul prevede că în solidar cu o persoană oficială răspunde şi clubul, Steaua e nevoită să achite în decurs de 10 zile cei aproape 35.000 de euro, în caz contrar urmînd să intre sub incidenţa articolului 85 din Regulamentul Disciplinar, care prevede neprogramare, interzicerea dreptului de a face transferuri şi chiar depunctare.

Steaua s-a conformat, mai ales că a fost notificată de către LPF privind amenda respectivă, şi în zilele următoare va trimite o adresă prin care îşi va da acordul ca suma să fie oprită de Ligă din prima tranşă de drepturi TV pe sezonul în curs. Steaua are de primit pînă pe 31 iulie jumătate din 2,5 milioane de euro, suma aferentă poziţiei din clasament pentru sezonul trecut.

Ce ar fi putut să facă Steaua cu cei 35.000 de euro
- să achite salariul lui Nicoliţă pe 3 luni
- să plătească închirierea stadionului Naţional Arena pentru un meci de Europa League
- să achite contravaloarea unei curse cu un avion charter într-o deplasare din cupele europene

Gigi, ameninţat şi cu cazul Valiza
Războiul dintre Becali şi Dragomir va continua şi pe alte fronturi. Săptămîna trecută, şeful LPF a readus în discuţie "cazul Valiza". "S-a redeschis procesul pe linie sportivă al cazului Valiza, pentru că nici FRF şi nici LPF nu a judecat acest caz pînă la capăt, aşteptînd o hotărîre a instanţelor. Dar în ultimul timp, un membru al clubului Steaua a făcut o declaraţie în care a spus că a trimis o valiză cu bani la Cluj pentru premiere. Iar premierea a fost, este şi va fi mereu interzisă. Se redeschide cazul pentru că s-a încălcat regulamentul pe linie sportivă", a spus Dragomir.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
vasral
vasral  •  29 Iulie 2011, 14:43

Sunt un foarte vechi stelist dar ceea ce face Becali la Steaua ,in ultimul timp,este mai mult decat revoltator. Nu am sa pot intelege niciodata cum a dat ARMATA echipa de fotbal pe mainile acestui individ . Nu cumva,generalii s-au manjit...? Oricum,nu trebuie sa plece din Ghencea ...sau, ar mai fi o solutie: formarea unei noi echipe in cadrul ARMATEI, in 3-4 ani va intra in LIGA si... ....sau , cumpararea unei echipe ce va promova .... Alo,ce faceti generalilor? Chiar nu sunteti in stare sa castigati un RAZBOI cu un....(nu vreau sa jignesc)

gal_stefan
gal_stefan  •  28 Iulie 2011, 12:28
Postat de nelutm2011 pe 28 Iulie 2011, 06:56

CUM A PRIMIT STEAUA LICENTA, CAND EA NU ARE STADION UNDE SA JOACE?! NU MAI ARE IDENTITATE SANDULE!!!DE CANCER AI SCAPAT DAR DE PENIBILITATEA ASTA DE CAMPIONAT NU O SA SCAPI NICIODATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comentariul tău...CREZI TU CA A SCAPAT DE CANCER,SE VA REACTIVA IN CURAND,IN URMA URARILOR DE SANATATE ALE TUTUROR SUPERTORILOR DE FOTBAL DIN TARA,SI NU NUMAI!!

daveroireland
daveroireland  •  28 Iulie 2011, 12:21

Santaj ieftin ,daca era asa de corect ,de ce nu a dat-o cand trebuia ,ce oameni ...asa e romanul prost si razbunator !

Vezi toate comentariile (18)
Comentează