FOTBAL  »  Superliga  »  SPORTUL - STEAUA 0-0

Steaua n-a mai înregistrat rezultate atît de proaste din 1974, cînd începuse exact ca acum!

Cristi Tănase, unul dintre cei mai slabi jucători ai Stelei în meciul cu Sportul, din Regie
Cristi Tănase, unul dintre cei mai slabi jucători ai Stelei în meciul cu Sportul, din Regie

Articol de , , - Publicat marti, 27 septembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 26 septembrie 2011 20:22

Levy a devenit egalul lui Titi Teaşcă la rezultate dezastruoase. Antrenorul de atunci a ”reuşit” să aibă acelaşi start de sezon precum cel de acum şi a fost demis la sfîrşitul sezonului, cînd a început revoluţia care a adus Cupa Campionilor


Steaua e atît de slabă în 2011, cînd a părăsit Ghencea, cum n-a mai fost de cînd s-a dat în folosinţă stadionul! Linia de clasament pe care o înregistrează după opt etape, trei victorii, două egaluri şi trei înfrîngeri, n-a mai existat în dreptul Stelei din 1974! De 37 de ani! Tocmai atunci fusese inaugurat stadionul din bulevardul Ghencea, pe care "militarii" l-au părăsit exact acum, cînd îşi egalează rezultatele dezastruoase din istorie.

A urmat binele
Asta înseamnă şi că Ronny Levy tocmai l-a egalat pe Constantin Teaşcă. "Nea Titi" era tehnicianul militarilor în 1974 şi şi-a păstrat postul pînă la sfîrşitul sezonului, încheiat pe locul 5 în clasament şi cu o eliminare în "optimile" Cupei României. A fost înlocuit înaintea campionatului următor cu Emeric Ienei şi prima mutare importantă a reprezentat-o readucerea lui Tudorel Stoica, mijlocaşul pe care roş-albaştrii îl aveau împrumutat la Galaţi. Adică au venit antrenorul şi căpitanul celei mai bune formaţii din istoria fotbalului românesc, cîştigătoare a Cupei Campionilor Europeni în 1986!

Ar trebui să rateze Europa!
Altă dovadă că Levy şi echipa lui fac istorie cu rezultatele proaste din startul de sezon: de cînd a fost introdus sistemul cu trei puncte acordate pentru o victorie, adică din 1994, Steaua n-a mai avut niciodată doar 11 puncte după opt etape! Cele mai proaste situaţii le-a cunoscut în 1999-2000 şi în 2002-2003, cînd s-au acumulat cîte 12 puncte. De fiecare dată, echipa s-a clasat atît de rău la finalul sezonului încît a ratat participarea în cupele europene!

Levy n-a jucat vreun derby
Faţă de Levy, Teaşcă întîlnise totuşi adversare mai grele. Unul dintre cele trei eşecuri ale lui fusese împotriva lui Dinamo, viitoarea campioană, într-o partidă disputată în Ştefan cel Mare. În vreme ce Ronny a pierdut cu Astra, cu Gaz Metan şi cu Pandurii.

Următorul ar avea noroc:)
Dacă istoria se va repeta întru totul, urmaşul lui Levy pe banca Stelei va avea sigur succes. De ce? Cînd Ienei l-a înlocuit pe Teaşcă, în 1975, nea Imi a făcut eventul Cupă-campionat în stagiunea imediat următoare. Erau primele trofee cucerite după o perioadă de secetă care durase patru ani. Acum, roş-albaştrii au doar o Cupă a României din 2007 încoace, deci un trofeu luat, tot în patru ani.

Ce a făcut Steaua de la Titi Teaşcă la Ronny Levy:
- Şi-a schimbat stema clubului de trei ori
- A cîştigat 16 titluri de campioană, 11 Cupe ale României, 5 Supercupe interne, Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei
- A rulat, cu tot cu Levy, 21 de antrenori principali
- A părăsit Ghencea de două ori. O dată temporar, din cauza unor lucrări de modernizare, derulate în 2006, a doua oară în vara asta, cînd a ales să se mute pe Naţional Arena

"Lotul Stelei e bun, eu rămîn convins de asta. Tot ce le trebuie jucătorilor e să se simtă sprijiniţi în continuare ca să iasă din criza asta!"
Ilie Dumitrescu, fost căpitan al Stelei

"Am făcut cele mai mari investiţii, şi tot n-am rezultate! Eu nu mai pot să gîndesc, nu pricep ce se întîmplă. Să-mi zică specialiştii, poate înţeleg ei ceva!"
Gigi Becali, patron Steaua

Pericol pentru încă o premieră!
Levy are şanse să mai lupte şi joi cu un record din istoria clubului. Steaua n-a pierdut niciodată contra unei formaţii din Cipru, de cînd s-a înfiinţat. Un eşec cu AEK Larnaca ar fi primul all-time. Pînă acum, au existat două "duble", deci patru întîlniri, dintre care trei au fost victorii şi un egal: 3-1 şi 2-0 cu Omonia Nicosia în CCE, sezonul 1987-1988, şi 2-2 şi 2-1 cu Anorthosis Famagusta, în Cupa UEFA, sezonul 1991-1992.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
meimal2005
meimal2005  •  27 Septembrie 2011, 12:04

Il vreau pe olaroiu antrenor....e cel mai bun....cu oli pe banca nu ar fi fost steaua in situatia asta....cred ca eram detasat in fata cu 8 victorii de 8....si cred ca bateam si pe shalke 04....deci gigi adul pe oli....adul pe oliiiii.....gigi adul pe oliiiiiiiiiiiiii.....

alpin
alpin  •  27 Septembrie 2011, 09:22

Soarta recordurilor este sa fie depatite! Acum au batut recordul di 1974. La anul vor bate recordul din acest an!! La cat mai multe recorduri!!!

juliusmad
juliusmad  •  27 Septembrie 2011, 08:35

da, desi rezultatele sunt slabe, paradoxal, jocul a inceput sa creasca de la meci la meci. vorba lui siman, nu are cine sa o bage in poarta. meciuri mai slabe au fost la astra si cu pandurii. cu sportul au ratat cat pentru 3 meciuri, cu gaz metan au avut ghinion, cu shalke puteau castiga daca aveau curaj iar cu tska au jucat bine.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează