FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua se mută la Constanţa! » Roş-albaştrii mai bifează o premieră din cauza condiţiilor precare de pregătire

Steliştii vor intra în cantonament la 250 de kilometri de Bucureşti.
Steliştii vor intra în cantonament la 250 de kilometri de Bucureşti.

Articol de - Publicat duminica, 26 februarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 25 februarie 2012 22:48

Cea mai iubită echipă din România mai bifează o premieră jenantă: cantonament mutat la 250 de kilometri de Bucureşti din cauza absenţei oricărei baze de pregătire.

Pentru că nu are nici măcar un teren de antrenament în Bucureşti, Ilie Stan a apelat la o măsură disperată, îşi bagă echipa în cantonament la 250 de kilometri depărtare de casă.

Stelei i s-au închis porţile şi la Mogoşoaia şi s-a trezit că nu mai are chiar nici o altă variantă de teren pentru a-şi face antrenamentele în săptămîna care va precede primul joc din retur, cel cu Mioveni, de duminica viitoare. Ieri, singura soluţie găsită de staff-ul roş-albaştrilor şi acceptată ca extremă urgenţă a fost ca fraţii Costea şi compania să se pregătească pe un teren sintetic, la Buftea.
Azi, jucătorilor li s-a dat liber, iar de mîine s-a apelat la o altă măsură fără precedent în istoria clubului. Echipa va intra în cantonament în alt oraş decît Bucureşti, la 250 de kilometri distanţă. Ilie Stan şi elevii săi vor merge pînă la Constanţa, acolo unde de mîine şi pînă miercuri vor sta într-un ministagiu la hotel, iar antrenamentele le vor face pe terenul Farului, unde suprafaţa de joc se prezintă în condiţii excelente.

"Ne daţi terenul să facem şi antrenamente?"
Cum s-a ajuns la această situaţie? Ieri, Steaua avea programat un meci amical cu Farul, însă partida nu s-a mai putut disputa pentru că nu s-a mai găsit nici un teren în Bucureşti. "Dacă nu se poate la Bucureşti, să-l jucăm miercuri la Constanţa, că aici terenul e foarte bun", le-au propus şefii Farului.

Auzind oferta, cei de la Steaua au mers chiar mai departe: "Ne-aţi putea pune la dispoziţie terenul şi pentru antrenamente, că în Bucureşti noi nu mai avem unde să le facem?". Conducerea Farului, care e în relaţii extrem de apropiate cu Ilie Stan, a acceptat imediat, astfel că mîine dimineaţă, Steaua va pleca pe Litoral şi va rămîne acolo în cantonament timp de 3 zile.

Jucătorii au acceptat fără comentarii
După ce Ilie Stan i-a anunţat pe jucători că se va intra în cantonament la Constanţa, nimeni din lot nu a avut ceva împotrivă. "Nimeni n-a mai deschis gura, nimeni n-a comentat nimic, toţi s-au supus", a spus unul dintre oficialii echipei. Tătăruşanu şi Brandan, cei care au refuzat cantonamentul acum 10 zile, nu vor ajunge însă la Constanţa: argentinianul a plecat deja în China, în timp ce portarul a fost selecţionat la echipa naţională pentru amicalul cu Uruguay.

Trei deplasări în 10 zile
Pentru Steaua, programul e unul foarte încărcat, cu mulţi kilometri parcurşi, înainte de primul meci de campionat din 2012. Practic, în doar 10 zile, Steaua va efectua nu mai puţin de 3 deplasări. Prima a fost cea la Enschede. A doua va fi cea de la Constanţa, pentru cantonament şi pentru meciul amical cu Farul. A treia va fi cea de la Mioveni: se va pleca sîmbăta viitoare, meciul urmînd să se joace duminică, de la 21:30.

Acum doi ani s-au dus în mocirla din Bulgaria
Cu o situaţie asemănătoare s-a confruntat Steaua în urmă cu două sezoane. În februarie 2009, cînd echipa era antrenată de Mihai Stoichiţă, după revenirea din Antalya, Steaua nu avea un teren de antrenament. S-a decis să se meargă la Nisipurile de Aur, în Bulgaria, acolo unde roş-albaştrii s-au antrenat pe un gazon mocirlos.

Un sezon întreg numai pe drumuri
În 2011-2012, Steaua nu numai că nu a avut un stadion propriu constant, dar a fost nevoită să se mute mereu în mai multe oraşe pentru a disputa jocuri oficiale sau pentru a se antrena. Constanţa, Ploieşti, Buzău, Bucureşti şi Cluj au fost cele 5 oraşe unde s-au desfăşurat meciurile considerate acasă în prima parte a sezonului.

Levy a avertizat: "Aşa nu se poate!"
Predecesorul lui Ilie Stan a pus la zid condiţiile pe care le-a găsit la Steaua abia în momentul în care şi-a anunţat demisia. "Aici sînt probleme mari, nu se poate să nu ai un stadion al tău, nu se poate să joci mereu în deplasare, să te antrenezi mereu în alt loc. E complicat să faci rezultate şi performanţe în aceste condiţii", a spus Levy la despărţire, însă pe perioada mandatului nu s-a plîns nici un moment, ca şi Ilie Stan, de lipsa unor condiţii decente.

Două săptămîni horror
11 februarie - antrenament la Mogoşoaia pe teren acoperit cu zăpadă
12 februarie - antrenament la Mogoşoaia pe teren îngheţat şi acoperit cu zăpadă
13 februarie - antrenament în balon, pe teren sintetic
14 februarie - antrenament la sala de forţă pentru că balonul a fost dezumflat
15 februarie - antrenament la Mogoşoaia, pe un teren îngheţat şi pe o temperatură de minus 9 grade
18 februarie - amical cu Juventus Bucureşti, scor 2-0, la Mogoşoaia, pe un teren îngheţat şi acoperit, mare parte din el, cu zăpadă
20-21 februarie - antrenamente la Mogoşoaia pe un teren moale
25 februarie - antrenament pe teren sintetic, la Buftea

"Acum doi ani nici eu n-aveam un teren bun în Bucureşti şi am plecat cu Steaua în Bulgaria, ne-am antrenat OK acolo, dar primul meci de campionat l-am jucat pe zăpadă, cu Ceahlăul, şi am fost învinşi cu 3-1, meci în care, cred eu, am pierdut şi titlul" (Mihai Stoichiţă, fost antrenor Steaua)

"Jucătorii Stelei mai aveau puţin şi trebuiau să pună ei mîna pe lopeţi şi să deszăpezească terenurile din Bucureşti ca să aibă un gazon bun de pregătire. Aşa nu poţi elimina o echipă ca Twente" ( Viorel Hizo, fost antrenor FC Vaslui)

Paradox: acum au cei mai mulţi suporteri
Deşi a plecat din Ghencea şi a jucat jumătate din meciurile de pe teren propriu pe stadioane din afara Bucureştiului, Steaua are o medie de spectatori peste tot ce a fost în precedenţii 4 ani, cînd echipa evolua pe stadionul din Ghencea.

Sezonul Spectatori (medie)
2011-2012: 18.748
2010-2011: 9.169
2009-2010: 8.835
2008-2009: 12.868
2007-2008: 13.823

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Florin Costea, vicecăpitan

După ce Gigi Becali a anunţat că Tătăruşanu va fi scos din primul "11", Ilie Stan i-a propus patronului un nume surpriză care să fie al doilea căpitan al Stelei, după Alexandru Bourceanu. E vorba despre Florin Costea, cu care Becali a fost imediat de acord. Începînd cu prima etapă din retur, de fiecare dată cînd Bourceanu va absenta sau va ieşi de pe teren, Costea cel mare va prelua banderola.

Tănase trece mijlocaş central
Forma bună pe care a arătat-o Florin Costea în a doua repriză a meciului cu Twente l-a determinat pe Ilie Stan să ia decizia de a-i face loc în primul "11" de la următorul joc oficial. "Mi-a zis Ilie că Florin va fi titular pe stînga şi, pentru a-i putea face loc, îl va muta pe Cristi Tănase în centru, ca mijlocaş central", a anunţat Becali.

Gigi: "Ilie mi-a ascuns toate scandalurile"
Antrenorul şi patronul Stelei au avut vineri seară o discuţie telefonică de 30 de minute, în care primul i-a recunoscut lui Becali că au existat acte de indisciplină la echipă. "Mi-a zis că mi-a ascuns totul pentru că a crezut că nu e bine să iasă scandal înaintea meciurilor cu Twente. A muşamalizat totul, însă a greşit pentru că şi cu o oră înainte de meci dacă un jucător comite ceva, atunci trebuie exclus. Mai bine joci fără portar decît să faci compromisuri în faţa lor", a dezvăluit Becali la emisiunea Contraatac, de la GSP TV.

MM, anti-Ilie şi pro-Tătăruşanu
Fostul manager al Stelei l-a arătat cu degetul pe antrenor: "Nu s-a dus nici măcar o dată s-o vadă el jucînd pe Twente. Nu are capacitatea de a conduce Steaua, nu se poate ca jucătorii să facă şedinţă şi să nu te primească în cabină, înseamnă că nu are autoritate. Nu zic să fie demis pentru că nu are rezultate, însă să nu mai dea vina pe presă, să-şi asume el responsabilităţi". "Tătăruşanu a avut ghinion. Şi alţi mari portari au păţit ca el, însă vă spun eu, e cel mai profesionist jucător de la Steaua", a adăugat MM la DigiSport.

"Brandan nu dormea bine" :)
Gigi Becali a continuat să-l critice pe Pablo Brandan, chiar dacă acesta a plecat deja în China. "Aş spune eu mai multe din lucrurile pe care le făcea Brandan la Steaua, dar stai să semneze chinezii actele de transfer, să fiu sigur că pleacă. În plus, poate citeşte şi soţia lui ce zic eu. Dar, de fapt, pot să zic, că ea nu ştie româneşte. Brandan avea oscilaţii mari în evoluţii, ştiţi de ce? Pentru că în multe nopţi, nu dormea bine, înţelegeţi ce vreau să zic", a spus Becali.

Mititelu: "E nebunie să-l laşi pe Costea rezervă!"
Ilie Stan şi-a mai găsit un critic în persoana lui Adrian Mititelu: "Să joci în deplasare un meci atît de important, să ai la dispoziţie doi jucători de clasa lui Florin şi Mihai Costea şi să-i ţii rezervă, mi se pare deja nebunie. Mai departe, să apelezi la Florin pe parcurs, iar la final să-ţi dai seama că el a fost cel mai bun, e iarăşi anormal, trebuie să realizezi dinainte că în astfel de jocuri ai nevoie de fotbalişti cu gleznă fină, aşa cum e Florin".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (37)
fetitepebani.ro
fetitepebani.ro  •  26 Februarie 2012, 15:42

maine-poimaine ii vad ca se antreneaza prin turcia, serbia etc. Becali, daca vrei performanta gaseste o baza sportiva langa casa la care sa se antreneze si fa tot posibilul sa ramana acolo

1745flo
1745flo  •  26 Februarie 2012, 14:51
Postat de biancorossi pe 26 Februarie 2012, 00:59

da. dar ei sunt mereu superiori. ...)))

toti nebunii se cred normali si prostii, destepti....

conasu_boeru
conasu_boeru  •  26 Februarie 2012, 13:07
Postat de brod pe 26 Februarie 2012, 09:59

orice trupa de circ ambulant strange o gramada de gura casca pe unde umbla cu cortul. mai ales cand are parte de o reclama desantata, ca pentru tzoape, facuta prin televizor si prin gazete de 2 bani. lumea merge, se uita... data viitoare vin si mai putini. ia sa se fixeze intr-un loc, sa vedeti cum nu mai aduna peste 3-4 mii de spectatori.

Comentariul tău...Pai cred ca Becali vrea ...degeaba ca doar e parlamentar european ! Vai de capul nostru , ne meritam soarta !

Vezi toate comentariile (37)
Comentează