FOTBAL  »  Superliga  »  GLORIA - STEAUA 1-0

Steaua s-a făcut de rîs de Halloween » Deghizaţi în fotbalişti!

Articol de GSP - Publicat luni, 01 noiembrie 2010 00:00

Bistriţa fraţilor Moraes a învins mai clar decît o arată scorul.

Frig teribil la Bistriţa. Mingea rezistă. Balonul ţopăie prin iarbă. Antrenorii au mai scăpat de griji. Nimeni nu trage chiulul la încălzire. Brr! Cuvintele devin aburi. Lăcătuş propune o mixtură între Urziceni şi Steaua. Nimic nou pînă aici.

În schimb, Nae Manea improvizează cu Ciprian Petre, jucător de bandă dreaptă, în stînga liniei de mijloc. Şah şi mat în minutul 6, cînd Bonfim îl agaţă pe agilul Petre în careu. Penalty! Apărăăă Tătăruşanuuu? Nuuu, Junior Moraes trimite în colţul lăsat liber de portarul Stelei.

Atacul M&M
E 1-0 şi Steaua nu are replică, deşi fanii care au însoţit-o la Bistriţa o îndeamnă la luptă. Se joacă tare, zgomotul crampoanelor care se ciocnesc se aude pînă în vîrful tribunei. Dacă bucureştenii lasă un gust amar, ardelenii propun atacul bomboanelor de ciocolată M&M. Cei doi fraţi, Bruno şi Junior, dansează samba printre fortificaţiile roş-albastre. Dacă scapi de unul, apare celălalt! Galamaz cedează şi-l trage de tricou pe Junior Moraes. Publicul simte mirosul sîngelui şi scandează "Bis-tri-ţa!".

Uite şi prima ocazie a Stelei! Tătăruşanu degajează pînă la Szekely, "şeptarul" îi pasează lui Bogdan Stancu, dar "Motanul" nu nimereşte poarta de la marginea careului mare (26). Lăcătuş le cere mereu fotbaliştilor să schimbe partea, băieţii îl ascultă şi iese un fel de joc pasiv, unde Albuţ nu are emoţii.

Continuă artificiile fraţilor Moraes. Bruno driblează, însă Junior luftează de la 12 metri (29). Apoi, Junior aşază balonul pentru Bruno, însă ultimul şutează pe lîngă buturi. Ciprian Petre intervine în joaca lor cu o centrare pentru Bruno, însă lovitura de cap a numărului 9 nu prinde spaţiul vegheat de Tătăruşanu.

Voleul lui Szekely, parat de Albuţ, anunţă că Steaua mai are resurse pentru repriza secundă. Alarmă falsă! Ciprian Petre e foarte aproape de golul doi (57), Junior nu poate fi oprit decît prin fault. Nici puştiul Cosmin Matei nu-şi poate trezi colegii. Abia în minutul 70, Kapetanos, lansat de Apostol, dă speranţe deşarte suporterilor, cu un gol turcesc. E frig la Bistriţa şi titlul la care visează Steaua e departe, undeva pe la Polul Nord.

"Ne-am impus datorită determinării şi agresivităţii demonstrate de-a lungul întregii partide. Îmi felicit băieţii, toţi au jucat fantatic. Steaua nici n-a mişcat!"
Nicolae Manea, antrenor Gloria

"Ce tiki-taka la Steaua?! Ăia care fac tiki-taka sînt campioni mondiali, iar noi sîntem vai de capul nostru!"
Emeric Ienei, antrenor

"Lăsaţi-l în pace pe Lăcătuş! Are nevoie de timp şi de linişte pentru a face treabă"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

"Dacă am juca mereu aşa de bine, am spulbera orice adversar. Aceste trei puncte erau vitale pentru noi"
Călin Albuţ, portar Gloria

"Steaua e o echipă mare, dar am dominat-o clar. Mă simt bine la Bistriţa, mai ales de cînd îl am alături şi pe fratele meu, dar n-aş zice <Nu!> unui transfer. Nu pot însă pleca atunci cînd vreau eu, trebuie să fie de acord şi clubul"
Junior Moraes, atacant Gloria

"La cîte ocazii am ratat, scorul trebuia să fie 3-0! Nu le-am dat nici o şansă steliştilor"
Bruno Moraes, atacant Gloria

L-a enervat pe Lăcă
George Galamaz l-a scos din sărite pe Marius Lăcătuş! Fostul căpitan de la Urziceni a început dezastruos meciul de la Bistriţa. A fost depăşit constant ba de Junior Moraes, ba de Bruno Moraes. La mijlocul primei reprize, a luat şi un "galben" după ce a oprit un contraatac cu fault la Junior. "Ce dracu' joacă ăsta?!", a izbucnit Lăcătuş către oamenii aflaţi pe banca Stelei.

Galeria Stelei: 40 de inşi
Roş-albaştrii nu mai atrag suporteri nici pe Ghencea, nici în deplasare. După ce au jucat cu Sportul în faţa a 2.000 de oameni, aseară au bătut un record: au fost susţinuţi la Bistriţa de o galerie formată din 40 de persoane! Fanii nici n-au scandat, decît vreo două-trei minute.

Nicoliţă lipseşte în Giuleşti!
Lăcătuş l-a pierdut pe Bănel Nicoliţă. Mijlocaşul nu va juca împotriva Rapidului, în etapa următoare, fiindcă a luat la Bistriţa al 4-lea "galben" din acest sezon şi s-a ales cu o suspendare. În Giuleşti, mijlocaş dreapta va fi Janos Szekely, cel care a fost folosit aseară pe partea opusă a terenului. Şi Gloria a pierdut un om important: Junior Moraes e suspendat pentru partida cu Gaz Metan, după ce a luat stupid "galben", fiindcă a şutat după fluierul arbitrului.

Steaua, cea mai pedepsită echipă
Specialist la apărat penaltyuri în Europa League şi în Cupa României, portarul Ciprian Tătăruşanu nu a reuşit să pareze nici una dintre cele 7 lovituri de pedeapsă dictate împotriva Stelei în Liga 1 Bergenbier, fiind cea mai sancţionată formaţie din acest sezon.

- Mama lui Cosmin Matei a ajuns la stadion cu 5 minute înainte ca fiul ei să fie trimis pe teren şi a avut nevoie de cîteva minute de negocieri cu stewarzii înainte să i se permită să intre în tribună.
- Geraldo Alves a fost aproape să-l accidenteze pe asistentul Adrian Vidan. Portughezul a intrat prin alunecare la Junior Moraes, în tuşă, dar l-a nimerit pe arbitru, care a scăpat nevătămat.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (39)
westultras
westultras  •  01 Noiembrie 2010, 13:24

Nu poti sa bagi in teren 11 oameni doar ca sa fie 11... Dupa Olaroiu singurul antrenor care stie fotbal a fost Piturca. Se vede dupa ceea ce face acum la Craiova. Respect Victor Piturca!

red_dog_geo99
red_dog_geo99  •  01 Noiembrie 2010, 10:32

Partea trista e ca urmatoarea etapa urmeaza pentru steoaaia o noua infrangere, iar daca bricheta nu va mai fi in rolul principal, va fi un rezultat la handicap :)

rimm
rimm  •  01 Noiembrie 2010, 09:52

Ba frate, pentru inceput Banel trebuie sa se lase de fotbal. E cel mai comic jucator din istoria fotbalului. Ati vazut ca ori de cate ori este atins cade pe burta intr-un stil chiar original. Apoi cica e mijlocas de banda dar nu e in stare sa de-a o centrare ca sa nu vb de o pasa de 3 metrii. Asta e banel esti depasit frate. Radut saracu` sufera ca stie o tara intreaga ca te depaseste la toate capitolele, dar Laca are orgoliu: Radut si Bicfalvi chiar n-au valoare?

Vezi toate comentariile (39)
Comentează