FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Stelist de mic, ”câine roșu” de ieri » Bicfalvi a refuzat două oferte concrete și a semnat cu Dinamo

Prin transferul la Dinamo, Bicfalvi speră să revină la prima reprezentativă, unde are o singură selecție până acum
Prin transferul la Dinamo, Bicfalvi speră să revină la prima reprezentativă, unde are o singură selecție până acum

Articol de - Publicat miercuri, 17 februarie 2016 00:00

Bicfalvi a semnat cu Dinamo și luptă pe 4 fronturi: trei cu echipa de club și unul personal, dorind un loc la Euro.

Eric Bicfalvi este de ieri "câine roșu" cu acte în regulă. Fost jucător al Stelei, simpatizant declarat al rivalei lui Dinamo, ardeleanul de 28 de ani a refuzat alte două oferte concrete pentru a semna cu formația lui Rednic.

Pandurii și Tom Tomsk (Rusia) au pus pe masă propuneri consistente, însă Eric a ales Dinamo. Cu toate că în urmă cu un an nu ar fi conceput o revenire în Liga 1 și tocmai la o rivală a Stelei!

Mijlocașul defensiv, pe vremea când juca în Ghencea, mijlocaș ofensiv, așa cum va evolua în roșu și alb, s-a despărțit de Liaoning Whowin. În China, n-a rupt gura târgului, jumătate de an, după un sezon fantastic la Volin Luțk.

Bicfalvi va trebui să se pună la punct cu pregătirea fizică, foarte urgent, mai ales că vrea să joace spre a prinde unul dintre cele 23 de locuri pentru Euro 2016.

600 de kilometri pentru roș-albaștri

Eric povestea anul trecut într-un interviu acordat Gazetei că a fost stelist în copilărie: "Nu ca alții, eu veneam 600 de kilometri la București, să văd meciurile cu Valencia, cu Halmstadt, din tribună. Aveam Steaua în sânge. Mi-e greu totuși să cred că aș putea să mă întorc la vreo rivală a roș-albaștrilor. În sufletul tău, poți ține cu oricine. Ca fotbalist, îți faci treaba unde ești plătit".

Primele declarații ale noului dinamovist:

  • "Am avut o ofertă din străinătate, dar nu ceva ce mi-am dorit, mai ales acum, după aventura din China. Dinamo e totuși Dinamo, suntem angrenați în trei competiții, normal că vreau să câștigăm tot"
  • "Nu pot să reneg trecutul, am trăit 5 ani frumoși la Steaua, dar sunt fotbalist profesionist. Pentru mine, Dinamo e prioritate și vreau să ajung la echipa națională. Aș fi ipocrit să spun că nu visez să ajung la Euro"
  • "În ceea ce privește relația cu fanii dinamoviști, nu e chestie de adoptat. Vorbim de fotbal, trebuie să joc bine, atunci când voi fi folosit. Dacă ai rezultate, victorii și trofee, nu ai cum să ai probleme cu suporterii"
  • "Nu luasem în calcul o revenire în România, dar am ales conștient. Tot ceea ce fac este spontan, așa cum am ales și China, în vară".

Hobby-urile lui Eric:

  • "Mai desenez, mă mai joc cu pensula. Încep o lucrare, dar n-o termin. Mai mult pe genul relaxare, îmi cunosc limitele. Ultima oară m-am axat pe ceva abstract. Îmi place Leonardo da Vinci, un artizan complet"
  • "În cantonamente citesc adeseori. Mi-a plăcut mult «Carrie» a lui Stephen King. Ador poveștile, filmele thriller care au mister. Apreciez literatura SF"
  • "Muzica mă relaxează. Baladele rock și puțin pop. Nu suport manelele. Și la o nuntă, la o petrecere, una mai merge, a doua e deja prea mult"

"Nea Mircea a discutat de multă vreme cu Eric, e sigur că ne va ajuta. Poate juca pe multe posturi. Și are și un caracter deosebit. A avut o ofertă bună și din Rusia, pe bani mulți, dar a preferat să-și respecte cuvântul dat lui Rednic"
Ionel Dănciulescu, director sportiv Dinamo

Crezul lui Bicfalvi:

"Bunica îmi zicea de când eram mic: «Țucă, dacă cineva aruncă o piatră în tine, tu aruncă pâine în el!». Așa zicea și Iisus. Am fost crescut într-o educație pozitivă, pacifistă. Dacă îmi face cineva rău, nu mă împlinește să-i fac și eu la fel"

12meciuri a strâns Bicfalvi în China, fără să marcheze

3goluri și un assist a reușit mijlocașul pentru Steaua în 92 de meciuri

28de goluri și 13 pase decisive a reușit Eric pentru Volin Luțk

Inbox:

  • Fundașul dreapta Andrei Peteleu, 23 de ani, ultima oară la Petrolul, ar putea semna azi cu Dinamo.
  • Gnohere, 27 de ani, aștepta aseară să vadă dacă ucrainenii de la Dnepr și Zoria vor face o ofertă concretă pentru el. Cele două cluburi au anunțat că sînt interesate de francez, s-au avansat și sume, între 500.000 și 700.000 de euro, însă se aștepta ceva clar.
  • Gicu Grozav, 25 de ani, rămâne până în vară la Terek, deși Dinamo l-a dorit. "Îl apreciem, Gicu ne-a ajutat mult cât a fost la noi, dar, momentan, nu mai avem nevoie de jucători pe acel profil. Poate din vară", a comentat Dănciulescu.
  • Mijlocașul Alexandru Neacșa, 24 de ani, ultima oară la Dinamo Minsk, este pe lista roș-albilor, a anunțat site-ul dinamo1948.club.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (87)
gabineg
gabineg  •  17 Februarie 2016, 16:30

Omul e corect in declaratii si trebuie folosit ca atare. Daca ajunge la Euro e meritul lui, dar si al lui Dinamo. Sper sa se integreze in mecanismul echipei si sa-si arate valoarea. Fa0te frate cu dracu' pana treci puintea. asa au facut Marica si Tamas, asa face si Bicfalvi.

caminero
caminero  •  17 Februarie 2016, 14:16
Postat de saviola2_8 pe 17 Februarie 2016, 10:46

si mai zici ca esti din pitetsti, soprere, tu esti, ia zi pitestene, neaga, mutu, dica ce sunt de mici? hai ca tre` sa stii:))

Ce să fie? nişte carmangii fatalişti.

zizu
zizu  •  17 Februarie 2016, 13:42
Postat de khal_37 pe 17 Februarie 2016, 13:17

De ce dezinformati! Ofertele au fost ambele din Romania, una de la rapid in liga a 2-a si una de la csms iasi in liga 1.

e oricum mai bine decat ce oferte si de unde i ati luat pe marica si tamas...

Vezi toate comentariile (87)
Comentează