FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua îl testează astăzi pe Boubacar Diarra

Boubacar Diarra, Diarra, Steaua
Boubacar Diarra, Diarra, Steaua

Articol de , - Publicat joi, 11 februarie 2010 00:00

Stoperul din Mali, care a evoluat ultima oară la FC Lucerna, va fi folosit o repriză în amicalul de azi şi va parafa imediat contractul cu Steaua dacă prestaţia sa va fi pe placul lui Stoichiţă

Steaua e pe cale să rezolve problema fundaşului central solicitat cu atîta insistenţă de Stoichiţă. Conducerea echipei a ajuns la un acord cu fundaşul Boubacar Diarra, interesul roş-albaştrilor pentru stoperul din Mali fiind dezvăluit în exclusivitate de Gazeta Sporturilor în urmă cu 3 zile. Diarra (30 de ani) urma să ajungă aseară tîrziu în cantonamentul Stelei, iar astăzi va juca deja primul meci în echipamentul trupei din Ghencea, în amicalul cu BATE Borisov (ora 18:00, Digi Sport).

"Nu-l iau fără să-l văd"
Stoichiţă spune însă că el nu-l cunoaşte absolut deloc. "Să vorbesc despre calităţile lui? Nu pot spune nimic, pentru că eu chiar nu-l ştiu" e poziţia tehnicianului. Diarra va semna cu Steaua doar după ce va trece testul la care îl va supune astăzi Stoichiţă. "O să-l folosesc în repriza a doua cu Borisov, 45 de minute îmi sînt de ajuns pentru a-mi da seama dacă e ceea ce ne trebuie. La finalul meciului, voi anunţa conducerea dacă îl oprim sau nu", a dezvăluit ieri antrenorul.

Diarra n-a mai jucat în ultima perioadă la Lucerna din cauza unei accidentări, însă e refăcut sută la sută şi va putea evolua fără probleme diseară. În actualul sezon, a jucat în 8 meciuri pentru echipa sa, clasată pe 3 în Elveţia. A fost titular de 7 ori şi o singură dată a intrat din postura de rezervă.

"Nu-i deloc puţin să joci 10 ani în Germania, dintre care 7 în prima ligă. Nici campionatul Elveţiei, de unde vine Diarra, nu e de neluat în seamă"
Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua

"E fundaş central de picior drept şi îl voi folosi în repriza a doua cu BATE Borisov. 45 de minute sînt supersuficiente pentru a-l citi, pentru a-mi da seama ce ştie"
Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua

3 luni şi jumătate au trecut de cînd Diarra a jucat ultimul meci oficial: Young Boys Berna - Luzern 1-1, disputat pe 1 noiembrie 2009

153 de meciuri are Diarra în Bundes liga 1, toate pentru Freiburg. A mai bifat 78 în liga a doua germană, la Freiburg şi Kaiserslautern. El are şi 6 partide în Europa League

37 de partide a jucat Diarra în doi ani la FC Lucerna. Anul trecut, echipa a scăpat de retrogradare la mustaţă

A avut mîna ruptă
Boubacar Diarra a evoluat în Germania pînă vara lui 2008, cînd a semnat cu elveţienii de la Lucerna. În sezonul dinaintea trecerii în Ţara Cantoanelor, africanul a jucat doar trei partide pentru Kaiserslautern, din cauza unei fracturi de antebraţ.

CUM ÎL CARACTERIZEAZĂ NEMŢII
"Redutabil în aer, caracter OK, dar nu e tehnic"
Gazeta l-a contactat ieri pe ziaristul neamţ Thomas Wiehle, specialistul cotidianului Bild pe SC Freiburg, echipa la care Diarra a petrecut 10 ani, pentru a vorbi despre fotbalistul dorit de Steaua. "Boubacar e redutabil în jocul aerian şi în duelurile om la om. Are un plasament bun, e calm. Marele lui handicap: nu e un fotbalist tehnic. Are probleme la ieşirea din apărare, cînd trebuie să deschidă jocul spre coechipierii din linia mediană şi din atac. În ceea ce priveşte caracterul, e un tip prietenos, rezervat, nu e genul care să facă probleme", a spus jurnalistul. (Aurelian Botezatu)

Giovanni se ia de Stoichiţă: "Fricoşii cer transferuri!"
Vărul patronului stelist, Giovanni Becali, a comentat ieri cererea repetată a lui Stoichiţă de a avea încă un fundaş central: "Numai antrenorii fricoşi cer dubluri pe posturi. Vor cîte 4-5 portari, eventual, ca să stea ei degeaba pe bancă! Dar Steaua, în momentul ăsta, nu mai are nevoie de întăriri. Eu aş juca cu Ovidiu Petre fundaş central, în caz de urgenţă". "Nu cred că Giovanni s-a referit la mine", a răspuns Stoichiţă.

"Lippi" îl regretă pe Okoronkwo
Stoichiţă a spus că Steaua ar fi dat o mare lovitură dacă ar fi reuşit să-l transfere pe Isaac Okoronnwo. Fundaşul care a evoluat ultima oară la FC Moscova, echipă care s-a retras din campionatul Rusiei din pricina problemelor financiare, a solicitat însă prea mulţi bani. "Ce fotbalist e, senzaţional! Noi îl aveam în vizor de mai multă vreme, însă în ultimul an la Moscova a avut un salariu de aproape un milion de euro, cum să-l aducem aici?", a spus Stoichiţă.

Patronul s-a enervat
Gigi Becali şi-a pierdut optimismul: "Degeaba ziceam eu că luăm campionatul, că spulberăm tot, dacă ne bate Terek Groznîi cu 2-0! Sînt supărat rău de tot! Şi m-am săturat şi de discuţiile astea că vine un fundaş, după aia că nu mai vine. Panduru şi Stoichiţă să transfere pe cine vor, că d-aia le-am dat mînă liberă. Le-am zis să nu mă mai sune pe mine să-mi pomenească şapte nume de fundaşi, că nu mă interesează!".

Boubacar Diarra
- are 30 de ani
- are 1,85 metri şi 76 de kilograme
- a ajuns la Freiburg, în Germania, cînd avea  doar 18 ani
- a jucat pentru Freiburg 7 ani în prima ligă şi 3 în liga secundă
- în 2007-2008 a evoluat pentru Kaiserslautern
- la începutul lui 2008 a plecat în Elveţia, la Luzern
- are 22 de selecţii în naţionala statului Mali, ultima în iunie 2004: Mali - Zambia 1-1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
orlando.casian
orlando.casian  •  11 Februarie 2010, 21:21

Să nu vă supăraţi pe mine, dar n-am văzut niciodată aşa transferuri proaste, făcute de Steaua.....

 •  11 Februarie 2010, 12:27

Mihai poti sa-l iei cu ochii inchisi...la asa salar, asa jucatori gasesti! Pune-l pe Gigi camataru' la cheltuiala, ia orice fundas care accepta 10.000 de euro pe luna, sa iasa la numar...in rest ce-ti mai pasa!

wendol
wendol  •  11 Februarie 2010, 08:37

in afara de "mana libera" ciobanasul trebuie sa mai scoata si niste bani dar.............. cand o sa plateasca pentru jucatori valorosi nu panaramele pe care le-a adus atunci sa vorbeasca de campionat pana atunci "ciocul mic"

Vezi toate comentariile (8)
Comentează