FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA ÎN PRIMĂVARA EUROPEANĂ

Steaua pregăteşte o campanie de achiziţii fără precedent » Moraes e marea lovitură! Plus Wesley, Sepsi şi Chipciu!

Articol de - Publicat vineri, 16 decembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 15 decembrie 2011 20:32

 ♦ Atacantul brazilian de la ŢSKA Sofia e aproape de un transfer la Steaua, alte două ţinte de lux fiind Wesley şi Sepsi ♦ Chipciu, Chiricheş şi Dănănae sînt deja acontaţi


Calificarea în primăvara Europa League nu va fi singurul motiv de satisfacţie pentru fanii Stelei în această iarnă. Gigi Becali pregăteşte cea mai spectaculoasă campanie de achiziţii din ultimii ani, urmînd să fie aduşi 6-7 jucători, toţi nume cu adevărat grele.

1. Moraes e cireaşa de pe tort
Marea lovitură pe care Steaua caută să o dea pe piaţa transferurilor e aducerea unui jucător după care a tînjit mult în 2011. E vorba despre Junior Moraes (24 de ani), cel pe care l-a ratat şi în ianuarie-februarie, dar şi în vară. Steaua a început negocierile pentru aducerea lui, iar discuţiile cu cei de la ŢSKA Sofia sînt foarte avansate. Tocmai de aceea, miercuri seară, Gigi Becali s-a lăudat apropiaţilor în tribuna oficială de pe Arena Naţională că "Moraes va veni la Steaua, o să vedeţi!".

2. Efort financiar pentru Wesley
Al doilea nume greu de pe listă e Wesley (31 de ani). Steaua a făcut deja o ofertă de 1,2 milioane de euro pentru el şi discuţiile Gigi-Porumboiu vor continua în zilele următoare, fiind posibil chiar şi un împrumut al lui Wesley la Steaua pînă la vară, cu opţiune de cumpărare.

3. Sepsi în locul lui Latovlevici
Steaua nu numai că nu a renunţat la aducerea lui Laszlo Sepsi, dar a şi reluat tratativele pentru achiziţionarea lui şi, ca şi în cazul lui Moraes, Becali a promis după meciul cu AEK Larnaca: "Va veni şi Sepsi". Varianta Sepsi e primordială deoarece Latovlevici va fi vîndut în această iarnă, iar Sepsi a fost trecut primul de Ilie Stan ca variantă de înlocuire pentru actualul fundaş stînga. Timişoara e de acord să-l cedeze pe Laszlo, pe care îl plăteşte, în Liga a doua, cu 20.000 de euro lunar.

4. Chipciu, Chiricheş şi Dănănae sînt rezolvaţi
Chiar dacă perioada de transferuri încă nu s-a deschis, Steaua are deja bifate 3 achiziţii importante. Stoperul Chiricheş (22 de ani) a fost antamat încă din vară, în timp ce fundaşul dreapta Dănănae (26 de ani) şi extrema Chipciu (22 de ani) au fost rezolvaţi în această săptămînă.


Cifrele lui Moraes sînt senzaţionale
De cînd a venit în Europa, Moraes are cifre fantastice pentru un atacant. În mai puţin de doi ani a jucat 44 de meciuri pentru Gloria Bistriţa şi ŢSKA Sofia şi a marcat 23 de goluri, ceea ce înseamnă o medie de un gol la fiecare două jocuri.
Sezonul Echipa Meciuri Goluri
2009-2010 Gloria Bistriţa 17 10
2010-2011 Gloria Bistriţa 17 8
2011-2012 ŢSKA Sofia 10 5

Primul "11" ar arăta fantastic
Dacă toate ţintele s-ar transforma în transferuri certe, primul "11" al Stelei la începutul lui 2012 ar arăta extrem de atractiv pentru fani şi foarte ofertant pentru antrenori. Practic, echipa s-ar schimba mai mult de 50 la sută, cu un cuplu de atac sud-american format din Wesley şi Moraes.

Tătăruşanu - Dănănae, Gardoş, Chiricheş, Sepsi - Chipciu, Bourceanu, Brandan, Tănase - Wesley - Moraes

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (190)
shonty83
shonty83  •  16 Decembrie 2011, 23:30

Ii da clasa lui Moraes si Rusescu si Nicolici

saviola2_8
saviola2_8  •  16 Decembrie 2011, 15:36
Postat de trafalgar pe 16 Decembrie 2011, 12:18

asta inseamna democratie......va da dreptul sa VISATI. Noapte buna!

da dar din fericire pt noi, din cand in cand visele se mai transforma si in realitate, liga campionilor interzisa cainilor:)) mwahahahaa!

stancuvlad
stancuvlad  •  16 Decembrie 2011, 13:33

iar va prosteste ciobanul cu ce va face si va drege el...si cat de tare e el...si voi ca niste oi ascultatoare va luati dupa cioban ... sigur nu are cum sa ia tot ce e acolo....si chiar daca ii ia... ii face praf dupa 2 etape.... in cazul in care inca nu v-ati prins...scopul ciobanului este sa faca audienta la tv...si asta o face cand se ia de cineva, jigneste pe cineva, nu spunand chestii coerente si echilibrate. In plus, trebuie sa dea si vina pe cineva pentru incompetentele lui, ca doar nu o spune ca totul se intampla din cauza lui - si oile iar pun botul. Si cand steaua va juca foarte bine, el tot va aparea la tv sa se ia de unul sau de altul.

Vezi toate comentariile (190)
Comentează
Close