FOTBAL  »  Superliga  »  CSMS IAŞI - STEAUA, DUMINICĂ, 21:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Steaua l-a lăsat şomer! » A trecut mai mult de o lună şi Florin Costea tot nu şi-a găsit echipă

Articol de - Publicat joi, 13 septembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 13 septembrie 2012 10:10

Fostul golgeter al României a refuzat propuneri din Liga 1 fiindcă visează să joace în străinătate, dar nu are deocamdată nici o variantă


Florin Costea e aproape să se lase de fotbal la doar 27 de ani! Atacantul care uimea în tricoul Craiovei, cu 31 de goluri pentru Universitatea între 2007 şi 2009, a ajuns pe drumuri după ce a fost dat afară de la Steaua. Florin a avut cea mai recentă apariţie într-un meci pe 9 august, în deplasarea de la Trnava, unde echipa a cîştigat cu 3-0, dar el a jucat slab.

Acela a fost pretextul pentru Becali să forţeze rezilierea contractului cu atacantul oltean, pe care l-a jignit şi l-a ameninţat cu amendă şi cu alte represalii dacă nu acceptă ruperea înţelegerii. Costea arăta şi el optimist în momentul în care s-a despărţit de Ghencea, "e mai bine pentru mine că voi ajunge la un club unde să pot juca mai des", numai că în mai mult de o lună el nu a găsit nici o variantă care să-i convină, deşi ca jucător liber el poate fi legitimat în orice moment.

A fost ofertat de Oţelul şi de Petrolul, iar alte grupări doar şi-au declarat interesul pentru el, fără să-i facă vreo propunere, întrucît nu-şi permiteau să-i acopere salariul, adică minimum 15.000 de euro lunar plus o sumă de bani la semnarea contractului. Florin a declinat variantele din Liga 1 şi continuă să caute o soluţie în străinătate. Reprezentanţii lui îi caută echipă în Belgia şi în Portugalia.

1 gol a marcat Florin Costea pentru Steaua în 20 de apariţii în Liga 1. La Craiova dăduse 46 de goluri în 120 de partide

6 selecţii a bifat Florin la "naţionala" României, fără să înscrie. El a fost subiectul unui conflict între Mititelu, patronul Craiovei, şi fostul selecţioner Răzvan Lucescu, acuzat că nu-l chema suficient de des la lot

Mititelu l-a vrut la Severin
Imediat după ce Florin s-a despărţit de Steaua, Adrian Mititelu a încercat să-l trimită pe atacant la Severin: "Semnează pe un an şi poate în vara viitoare facem echipă iar şi te întorci la Craiova!". Dar scenariul a rămas doar unul imaginat de Mititelu, întrucît Severinul nici nu l-a contactat pe Costea, neavînd bani suficienţi.

"N-am făcut ofertă pentru Răduţ!"
Antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş, spune că echipa lui nu se grăbeşte să-l achiziţioneze pe Mihai Răduţ, împrumutat de la Steaua pînă la finalul sezonului. "Normal că mi-l doresc pe Mihai, dar asta nu înseamnă că îl vom lua mîine. Nu l-am ofertat încă. Vom vedea dacă el va continua să joace la fel cum a făcut-o în primele etape. Avem răbdare, aşteptăm să vedem dacă merită investiţia", a spus tehnicianul liderului la "Fotbal Club" de la DigiSport.

"Reghe nu pleacă 30 de ani!"
Gigi Becali spune că nu-l va da niciodată afară de la Steaua pe actualul tehnician al echipei. "L-am simţit că s-a supărat puţin după ce am spus că cine nu ascultă de patron pleacă în trei secunde. Eu i-am spus că era ceva la modul general. Reghe face ce vrea el la Steaua, pentru că face bine. Cînd nu mai face bine, normal că mă bag, că eu sînt patron. Nu o să-l dau afară niciodată pe Reghecampf, dar mă bag dacă vreau eu. Aşa e la Steaua, e presiune, dacă ai rezultate te iubesc, dacă nu te distrug!", a declarat patronul roş-albaştrilor.

Gigi şi copiii
Finanţatorul echipei din Ghencea spune că se comportă cu fotbaliştii săi la fel ca şi cu propriii copii. "Eu le ofer dragoste jucătorilor de la Steaua. Eu am iubit jucătorii, dar i-am şi tocat cînd au greşit. Mă port ca un tată. Am un sentiment plăcut cînd ei îmi oferă bucurii, satisfacţii. Mă port cu ei ca şi cu copiii mei. Totuşi, pe ei îi şi cert pentru că e vorba de bani mulţi la fotbal. Nu poţi să dai bani cuiva care nu-i merită!", a declarat Becali într-o conferinţă de presă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
plesan
plesan  •  13 Septembrie 2012, 22:24
Postat de mrx_dragos pe 13 Septembrie 2012, 13:45

toti jucatorii de valoare odata ajunsi la Steaua se alege praful de ei...ii distruge Becali. Asta e, riscul meseriei :)

Nu e asa..doar daca ai tu o minte ,un creer slab ,te distruge Becali....Becali cearta jucatorii care nu joaca bn...care gresesc...nu i cearta pe aia care jaoca bn..jucatorii se distrug singuri prin evolutii ca gen Florin Costea...Eu daca eram la Steaua,nu ma interesa ce zicea Becali..incercam sa imi dau sufletu pt Steaua pe teren,pt stema si culori si pt fanii Stelei...prin declaratiile lu Becali rele despre mine ,nu m-ar deranja ci din contra..m-ar motiva ! FCSB

serban_ionescu
serban_ionescu  •  13 Septembrie 2012, 20:37

se antreneaza cu Nechita! mitea scrie pe el, daca nu se trezeste fff repede!

geov
geov  •  13 Septembrie 2012, 14:52

GRESIT nu Steala la lasat somer ci sa facut singur somer .a stat la Steauavreo 8 luni a luat 300.000 de euro si a marcat 2 goluri - nu vi se pare cam putin ptr un atacant asa mare cum se crede el?Lipsa de educatie ca in marea majoritate a jucatorilor romani a iesit deasupra . Dupa ce ca a fost lasat liber de Becali si a fost ofertat de Galati si Petrolul a mai avut si pretentii finaciare mari ptr ce o fi te pomenesti vreun FALCAO si nu stiu conducatori din liga 1. Pai marele Costea amarcat vreo 31 de goluri in vreo 3 sezoane la Craqiova si a reusit sa retrogradeze de 2 ori .CARE SUNT MARILE LUI PERFORMANTE CA JUCATOR ?

Vezi toate comentariile (31)
Comentează