FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua îşi joacă viitorul în doar trei luni! «Bairam sau dezastru!»

Steaua
Steaua

Articol de , - Publicat luni, 15 februarie 2010 00:00

În funcţie de deznodămîntul luptei pentru titlu, în Ghencea vor ajunge fie banii din Champions League, fie criza acută

Un venit de minimum 15 milioane de euro şi, automat, bani suficienţi pentru achiziţii sau agravarea crizei financiare şi pierderi masive la nivelul lotului. Acestea sînt scenariile posibile pentru Steaua, la finalul actualului sezon. Viitorul clubului din Ghencea depinde, în mare măsură, de cîştigarea titlului în Liga I! Cum se explică asta?

Eşecul ar îndepărta antrenorul şi jucătorii
Mihai Stoichiţă a anunţat deja că demisionează imediat dacă ratează primul loc în campionat. "Şi dacă termin pe poziţia a doua, la doar un gol distanţă de lider, tot plec!", a zis antrenorul. El ar fi urmat de cel puţin nouă jucători! Despre cine e vorba?

1. Fotbaliştii ale căror contracte expiră după ultima etapă. Golanski, Petre Marin, Pleşan, Jelev, Artiom şi Arman Karamian pot părăsi Ghencea gratis la vară.

2.
Lui Parpas şi lui Pepe Moreno le expiră împrumuturile tot la sfîrşitul sezonului. Cipriotul se întoarce la AEL Limassol, iar columbianul, la America de Cali.

3.  Acordul cu Pantelis Kapetanos va fi renegociat la vară. Conform înţelegerii actuale, grecul e liber să plece gratis dacă şefii nu îi asigură în continuare salariul de 20.000 de euro pe lună. Kapetanos e cel mai bine plătit din lot acum, dar venitul lui nu ar mai putea fi suportat în situaţia în care s-ar rata titlul şi premiile de la UEFA.

E posibil ca exodul să fie completat de Zapata şi de Ovidiu Petre. Ambii intră de la 1 iulie în ultimul an de contract şi Steaua ar putea să-i vîndă ca să nu rişte să-i piardă gratis. Şi cu ei doi, ar fi vorba despre o echipă întreagă pe care clubul ar pierde-o!

"Cînd ai 5 sau 10 milioane de euro, e uşor să aduci jucători. În perioada asta, noi am fost forţaţi să căutăm doar fotbalişti liberi"
Basarab Panduru, manager Steaua

"Nu am adus decît jucători pe care îi cunosc, fiindcă nu ne permitem să facem experimente. Steaua trebuie să ia titlul acum, eu nu pot să vorbesc despre reconstrucţie"
Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua

"Cît oi fi eu la Steaua, acest club nu va avea niciodată probleme financiare! Dar mi s-ar părea normal să luăm noi banii din Ligă, că doar echipa asta a adus puncte pentru coeficientul României!"
Gigi Becali, patron Steaua

0 euro a investit Steaua în achiziţii în pauza aceasta. Toţi jucătorii au venit gratis, cu excepţia lui Jelev, pentru care a fost oferit Oţelului, la schimb, Ochiroşii

14 milioane de euro a cîştigat Unirea Urziceni din participarea în Champions League. Ialomiţenii au luat 7,2 milioane doar fiindcă s-au calificat în grupe

30 de milioane de euro a încasat Steaua fiindcă a jucat trei ani la rînd în Ligă, între 2006 şi 2008

Veniturile realizate de Steaua în ultima jumătate de an
- Participarea în Europa League: 1 milion de euro
- Drepturi TV pentru Liga I: 1,8 milioane de euro
- Jucători vînduţi: Goian, Rada, Ghionea, respectiv 2,4 milioane de euro
Total: 5,2 milioane de euro

350.000 de euro însumează salariile lunare ale jucătorilor şi ale antrenorilor de la prima echipă a Stelei

Planul lui Dinamo a eşuat
Situaţia de acum a Stelei seamănă cu contextul în care s-a aflat Dinamo în sezonul trecut. "Cîinii" au suportat atunci salarii mari, totul cu obiectivul de a cîştiga titlul şi de a obţine biletele pentru grupele Ligii Campionilor. Au ratat potul, fiindcă au terminat campionatul abia pe poziţia a treia. Ce a urmat? Din vara lui 2009 şi pînă acum, Dinamo nu a mai investit nici măcar un euro în achiziţii de jucători!

GAZETA DE DUMINICĂ
Ivanov: "Vreau la Steaua"
Becali: "Niciodată! E gay!"

Gazeta de duminică a publicat un interviu exclusiv cu fundaşul lui ŢSKA Sofia, dorit în Ghencea. "Mi-ar făcea plăcere să joc la Steaua, o echipă mare în Europa", a declarat Ivan Ivanov. Becali însă a replicat: "Degeaba vrea el, nu se mai pune problema să-l luăm pentru că am aflat despre el că ar fi homosexual. La echipă nu aduc gay", a declarat Becali. Gazeta a dezvăluit în ediţia de sîmbătă că Ivanov e bănuit în Bulgaria că ar avea o relaţie cu portarul lui ŢSKA, Karadjov.

Parpas, testat fizic
În această dimineaţă, patru dintre jucători nu vor pleca în acelaşi timp cu echipa în cantonamentul din Bulgaria. Fraţii Karamian, Parpas şi Pepe Moreno vor efectua vizita medicală, primii doi aflîndu-se la a doua astfel de vizită, după ce la începutul pregătirilor au realizat-o şi cu Poli Timişoara.

Emeghara în Bulgaria
Stoichiţă îl va avea în lot pentru stagiul care începe azi şi pe Emeghara. Chiar dacă a acuzat probleme medicale la unul dintre genunchi, africanul va face deplasarea la Nisipurile de Aur alături de echipă. La finalul cantonamentului va merge din nou în Italia şi va afla de la medicii de la clinica Isokinetic dacă va putea evolua în retur.

"Nu mai luăm pe nimeni"
Valeriu Argăseală a spus ieri că, prin venirea lui Pepe Moreno, Steaua încheie campania de achiziţii din această iarnă. "Nu cred că o să mai luăm pe nimeni", a declarat Argăseală. "De ce să mai luăm, nu avem lotul complet? Şi Stoichiţă mi-a zis că nu e disperat pentru că are variante şi la fundaşi centrali", a zis ieri şi Becali. Roş-albaştrii i-au luat pînă acum pe Jelev, Parpas, fraţii Karamian şi Pepe Moreno, Stoichiţă repetînd că mai are nevoie de un stoper.

Becali îl vrea pe Bănel fundaş
Patronul Stelei i-a dat un sfat lui Mihai Stoichiţă  în privinţa alcătuirii primului "11". "Eu aş vedea echipa în felul următor: cu Artiom fundaş stînga, Nicoliţă fundaş dreapta, iar în faţa lor, pe benzi, Tănase în stînga şi Szekely pe dreapta. Am fi imbatabili în această componenţă", a spus Becali.

Noutăţi din Ghencea
- Steaua va pleca în această dimineaţă în Bulgaria, pentru al treilea cantonament. Echipa se va caza în localitatea Nisipurile de Aur şi va efectua doar antrenamente pînă vineri.
- Biletele pentru meciul cu Ceahlăul, din Ghencea, de sîmbătă, din prima etapă a returului, se vor pune în vînzare începînd de joi.
- Intră pe www.stelisti.ro, vezi o selecţie a tricourilor de joc ale Stelei de-a lungul timpului şi alege-l pe cel mai frumos!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
 •  16 Februarie 2010, 10:37

Sper sa termine pe 7-8. Sa-l vad cum da faliment. I se pare normal. Unui inc.ult ca Becali multe i se par normale.

 •  16 Februarie 2010, 02:29

bairam?? mai baieti se cunoate ca aveti numai turcisme in cap. "chef" nu va mai place?

 •  15 Februarie 2010, 16:19

Stelistule, am mai fost 3 ani in UCL. Ce mari jucatori s-au adus, ce investitii s-au facut? Tot pe Nicolita si Petre Marin ii avem. Nu se va schimba nimic cu nea behaiala patron. Imi pare rau, dar voi nu vreti sa vedeti adevarul. Eu zic altfel: hai sa sacrificam 1, 2 chiar si 5 sezoane pentru a scapa de uratul asta, si sa ne bucuram dupa. "prezentul ne striveste daca vrem calea usoara"-Parazitii

Vezi toate comentariile (12)
Comentează