FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua s-a distrat cu Rapid, însă Costel Gâlcă nu exultă » 3 PROBLEME pe care trebuie să le rezolve imediat

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 iulie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 27 iulie 2014 10:27

Steaua a învins-o pe Rapid în Giuleşti, scor 3-1, fiind a doua victorie a roş-albaştrilor într-o singură săptămînă în faţa rivalilor. Totuşi, jocul echipei lui Gîlcă a scîrţîit în unele momente

Deşi a dominat, a avut ocazii uriaşe, iar scorul putea fi mult mai mare, Costel Gâclă are însă cîteva motive de îngrijorare.

1. Apărarea e fragilă
Steaua a fost condusă aseară după un gol al lui Pancu, marcat pe fondul unor gafe în cascadă din apărarea roş-albastră. Ciolacu scăpase iniţial spre poartă, a pierdut însă mingea, care a fost recuperată imediat de căpitanul Rapidului.

Acesta "i-a luat la mînă" pe fundaşii Stelei, Lukasz Szukala şi Lucian Filip. Cei doi au părut surprinşi de cursa vîrfului giuleştenilor, care a pătruns fără prea multe probleme şi a înscris.

Nu este pentru prima dată în mandatul lui Costel Gâlcă cînd apărarea pare lentă. Orice absenţă din defensivă îi dă mari bătăi de cap tehnicianului roş-albaştrilor. Dacă dispare unul dintre fundaşii centrali, Szukala ori Gardoş, imediat în centru apare Varela, însă atunci flancul drept rămîne descoperit, Rîpă nefiind o soluţie sigură.

Cînd Gâlcă se confruntă cu mai multe probleme, aşa cum a fost ieri, cînd nu i-a avut la dispoziţie nici pe Gardoş, însă nici pe Varela, atunci în centrul defensivei apare fie Lucian Filip, fie Alexandru Aldea.

Primul îşi lasă deseori postul descoperit, fiind obişnuit să urce mult, postul principal pe care e folosit fiind cel de mijlocaş la închidere, în timp Aldea este un fundaş tînăr, de perspectivă, însă nu poate fi considerat o soluţie sigură în acest moment.

2. Ratări multe
Steaua a înscris de 5 ori în poarta Rapidului, în două partide, însă a ratat multe alte ocazii. Claudiu Keşeru şi Gabriel Iancu au nevoie de multe şanse pentru a-şi trece numele pe tabelă.

Roş-albaştrii reuşesc în fiecare meci să scape singuri spre poartă de cel puţin două sau trei ori, însă de cele mai multe ori ratează, aşa cum au făcut-o Robert Vîlceanu, Pham, Adi Popa ori Alexandru Chipciu, care şi-au bătut joc de cele mai multe ori de astfel de ocazii de a înscrie.

Costel Gâlcă speră ca venirea lui Lemnaru să pună mai multă presiune pe atacanţii săi şi astfel să concentreze altfel atunci cînd se află în faţa porţii, mai ales că în cupele europene ocaziile nu vor fi atît de dese cum sînt atunci cînd dau peste echipe din Liga 1.

3. Fără bancă de rezerve
Steaua arată bine atunci cînd vine vorba despre primul 11. Nu multe echipe din Liga 1 se pot lăuda cu jucători de valoarea lui Alexandru Chipciu, Claudiu Keşeru, Nicuşor Stanciu, Florin Gardoş ori Cristi Tănase.

Totuşi, atunci cînd unul dintre ei lipseşte, imediat apar probleme. Înlocuitorii fie nu sînt jucători de o valoare apropiată, fie sînt tineri, care nu sînt obişnuiţi cu presiunea de la Steaua, aşa cum sînt Grădinaru, Vîlceanu sau Toşca.

În acest sens, Costel Gâlcă speră ca oficialii clubului să rezolve această problemă, iar venirile lui Luchin şi Breeveld ar fi un prim pas înainte.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (68)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  28 Iulie 2014, 18:39

tampenii : steaua a dizolvat rapidul mai rapid decat o insolventa.)

fangigi
fangigi  •  28 Iulie 2014, 00:57

vLAD nEDELEA asta e sluga ciobanului!:))))))))))))))))))))))))))))))))) Pupa o1le-n c coor!:)))))))))))))))))))))))))))))

fangigi
fangigi  •  28 Iulie 2014, 00:55
Postat de magura pe 28 Iulie 2014, 00:42

Pai la cat de "importanta" este steoaia in Europa... nu se inghesuie nimeni sa transmita meciul... Toata mila pt steoaia...

Nici o televiziune nu vrea sa televizeze RUSINEA EUROPEI, CEA MAI SLABA ECHIPA DIN ISTORIA CL?:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (68)
Comentează