FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua îl va pierde pe cel mai vechi om de atac din lot » Surdu la Vaslui

Surdu a fost cumpărat de Steaua de la CFR pentru un milion de euro
Foto: Raed Krishan
Surdu a fost cumpărat de Steaua de la CFR pentru un milion de euro Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 02 mai 2011 00:00 / Actualizat duminica, 01 mai 2011 20:01

Adrian Porumboiu aproape că l-a antamat pe atacantul roş-albaştrilor, informîndu-l deja şi pe Gigi Becali, deşi jucătorului îi expiră contractul cu Steaua peste două luni

Steaua suferă în campionat din cauza lipsei de rezultate şi, în plus, are de ce să-şi facă griji şi în perspectiva campaniei de transferuri. Va pierde un fotbalist extrem de important din ofensivă, practic cel mai vechi om din compartimentul de atac. Romeo Surdu va pleca aproape sigur la FC Vaslui, acolo unde e dorit în mod expres de patronul Adrian Porumboiu.

"Surdu e un fotbalist pe care îl apreciez foarte mult şi îl vreau la Vaslui începînd din vară. Voi face totul pentru a-l aduce, deja am discutat cu patronul Stelei", a confirmat Porumboiu. Acesta a ţinut să discute şi cu Gigi Becali, în ciuda faptului că Surdu se află în ultimele 6 luni de contract, iar peste 60 de zile îi va expira înţelegerea cu roş-albaştrii şi va putea pleca liber la o altă grupare.

"Dacă Surdu vrea să rămînă, eu îi propun un alt contract, decizia e la el", a replicat Gigi Becali. Deşi a avut în iarnă o propunere de a-şi prelungi înţelegerea cu Steaua, Surdu a refuzat şi i-a anunţat pe şefii din Ghencea că nu va semna nimic pînă la finalul sezonului. Vasluiul îi propune un contract extrem de avantajos, cu un salariu de 250.000 de euro pe an, aproape dublu faţă de cît cîştigă la Steaua, plus o primă de instalare de 200.000 de euro.

Transferul se va realiza dacă grupării vasluiene i se va ridica sancţiunea dictată de FIFA de a nu avea voie să facă transferuri două perioade, prima fiind în pauza dintre turul şi returul actualului campionat. Recursul la TAS al moldovenilor va fi judecat pe 12 mai, însă aceştia au şanse mari să cîştige, mai ales după ce tunisianul Slim Aloulou, preşedintele comisiei FIFA care a dictat sancţiunea împotriva lui FC Vaslui, a fost acuzat oficial de corupţie şi a fost suspendat pentru doi ani.

Cine va mai pleca din Ghencea
Surdu este doar unul dintre steliştii care vor părăsi echipa la vară. Lista îi va mai cuprinde pe Bonfim, Bicfalvi, Marinescu, Onofraş, Bilaşco, Maicon, Ricardo, Dică şi Burdujan. La capitolul achiziţii au fost perfectate deja 3 transferuri: Gabi Matei, Mihai Costea şi Moraes, ultimul aşteptînd decizia FIFA de a-l declara jucător liber.


10 ani au trecut de cînd Surdu a debutat în Liga 1, mai precis în noiembrie 2001, în meciul Ceahlăul - FC Braşov 1-0

50 de goluri a marcat Surdu în cele 201 meciuri disputate în Liga 1 pentru cele 3 echipe la care a evoluat: FC Braşov, CFR Cluj şi Steaua

1 gol a marcat Surdu pentru Steaua în meciurile din cupele europene, competiţii în care a bifat 24 de prezenţe

0 trofee a cîştigat Surdu în tricoul Stelei, cea mai bună performanţă fiind locul 2 în sezonul 2007-2008

Surdu în actualul sezon la Steaua
- a jucat în 31 de meciuri, dintre care 19 în Liga 1
- a fost folosit pe 4 posturi diferite: mijlocaş dreapta, mijlocaş central, mijlocaş stînga şi atacant
- a marcat 4 goluri şi a oferit 5 pase decisive
- are o medie a notelor GSP de 5,74, fiind abia pe locul 10 în topul jucătorilor din actualul lot al Stelei

358292-pe-cine-vrea-vaslui.jpg


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
spinoza
spinoza  •  03 Mai 2011, 10:52

Bafta Romica!

gaucito12
gaucito12  •  02 Mai 2011, 14:35

In sezonul de transferari din iarna F. C. Vaslui a avut interdictie de la UEFA de a transfera jucatori, interdictie data aiurea, drept dovada, cel care a hotarat a fost exclus pe baza unor probe care demonstraza fapte de coruptie ale oficialului.Si echipa nu a mai avut drept de transfer asupra nici unui jucator. Dar de la vara, dupa ce ia liber la transferuri, vor veni super-jucatori de valoare si atunci sa vedeti echipa la Vaslui ! Si mai si !

capca1
capca1  •  02 Mai 2011, 12:02

daca vasluiul il ia pe surdu ar trebui sali se faca discount...sa-l dea si banel ! da Doamne !

Vezi toate comentariile (16)
Comentează