FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua schimbată din temelii! Doar nouă jucători au bifat prezente în ultimele două sezoane pentru gruparea din Ghencea!

Articol de - Publicat luni, 03 ianuarie 2011 00:00

Unul din principalele motive ce au dus la clasarea grupării din Ghencea doar pe locul şapte în clasament după 18 etape poate fi cauzat chiar de mutările masive consemnate la nivelul lotului.

În vară, venirea lui Victor Piţurcă pe banca tehnică a deschis larg “punga” patronului, iar acesta, sătul să sufere umilinţa rivalilor şi-a dat acceptul schimbării din temelii a formaţiei, dorinţă anunţată după înfrîngerea suferită de bucureşteni contra celor de la Alba Iulia, în etapa 30-a a campionatului 2009/2010.

Doar nouă jucători din cei 28 ce au bifat minute pentru Steaua în stagiunea actuală a Ligii 1 au evoluat şi în ediţia trecută în tricoul “roş-albastru”. Bănel Nicoliţă, Cristi Tănase, Stancu, Romeo Surdu şi Pantelis Kapetanos sunt singurii ce în sezonul precedent au fost prezenţi în mai mult de jumătate din meciuri.

Plecările lui Ghionea, Goian ori Petre Marin l-au făcut pe Bănel Nicoliţă “veteranul” vestiarului, el ajungînd de la Timişoara în Ghencea la începutul lui 2005.

Din cei nouă, Steaua s-ar putea despărţi în iarnă de Kapetanos, dar şi de Emeghara, primul avînd un salariu mai mare decît grila impusă de patron, iar cel de-al doilea bifînd apariţii sporadice, el lipsind mult timp de pe teren datorită accidentărilor. În locul lor, conducătorii clubului au ochit deja cîteva nume ce vor mări numărul “debutanţilor”.

Dorel Stoica, I.Apostol, Păcurar şi portarul Stanca au părăsit încă din timpul turului Steaua, iar în decembrie Abrudan a semnat cu U Cluj.
Celor 19 li s-ar fi putut alătura Yordan Todorov şi Claudiu Voiculeţ ambii trecînd  prin curtea grupării bucureştene, însă pentru scurt timp. Bulgarul a prins echipa mare doar în amicale, iar Claudiu a reuşit să –şi îmbogăţească albumul cu o poză în echipamentul roş-albaştrilor.

Jucători ce au strîns minute în ediţiile 2009/2010 şi 2010/2011: Tătăruşanu, Emeghara, Bicfalvi, Nicoliţă, Cristi Tănase, Surdu, Kapetanos, Janos Szekely şi Bogdan Stancu.

35 de fotbalişti au bifat prezenţe în campionatul 2009/2010 pentru stelişti, 13 din ei fiind străini, cifra celor de alte naţionalităţi reprezentînd un record.

Baza sezonului 2010/2011:  Ciprian Tatăruşanu, Bogdan  Stancu, Cristi Tanase.

Tătăruşanu – 18 jocuri (17 integralist) – a încasat numai 16 goluri, 15 din ele venind în urma unor faze fixe.
Stancu: 18 jocuri (14 integralist) – este golgheterul turului cu 13 reuşite, dar şi fotbalistul cu cele mai multe goluri în 2010, el marcînd de 20 de ori.
Tănase – 16 jocuri (9 integralist) – 5 pase decisive, cel mai bun din lotul Stelei la capitolul assişti.

Declaraţie Gigi Becali după meciul pierdut cu Alba Iulia în etapa a 30- a din 2009/2010: Am dat de înţeles asta cînd am spus că din vară vom schimba echipa din temelii. Steaua e de batjocură acum, asta înseamnă să iei bătaie de la Unirea Alba Iulia. Pleacă Gora Tall, Parpas, Pepe Moreno. Au plecat deja, fraţii Karamyan, Golanski şi Petre Marin. Pe lângă ei vor mai pleca încă doi jucători, dar vin alţii în locul lor."

“Roş-albaştrii” se pot considera mai norocoşi în privinţa străinilor transferaţi, cei şase noi sosiţi, Geraldo, Bonfim, Anghelov, Brandan, Ricardo şi Martinovici avînd în dese rînduri evoluţii apreciate de public.

Jucătorii străini cumpăraţi în 2009/2010: Grzelak, Bibişkov, Artion Karamyan, Arman Karamyan, Parpas, Jelev, Pepe Moreno, precum şi Gora Tall, senegalezul jucînd doar la Steaua 2.

Kapetanos despre locul 7 pe care îl ocupă Steaua: "E efectul faptului că s-au schimbat trei antrenori în două luni. În plus, au venit foarte mulţi jucători noi, în două tranşe. Schimbările ne-au doborît, în loc să ne ridice!"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează