FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua încă nu s-a decis asupra unui antrenor » Hagi vrea!

Hagi (46 de ani) a fost instalat la Steaua în precedentul mandat pe 23 iunie 2007 Foto: Mihai Şteţcu
Hagi (46 de ani) a fost instalat la Steaua în precedentul mandat pe 23 iunie 2007 Foto: Mihai Şteţcu

Articol de , - Publicat marti, 31 mai 2011 00:00 / Actualizat marti, 31 mai 2011 11:26

Gigi şi Gică n-au discutat deocamdată, însă primul se gîndeşte să-şi readucă naşul pe bancă, în timp ce fostul decar al Stelei şi al naţionalei a trimis mesaje că acceptă să se întoarcă în Ghencea

Steaua continuă să rămînă fără un antrenor principal după despărţirea de Olăroiu, însă unul dintre numele grele de pe lista lui Gigi Becali şi-a arătat deja disponibilitatea de a veni în Ghencea. E vorba despre Hagi, cel în dreptul căruia mulţi puneau semne de întrebare atunci cînd răspundeau la întrebarea "va accepta oare Hagi să se întoarcă acolo de unde a plecat în 2007 după ce a fost umilit?".

Hagi: "Sînt deschis unei oferte a Stelei"
În apariţiile publice, Hagi n-a spus nici măcar o dată "nu" atunci cînd a fost chestionat dacă ar veni la Steaua. Mai mult, cu ocazia deplasării la Londra, unde a văzut alături de Gică Popescu şi de Victor Becali finala Champions League, Hagi a comentat în grupul său de prieteni dacă ia sau nu în calcul să o antreneze pe Steaua: "Da, eu sînt deschis unei propuneri. N-am nimic împotrivă să mă întorc, normal că aş avea şi eu anumite condiţii, dar de bun-simţ".

Povestea emoţionantă de acum 4 ani, care explică poziţia lui Hagi
De ce s-ar întoarce Hagi într-un loc în care a fost umilit? O întîmplare din vara lui 2007, petrecută la finalul unui meci amical Steaua - Vilnius 2-0, din perioada în care Hagi era antrenor în Ghencea, explică poate mai bine ca orice faptul că "Regele" devine sensibil atunci cînd e vorba de Steaua.

Întîmplarea a fost redată atunci în Gazeta Sporturilor: După meciul Steaua - Vilnius s-a petrecut un moment emoţionant care demonstrează cît de mult şi-a dorit Gică să revină în Ghencea şi cît de mult înseamnă Steaua pentru el. Unul dintre românii stabiliţi de mulţi ani în Austria, însoţit de băieţii săi, de 5 şi respectiv 7 ani, s-a apropiat de Hagi. "Copii, el este domnul Hagi, uitaţi, puteţi să-l vedeţi de aproape", le-a zis părintele. Hagi a zîmbit. "Faceţi o poză cu noi?", a continuat fanul. "Cu cea mai mare plăcere", a replicat Hagi. După ce a făcut fotografia, suporterul român a exclamat fericit: "O s-o păstrez ca amintire, că nu se ştie dacă o să vă mai găsim vreodată". Gică a zîmbit din nou şi a zis: "Aveţi dreptate, pînă acum eram greu de găsit, dar acum mi-am găsit şi eu locul meu. M-am întors acasă, la Steaua".


De ce e Hagi simbol al Stelei
1. A jucat în Ghencea în cea mai glorioasă perioadă a clubului, ianuarie 1987 - iunie 1990
2. Are cifre uluitoare la Steaua: 128 de meciuri, 92 de goluri şi 50 de pase de gol
3. A cîştigat 6 trofee: Supercupa Europei (1987), trei titluri de campion (1987, 1988 şi 1989) şi două Cupe ale României (1987, 1989)
4. A jucat o finală de Cupa Campionilor, cu AC Milan (1989) şi o semifinală de Cupa Campionilor, cu Benfica (1988)
5. A refuzat să o antreneze pe Dinamo, spunînd clar că e stelist
6. În 1998, Hagi a venit la Bucureşti, de la Istanbul, cu un avion privat, pentru a organiza o conferinţă de presă în care să-i răspundă dur lui Mircea Lucescu, care acuzase Steaua că a luat trofee cu ajutorul lui Ceauşescu pînă în 1989

"M-aş bucura enorm ca Hagi să se întoarcă la Steaua şi să devină campion. Ar fi fantastic pentru toţi suporterii"
Dorin Goian, fundaş Palermo

"Hagi trebuie să fie varianta numărul 1 atunci cînd Steaua caută un antrenor nou, asta e foarte clar!"
Anghel Iordănescu, fost antrenor al Stelei

10 ani se împlinesc în toamnă de cînd Hagi a debutat ca antrenor, în 2001 preluînd banca tehnică a echipei naţionale

Dialog de la distanţă Becali-Hagi
În ultima perioadă, patronul Stelei şi Hagi au făcut mai multe declaraţii, care par să se potrivească perfect într-un dialog de la distanţă.

Becali: "Nu accept ca un antrenor să-mi pună clauză de milioane să nu vorbesc"
Hagi: "Eu nu cer bani ca garanţie, n-am făcut niciodată aşa ceva. Eu vreau doar timp şi un proiect serios"
Becali: "La Steaua nu există proiect pe termen lung. Există mîine, eventual azi sau chiar ieri, adică imediat"
Hagi: "Steaua face parte din categoria cluburilor care s-au născut doar pentru a cîştiga trofee şi pentru a fi pe primul loc mereu"


Situaţia celorlalte ţinte ale Stelei

Cosmin Olăroiu
A plecat ieri în Emiratele Arabe Unite pentru a discuta din nou cu cei care conduc clubul Al Ain. În cazul în care contractul cu Al Ain n-ar mai fi de actualitate, lucru extrem de puţin probabil, atunci Steaua speră din nou că-l poate avea pe Oli.

Dan Petrescu
E sub contract cu Kuban Krasnodar, care se descurcă excelent în Rusia. În ultima etapă a scos un egal pe terenul lui ŢSKA Moscova, una dintre cele mai redutabile echipe, şi e acum la un singur punct de primul loc.

Walter Zenga
Şi-a prelungit contractul cu Al Nasr şi, deşi pentru Becali ar fi fost prima variantă după Oli, acum a devenit o ţintă greu de atins.

Cristiano Bergodi
Rămîne în continuare o variantă pentru Steaua. A terminat cu Modena pe locul 10 în Serie B şi acum e liber de contract.

Marco Giampaolo
E soluţia lui MM, însă nu e o variantă pe placul lui Becali. Mai mult, Giampaolo e aproape să o preia pe Cesena, din Serie A.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
ratox
ratox  •  31 Mai 2011, 13:21

"Intoarcerea Regelui !" hmmmm Mimi Ingineru' ce parere are ?

suflet_visiniu1923
suflet_visiniu1923  •  31 Mai 2011, 13:51

Cu tot respectul pentru Gica,dar daca ajunge la Steaua va termina...

mircealele
mircealele  •  31 Mai 2011, 13:03

nu are ce cauta la Steaua. nu are stofa de antrenor. Exceptional ca fotbalist dar zero ca antrenor. Steaua a jucat fotbal cand antrena: Oli, Protasov, Bergoni si Cirtu. Cirtu nu a avut noroc de rezultate dar Steaua domina meciurile. Tiki taka cum vrea Gigi nu face unul ca Hagi. Mai degraba Grigoras decat el. Hagi = Lacatusi ca jucator si antrenor. Asta e realitatea

Vezi toate comentariile (24)
Comentează