FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Noi detalii din comedia „Stelian Ogică, în probe la FC Național” » Cum l-a făcut Luțu să plece acasă: „«L-a omorât», l-a tăvălit!”

Articol de GSP - Publicat marti, 08 februarie 2022 11:13 / Actualizat marti, 08 februarie 2022 12:12

Dan Potocianu (47 de ani), fost fundaș la FC Național, pentru care a jucat în 158 de meciuri și a înscris 7 goluri, a fost invitatul de astăzi al lui Costin Ștucan la GSP LIVE.

Printre poveștile spuse în această dimineață de Potocianu, fost stoper cu o selecție în „naționala” României, în 1997, a fost și cea care i-a avut drept protagoniști pe Ionuț Luțu și Stelian Ogică (53 de ani).

Ogică s-a împrietenit cu Luțu după ce fostul fotbalist i-a făcut clipe grele într-un duel unu contra unu, la FC Național. 

Poveste genială cu Ionuț Luțu » Cum a găsit lăutari în Coreea: „Bă, ăștia îmbrăcați în iepurași sunt de-ai noștri”
GSP LIVE
Poveste genială cu Ionuț Luțu » Cum a găsit lăutari în Coreea: „Bă, ăștia îmbrăcați în iepurași sunt de-ai noștri”

VIDEO Stelian Ogică, cel mai bun prieten al lui Ionuț Luțu. Dan Potocianu: „Au făcut 1 la 1. L-a pus în fund”

„Știți cu cine era prieten foarte bun Luțu? Cu Ogică. Erau prieteni la cataramă. Era Liță Dumitru antrenor, eram pe locul 1 și a venit și Ogică.  A venit la Național și a zis «Am jucat și eu fotbal, vreau să dau și eu proba de joc». Nea Liță se uita și zicea «Să vezi ce-i fac ăstuia”. 

I-a spus «Te duci și dai 10 centrări cu dreptul și 10 centrări cu stângul». S-a dus... Când centra cu stângul, mingea nu ajungea nici la poartă. Râdea toată lumea. După aceea i-a spus «Hai să vedem cum te descurci în duelurile unu contra unu». Și i l-dat pe Luțu ca adversar. 

Mama, l-a omorât Luțu! L-am pus în fund, l-a tăvălit. La final, a zis Ogică « Mulțumesc, nea Liță. La revedere». Și de atunci, Ogică și Luțu au rămas prieteni”, a declarat Dan Potocianu la GSP LIVE.

Ionuț Luțu: „L-am scos de pe teren plin de noroi”

În 2010, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, „HagiLuțu” a povestit amuzat înfruntarea de pe teren cu Stelian Ogică: 

„Mamă, îl ţin minte pe Ogică. Ăla cu loteria, de apare mereu la OTV. Jucam la Progresul şi a apărut şi el într-o zi că e fotbalist, fundaş şi vrea să dea probe. Nea Liţă Dumitru, care era antrenor, i-a zis: «Azi facem exerciţii de finalizare, unu contra unu. Tu îl ai adversar pe Luţu».  Ogică zice: «Hai, bre nea Liţă! P-ăsta mic mi-l dai? Înseamnă că nu vrei să mă oprești, îţi baţi joc de mine!». «Fă-l p-ăsta varză şi-ţi dau altul mai bun după!». 

Săracu', l-am scos de pe teren plin de noroi din cap până-n picioare! Mă făceam că dau, el se arunca în mocirlă, l-am întors, i-am dat-o printre picioare... A plecat după antrenament, nici n-a mai întrebat dacă mai vine a doua zi. Dar am rămas prieteni la cataramă”. 

Cine e Stelian Ogică

Stelian Ogică, socrul lui Adrian Ropotan, fost fotbalist la Dinamo, a fost un personaj media celebru în România în anii 2000.

Ogică a devenit cunoscut publicului după ce a anunțat că a câștigat premiul cel mare la Loto, însă tichetul care i-ar fi adus un câștig de 25.293.818.616 ROL (aproximativ 1 milion dolari) și un apartament de trei camere în București, i-ar fi fost furat. 

I-a fost întocmit un dosar penal pentru înșelăciune, după ce Loteria Română i-a acordat premiul adevăratului câștigător, un subofițer SPP, pe care Ogică l-a acuzat că l-ar fi bătut și i-ar fi furat 60 de bilete, printre care și cel câștigător. 

  • 2001 - Ogică a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, instanța considerând că a falsificat biletul care i-ar fi adus peste un milion de dolari;
  • 2004 - Stelian Ogică reușește să câștige la Loto, ghicind 5 din cele 6 numere norocoase (circa 20.000 €);
  • 2005 - celebrul jucător la 6/49 reușește din nou să câștige la cea de-a doua categorie (circa 17.000 €);
  • 2007 - marchează din nou un premiu important la Loto, reușind să ghicească iarăși cinci numere (circa 20.000 €);
  • 2007 - împreună cu un prieten, reușeste prin intermediul postului de televiziune OTV să strângă bani pentru un bilet colectiv cu o valoare uriașă, 155.000 €, necâștigător;
  • de-a lungul anilor Stelian Ogică a obținut peste 10 premii la categoria a treia, la Noroc sau la 5 din 40
  • În 2012, Ogică a fost ales pe listele PRM în funcția de consilier al Primăriei Stoenești (jud. Giurgiu), satul în care s-a născut.

În ultima perioadă s-a retras din viața publică și a devenit dezvoltator imobiliar

Citește și: 

EXCLUSIV Deținătorul drepturilor TV îi spulberă speranțele lui Dinamo: „Șanse de 0,0001% pentru 18 echipe în Liga 1”

Tavi Popescu și-a primit mașina de la Gigi Becali » Cum arată și ce preț are modelul pe care și l-a ales

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (8)
terra.nova
terra.nova  •  09 Februarie 2022, 20:59

Cazul Lutu trebuie predat fiecarui junior ca exemplu, unde ajungi daca nu stii cum sa investesti banii din cariera de fotbalist.

1260234347346768
Ioan Trisi  •  09 Februarie 2022, 16:31

Un mare talent a fost Lutu, dar daca a fost ,,subtire ,, la intelect a ajuns unde a ajuns: sofer la un cioban!!!

10203839225041363
Vasi Mar  •  08 Februarie 2022, 15:46
Postat de penultimul pe 08 Februarie 2022, 13:53

Aflam că Luțu e mare fotbalist cu adversari celebri: Ogica. GSP - gazeta mare - scrie despre Ogica , Luțu. Și uite așa prin așa comparație sunt Hagi Jr. și Pușcaș mari fotbaliști.

daca Lutu nu se tinea de cioace,era undeva la nivelui lui Hagi...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează