FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua insistă pentru Boubacar Diarra

Boubacar Diarra, Diarra, Steaua
Boubacar Diarra, Diarra, Steaua

Articol de - Publicat marti, 09 februarie 2010 00:00

Steaua l-a chemat la tratative pe fundaşul african de la Lucerna. Fotbalistul aşteaptă biletele şi vine să trateze transferul

Şefii din Ghencea încearcă, pe rînd, fiecare nume de pe lista lui Stoichiţă. Ultimul chemat la discuţii e Boubacar Diarra (30 de ani), de la Lucerna. Fundaşul originar din Mali mai are contract în Elveţia încă şase luni, dar speră să poată pleca gratis. Surse de la Steaua susţin că apărătorul aşteaptă doar biletele de avion şi vine să negocieze. Diarra a fost iniţial în atenţia lui Dinamo, dar "cîinii" s-au retras între timp.

10 ani în Bundesliga
Boubacar a jucat 10 sezoane în Germania, dintre care nouă doar la Freiburg, şapte în prima ligă, şi e de doi ani la Lucerna, unde are un salariu uriaş pentru România, 30.000 de euro pe lună! În acest moment, discuţiile care se poartă între Ghencea şi Ţara Cantoanelor se referă tocmai la procentul pe care să-l suporte fiecare club din venitul fotbalistului.

E comunitar
Lucerna e dispusă să achite o parte din salariul lui Diarra, în cazul unui împrumut al jucătorului său în România. Acesta deţine şi paşaport francez, motiv pentru care ar fi considerat comunitar în Liga I, deci nu ar înăspri şi mai tare concurenţa dintre steliştii din afara Uniunii Europene. Stoichiţă are deja cinci extracomunitari, numărul maxim permis de regulament într-o echipă. Lor li se va adăuga în curînd şi columbianul Pepe Moreno.

INTERVIU » "E fantastic în aer!"
Cristi Ianu, coleg cu Diarra la Lucerna, îl laudă pe fundaşul vizat de roş-albaştri

- Cristi, cum e Boubacar Diarra?
- Mă întrebi fiindcă îl vrea Steaua? Am citit şi eu de interesul celor din Ghencea, nu am vorbit direct cu el despre asta. Să ştii că e un fundaş bun. Calitatea numărul 1 a lui Diarra o constituie jocul lui de cap. E excepţional în duelurile aeriene, foarte greu de bătut!

- Crezi că s-ar acomoda în România?
- După atîţia ani în Bundesliga, eu zic că se acomodează fără probleme şi în Liga I. Spun asta şi fiindcă îl cunosc. Boubacar e musulman, e un băiat liniştit, care nu a întîrziat vreodată la reunirea de după vacanţe sau la antrenamentele zilnice.

- De ce are doar opt meciuri în acest sezon?
- Fiindcă a avut necazuri cu accidentările. Una peste alta, eu zic că Steaua ar face o afacere bună cu el.

- Ţie cum îţi merge în Elveţia?

- Bine, bine. Tocmai s-a reluat campionatul la noi şi în prima etapă din retur am marcat un gol pentru victoria noastră cu Grasshoppers, 4-2.

"Diarra a jucat mai puţin în acest sezon fiindcă a fost accidentat. Eu zic că Steaua ar face un transfer bun cu el"
Cristian Ianu, atacant Lucerna

1,85 metri măsoară Diarra. E mai înalt decît Baciu şi Parpas şi are aceeaşi talie ca Jelev şi ca Tudose

231 de meciuri a jucat Boubacar în Germania, unde a înscris de două ori. La Lucerna a bifat doar opt partide în acest sezon

Situaţia celorlalţi fundaşi de pe lista Stelei
Isaac Okoronkwo - Steaua l-a chemat pe nigerianul de 31 de ani în Turcia, la negocieri. Agentul fostului fundaş de la Şahtior a anunţat duminică faptul că se va prezenta a doua zi în Antalya, dar au apărut probleme între timp. "Discutăm în continuare, vom vedea!", a spus ieri reprezentantul fotbalistului.

Serghei Sosnovsky - Steaua s-a interesat de bielorusul de 28 de ani, pe care îl voia în probe. Fundaşul de la BATE Borisov a refuzat invitaţia.

Diego Lopes - Brazilianul e pe placul lui Stoichiţă, dar nu e gratis. Cordoba cere minimum 200.000 de euro, deşi îl mai are sub contract doar pînă în iunie. Lopes (27 de ani) şi agenţii lui le-au propus roş-albaştrilor un transfer din vară, cînd fotbalistul ar fi liber.

Gora Tall - APOP, clubul cipriot de care aparţine senegalezul, a blocat deja de cîteva ori transferul. Stoichiţă îl vrea în continuare pe Tall (25 de ani), numai că nu se înţelege cu şefii lui în privinţa preţului.

Amînare sau nu, Steaua pleacă din Antalya
Mihai Stoichiţă a spus că indiferent care va fi decizia LPF în privinţa primei etape, Steaua va reveni în România vineri după-amiază. "Şi dacă se va amîna cu o săptămînă, tot ne întoarcem la Bucureşti. Stăm două-trei zile, după care mai plecăm într-un stagiu de 5-6 zile într-o ţară cu o climă care să ne permită să ne antrenăm", a declarat tehnicianul din Ghencea.

Ninu s-a făcut "marinar"
Ieri, fundaşul Emil Ducu Ninu (foto) a fost împrumutat pînă în vară la divizionara secundă Farul Constanţa. În tur, jucătorul de 23 de ani a fost folosit în doar 6 meciuri de primă ligă, obţinînd o medie a notelor GSP de 5,00! El a evoluat mai mult în Europa League, 7 partide, în vremea în care antrenor în Ghencea era Cristiano Bergodi. Ninu e al şaptelea fotbalist de care se desparte Steaua în această iarnă, după Ghionea (FK Rostov), I. Rada (Al Nasr Dubai), Onicaş (Poli Iaşi), Dayro Moreno (Once Caldas), Ochiroşii (Oţelul) şi Bibişkov (Academica Coimbra).

Idol în Columbia
Revenirea la Once Caldas i-a prins bine lui Dayro Moreno. Atacantul vîndut de Steaua pe 500.000 de euro, de trei ori mai puţin decît suma pe care o plătiseră roş-albaştrii pe el, va juca azi pentru Once în Copa Libertadores, în deplasarea de la Nacional. Presa din Columbia relatează că prezenţa lui Dayro (24 de ani) în lotul lui Caldas a strîns la aeroport o mulţime de fani, la plecarea în Paraguay, locul de disputare a jocului cu Nacional.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (11)
 •  10 Februarie 2010, 12:46

daca nu luam titlul nu avem niciun viitor toti vor pleca la toti li s-apromis ceva in caz caluam titlul daca nu suntem falimentari gigi ne distruge el viseaza titlu dar nu se poate as

 •  10 Februarie 2010, 12:43

daca nu luam titlul suntem terminati pe viitor ,multi jucatori vor pleca mai ales cei cu in

 •  09 Februarie 2010, 12:48

1 NUME CELEBRU 2 CAP MARE 3 PAR ARANJAT 4 AM INTELES CA E INALT!! {[(MERITA INCERCAT!!!)]}

Vezi toate comentariile (11)
Comentează