FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua vrea să finalizeze negocierile pentru Cisovsky şi pentru Bonfim » 4 zile pentru timişoreni

Articol de - Publicat joi, 15 iulie 2010 00:00

Piţurcă negociază cu Iancu pentru brazilian şi cu Artmedia pentru slovac, deoarece clubul din Bratislava încă îl mai deţine în coproprietate cu Poli.

Steaua şi Piţurcă s-au întors ieri din Austria şi antrenorul s-a transformat imediat în negociator. Marian Iancu l-a aşteptat să continue discuţiile pentru Eder Bonfim şi Marian Cisovski, fotbaliştii lui Poli doriţi în Ghencea.

400.000 de euro pe Bonfim
Fundaşul dreapta brazilian e transferabil, din cauza relaţiei proaste pe care o are cu gruparea din Banat, doar că Iancu ţine de preţ. Vrea 400.000 de euro, cu 150.000 peste oferta făcută de Piţi. Stelistul nu e de acord să pluseze pentru Bonfim. De ce? Sud-americanul are deja 29 de ani împliniţi, deci nu poate fi o afacere în viitor, ci doar o soluţie pe termen scurt. Sînt şanse mari ca părţile să ajungă la un consens pînă la sfîrşitul săptămînii.

Un milion de euro pe Cisovsky
Situaţia e mult mai complicată în cazul lui Cisovsky (30 de ani). Stoperul slovac nu depinde doar de Timişoara. Artmedia Bratislava, clubul de la care Poli l-a cumpărat acum doi ani, a păstrat procente din revînzare şi îşi aşteaptă banii.

Dar Iancu nu e de acord să împartă suma de transfer şi speră să scape de slovaci din afacere. Suma pe care o pretinde el roş-albaştrilor e uriaşă, un milion de euro, însă ar putea scădea zilele viitoare, fiindcă Steaua nu concepe să plătească atîţia bani pe un fotbalist de 30 de ani care vine după o accidentare gravă la genunchi.

750.000 de euro a plătit Timişoara pentru transferul lui Cisovsky în 2008, cînd l-a adus de la Artmedia. Slovacii au păstrat 25 la sută din drepturile asupra lui

6 luni a lipsit de pe teren Cisovsky din cauza accidentării de la genunchi, între finalul anului 2009 şi începutul lui 2010

20.000 de euro pe lună ar cîştiga fiecare dintre Bonfim şi Cisovsky la Steaua. Amîndoi s-ar clasa în prima jumătate a ierarhiei salariilor din Ghencea

Uşor pentru Bonfim, greu pentru Cisovsky
Dintre Bonfim şi Cisovsky, slovacul are o cotă mai bună, dar brazilianul ar avea şanse mai mari să prindă un loc de titular la Steaua. Asta din cauza concurenţei diferite de care au parte cei doi. Sud-americanul ar concura cu Emeghara, încă afectat după doi ani în care s-a operat la ambii genunchi şi n-a jucat deloc, şi cu Todorov, un transfer care deja pare ratat. E favorit în faţa amîndurora. E mai greu de Cisovsky, concurent cu Geraldo Alves, Abrudan şi Gardoş, stoperii folosiţi de Piţi în amicale.

Ghinion cu timişorenii
Steaua şi Poli Timişoara au făcut multe afaceri în ultimii ani, în general bune pentru Poli şi proaste pentru bucureşteni. Pleşan, Emeghara, Ovidiu Petre, Gigel Coman au trecut din Banat în Ghencea şi nici unul dintre ei nu s-a dovedit o afacere bună. Primii trei, pe care roş-albaştrii au plătit aproape 3 milioane de euro, au suferit accidentări grave.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
bubi
bubi  •  15 Iulie 2010, 13:50

piturca uita ca fara un atac number one nu poate castiga titlul degeaba are aparare beton .sa-l vanda pe toja si o suma de bani lui padureanu si sa-l aduca pe moraes care sa-i faca concurenta lui stancu si un varf impins pur sange care sa-i faca concurenta lui kapetanos . daca piti nu-i aduce atunci nu are nici un rost sa umplem stadionul steaua.

gybysv
gybysv  •  15 Iulie 2010, 11:10

fata! tu ce cauti cu asa ceva pe aici? vrei sa faci un botic? unde te gasesc?

de_pe_tarnave
de_pe_tarnave  •  15 Iulie 2010, 10:29

@fusione&alina Du-te pe mioritice.ro si citeste bancurile cu alinutza.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează