FOTBAL  »  Superliga  »  CFR - STEAUA, AZI, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGI 1, LIVETEXT PE GSP.RO

Steaua joacă diseară meciul 2000 în prima ligă! Reghe îl chinuie pe Prepeliţă ca fundaş dreapta

Articol de , - Publicat sambata, 08 martie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 08 martie 2014 12:26

Trupa din Ghencea, înfiinţată în 1947 şi care n-a retrogradat niciodată, e cea dintîi echipă din România care atinge cota de 2.000 de meciuri în prima ligă.

Cu patronul şi managerul în puşcărie, Steaua se îmbracă în haine de gală diseară, la derby-ul cu CFR. Va fi cel de-al 2.000-lea meci pe prima scenă pentru clubul cu o istorie de peste 65 de ani.

Pe 24 august 1947, la două luni distanţă de înfiinţarea clubului, ASA Bucureşti, aşa cum se numea atunci Steaua de azi, disputa primul meci oficial în Liga 1. Ironie a sorţii, tot cu o echipă din Cluj, 0-0 pe teren propriu cu Dermata.

De atunci s-au scurs 66 de ani şi jumătate, timp în care echipa a bifat sezon după sezon în prima ligă, fiind, alături de Dinamo, singura echipă care n-a retrogradat niciodată.

Azi, va deveni cea dintîi formaţie din fotbalul românesc care ajunge la cota 2.000 de partide, marea rivală din Ştefan cel mare avînd cu 30 mai puţine, fiind un club înfiinţat fix un an mai tîrziu.
608333-steaua-casete.jpg

Tănase, 10% din Steaua :)
E un meci important şi pentru decarul roş-albaştrilor. Cristi Tănase va bifa diseară al 200-lea joc în prima ligă, adică a zecea parte din tot ce a reuşit Steaua pînă acum. Dodel nu a jucat însă toate partidele doar în tricoul Stelei, are 76 pentru FC Argeş şi restul la gruparea din Ghencea. Tănase a debutat în prima ligă acum 10 ani, într-un meci FC Argeş - Rapid 0-2.

Lipsesc golgeterii
Steaua are probleme de lot în această seară. Reghe nu se poate baza împotriva CFR-ului pe doi jucători importanţi: Lucian Sînmărtean şi Pantelis Kapetanos, adică cei mai buni marcatori ai roş-albaştrilor în Liga 1! Grecul e liderul absolut, avînd 48 de reuşite, iar fostul vasluian a strîns în cariera lui 26 de reuşite!

Nici unul dintre cei doi n-a făcut deplasarea cu echipa. Sînmărtean a încasat cu Dinamo al 7-lea cartonaş galben al sezonului şi e suspendat, iar Kapetanos acuză o răceală puternică. Al treilea cel mai bun marcator al steliştilor pe prima scenă a fotbalului românesc e Mihai Costea, cu 22 de goluri. Nici acesta nu va evolua, el fiind renegat de Reghecampf.

Varela spectator!
Reghecampf are un fundaş-navetist în lotul pentru meciul cu CFR Cluj. Fernando Varela a avut săptămîna aceasta un program care-l face indisponibil pentru derby-ul etapei. Apărătorul de un milion de euro al roş-albaştrilor a participat la mijlocul săptămînii la o acţiune a "naţionalei" Insulelor Capului Verde, amicalul terminat 0-0 în Luxemburg, şi a ajuns abia ieri la Cluj.

Din cauza asta, antrenorul trebuie să găsească o soluţie să-l înlocuiască pe Varela şi probabil va apela din nou la Prepeliţă, mijlocaşul jolly-joker al campioanei, capabil să joace pe mai multe posturi, în funcţie de necesităţi.

Fernando, 26 de ani, a fost în formă bună în cele patru partide ale campioanei de anul acesta, chiar dacă Reghe l-a reprofilat şi pe el, fundaş dreapta în loc de stoper, cum juca la Vaslui atunci cînd Steaua a ales să plătească un milion pentru serviciile sale. Varela s-a născut în Portugalia, la Estoril, dar joacă pentru "naţionala" Insulelor Capului Verde, o reprezentativă alături de care a participat şi la o ediţie din Cupa Africii.

Ziua femeii în tribună
Deşi CFR-ul nu traversează o perioadă foarte bună, aşa cum se întîmpla în trecut, cînd clujenii ţinteau titlul, pentru meciul din această seară s-au vîndut aproape toate tichetele puse în vînzare. Aseară, mai erau disponibile bilete doar în sectorul VIP, unde costul e de 100 de lei. În rest, preţurile au fost cuprinse între 10 lei, la peluză, şi 40 lei la tribunele 1 şi a doua.

În sectoarele 17, 18, 19 şi 20, situate la tribuna 1, nu s-au comercializat tichete. Locurile respective, aproximativ 2.000, sînt rezervate pentru femei. Acestea vor avea intrarea gratuită, iar conducerea clubului din Gruia le-a pregătit şi o surpriză: "Accesul efectiv se va face pe baza unui bilet gratuit «de colecţie» obţinut la faţa locului".

500 de bilete au fost oferite galeriei steliste, care va sta în sectorul 28, situat la peluză

37% din campionatele disputate cu Steaua printre echipele din prima ligă s-au terminat cu gruparea din Ghencea campioană, adică 24 din 65

3.805 goluri a marcat Steaua în cele 1.999 de partide, avînd o medie de aproape două goluri pe meci

80 e numărul echipelor cu care Steaua a jucat în prima ligă pe parcursul celor aproape 67 de ani

 

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Nu joacă MM sau Becali"
Victor Piţurcă crede că Steaua nu va avea deloc de suferit după condamnarea primită de Mihai Stoica în Dosarul Transferurilor: "Are în continuare cel mai bun lot din campionatul românesc şi asta contează cel mai mult în acest moment. Din punctul meu de vedere nu ar trebui să aibă probleme pe viitor pentru că nu joacă nici managerul, nici patronul. Jucătorii intră pe teren, nu conducătorii. Cred că şansele cele mai mari pentru cîştigarea campionatului le are tot Steaua şi asta datorită valorii jucătorilor".

Se tem de CFR
Andrei Prepeliţă a comentat derbyul din Gruia contra CFR-ului: "Ne aşteptăm la un meci foarte greu. Chiar dacă CFR nu trece printr-un moment foarte bun, sînt convins că ei vor juca altfel contra noastră. Toate echipele se ambiţionează cînd evoluează contra Stelei. Noi însă vrem să cîştigăm acolo şi asta se va şi întîmpla". Laurenţiu Reghecampf a adăugat: "Toţi îşi doresc să bată Steaua, dar să vedem dacă vor şi reuşi pînă la final".

Visează la Europa
Patronul clujenilor, Arpad Paszkany, a anunţat că după meciul contra Stelei va analiza perioada petrecută cu Miriuţă ca antrenor: "Meciul acesta va fi un barometru, se pot trage concluzii după acest joc. Steaua este campioana, ea este favorită, are o echipă închegată, iar noi sîntem la mijlocul clasamentului, o echipă în curs de reorganizare. Sper într-un rezultat pozitiv şi îmi doresc să fie un nou start în acest campionat. Încă mai sper la cupele europene!".

INBOX:
- Adrian Mutu, atacant Petrolul: "Atît Gigi Becali, cît şi Mihai Stoica se află în situaţii grele. Sper ca Reghecampf să-i ţină lîngă el pe jucători, să rămînă uniţi".
- Ilie Năstase: "Steaua nu va avea probleme. Sînt mulţi oameni de valoare care susţin echipa. Dacă mi se spune mîine să devin manager, o voi face! Eu sînt oricum managerul din umbră".

608354-cfr-steaua.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
fuck_off
fuck_off  •  08 Martie 2014, 16:59
Postat de cobra_z pe 08 Martie 2014, 16:36

o sa aniversati 2000 de partide cu un egal (1-1) in cel mai fericit caz...sau 1-0 pt cfr

Mai mult ar trebui sa ai grija de cum joaca dinamo la ora actuala decat de soarta Stelei.

cobra_z
cobra_z  •  08 Martie 2014, 16:36

o sa aniversati 2000 de partide cu un egal (1-1) in cel mai fericit caz...sau 1-0 pt cfr

faile_belix
faile_belix  •  08 Martie 2014, 14:34
Postat de unico_biancorossi pe 08 Martie 2014, 14:17

da, un jubileu aniversar de toata stima. pacat ca sefii acestui club nu pot participa la festivitati, fiind la Bulau.

E cu atat mai special!

Vezi toate comentariile (31)
Comentează