FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua vrea să dea lovitura! » Becali încearcă să transfere un jucător emblemă al rapidiştilor

Becali vrea să-l ia pe rapidistul-cameleon de 28 de ani, care poate evolua pe aproape toate posturile
Becali vrea să-l ia pe rapidistul-cameleon de 28 de ani, care poate evolua pe aproape toate posturile

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 mai 2013 00:00 / Actualizat sambata, 18 mai 2013 22:00

Ovidiu va deveni liber de contract o dată cu oficializarea falimentului Rapidului şi va putea fi luat gratis. Gigi i-l preferă lui Nistor, care ar implica o cheltuială mai mare.

Becali are ocazia să-şi îndeplinească un vis cu o întîrziere de şase ani. L-a dorit pe Ovidiu Herea în 2007 şi l-a ratat atunci deoarece George Copos a acceptat să-i plătească mai mult fotbalistului, dar patronul Stelei primeşte acum o nouă şansă.

"Mi se pare un jucător mai complet decît Nistor, fiindcă Herea face mai bine faza defensivă" e calculul pe care şi-l face Gigi. De fapt, rapidistul e mai "complet" mai ales prin prisma costurilor pe care le-ar implica.

Mai ieftin cu un milion!
Decarul giuleştenilor e printre jucătorii cel mai bine plătiţi din România, cu 250.000 de euro anual, şi Steaua ar trebui să-i egaleze acest venit. Dar oportunitatea achiziţionării lui Herea e dată de situaţia disperată în care se găseşte gruparea din Grant.

Rapid e în pragul falimentului după ce insolvenţa a împiedicat clubul să mai obţină licenţa pentru Liga 1. Şi falimentul ar însemna rezilierea contractelor tuturor fotbaliştilor, care se vor putea transfera liberi oriunde vor dori, deci Herea ar fi gratis.

Ieftin, de vreme ce pe Nistor, celălalt mijlocaş pe care l-a "cîntărit" Becali în vara asta, Marin Condescu speră să obţină un milion de euro!

Joacă peste tot
Pe lîngă argumentele economice, e corectă şi evaluarea pe care Gigi i-a făcut-o lui Herea şi concluzia care-l identifică drept un jucător polivalent faţă de concurentul de la Pandurii. Ovidiu, 28 de ani, a evoluat în Liga 1 pe toate posturile, exceptîndu-le pe cele din apărare.

N-a fost niciodată portar şi fundaş, dar a apărut ca mijlocaş defensiv, extremă dreapta sau stînga, al doilea atacant, vîrf. La Steaua ar fi, în principiu, o opţiune pentru cele două poziţii de mijlocaş central, pe care le ocupă de obicei Bourceanu şi Pintilii.

Afacere dezastruoasă!
Pentru Copos şi pentru Rapid, Herea ar deveni un exemplu de tranzacţie proastă în cazul în care va deveni liber. 1,5 milioane de euro au plătit giuleştenii pe Herea în 2007, cînd l-au achiziţionat de la FC Naţional. Au mai cheltuit cam tot atît cu salariul lui în cei şase ani în care l-au avut sub contract, timp în care clubul nu a cîştigat nici un trofeu! Ovidiu a prins în tricoul vişiniu doar finala Cupei României din 2012, pierdută cu 0-1 contra lui Dinamo.

E legat de familia Reghecampf
Herea era impresariat de către Anamaria în 2007, cînd a semnat cu Rapid. Între timp a rupt colaborarea cu soţia lui Reghecampf, dar a rămas în relaţii bune cu familia antrenorului Stelei. Enervat de înfrîngerea cu Steaua, 0-1 pe Naţional Arena în turul acestei ediţii de campionat, Copos a sugerat că i s-a părut suspect jocul slab al lui Ovidiu, făcînd trimitere tocmai către legătura cu tehnicianul rivalei.

Şi-a anunţat plecarea
Herea, primit la început cu reticenţă de către fanii din Giuleşti, a devenit între timp unul dintre fotbaliştii importanţi. Recent, el a anunţat însă că nu va continua în vişiniu în orice condiţii: "Dacă s-ar rezolva situaţia astfel încît să continuăm în Liga 1 şi să existe o stabilitate financiară, aş rămîne. Altfel, voi pleca în altă parte, fiindcă am şi eu o vîrstă şi trebuie să-mi continuu cariera".

S-a păcălit deja o dată
Interesul Stelei nu constituie singura oportunitate de transfer avută de Herea în ultimul an. Mircea Rednic a vrut să-l ia pe Ovidiu la Standard Liege după ce i-a preluat pe belgieni, dar rapidistul a refuzat şi a ales să joace tot în Grant, fără să anticipeze dezastrul care a urmat la Rapid, cu luni bune fără plata salariilor şi cu sume mari de bani pierdute din cauza insolvenţei ori a falimentului. Standard îl voia împrumut, ceea ce nu i-a convenit lui Herea. Oferta a dispărut între timp, deoarece inclusiv Rednic e pe picior de plecare de la Liege, unde i se caută înlocuitor.

7 goluri a marcat Herea în acest sezon din Liga 1. E cel mai bun marcator al giuleştenilor, cu două goluri peste Nicolae Grigore

228 de meciuri a strîns Herea în Liga 1, pentru FC Naţional şi pentru Rapid. A marcat în total 45 de goluri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (129)
efedrin
efedrin  •  20 Mai 2013, 10:32

Da' cine sunteti voi, sa decideti cine unde merge? Ati bagat vreun ban la echipa? Sunteti niste nimicari ce vorbesc degeaba si merg la meciuri ca sa faca echipa de rusine. Herea este un jucator de exceptie, un jucator profesionist, ce are loc la orice echipa. Invatati sa va incurajati echipele de suflet, mai lasati deoparte prostia. Nu va baga nimeni in seama acasa, asa ca veniti la stadion, sa aratati cat de prosti sunteti. AM incetat sa mai merg la meciuri, din cauza prostilor care ma dezgusta.

djamorphis
djamorphis  •  19 Mai 2013, 14:57
Postat de adrian84 pe 19 Mai 2013, 14:30

Dj, ai pierdut vreun pariu sau urasti Borussia atat de mult incat ti-ai pus emblema lui Bayern?:)))

A doua varianta. Nu ai sa vezi vreun suporter care tine cu Schalke sa o sustina pe Borussia Doofmund! Sunt dusmanii de moarte!! Am ales si eu raul mai mic. :)

costacurta
costacurta  •  19 Mai 2013, 14:32

nu avem nevoie de herea, sa se duca unde o vedea cu ochii, jucator de duzina.

Vezi toate comentariile (129)
Comentează