FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steliştii sînt şicanaţi de ciprioţi! Au crescut preţul pentru Tall!

Gora Tall, Tall, Steaua
Gora Tall, Tall, Steaua

Articol de - Publicat vineri, 05 februarie 2010 00:00

Steliştii s-au trezit că preţul lui Tall a crescut peste noapte şi că echipa lui vrea să-l păstreze pentru un meci cu Omonia, programat sîmbătă

Valoarea lui Tall a crescut tocmai cînd Panduru ajunsese după el în Cipru! Steliştii anunţaseră miercuri seară că au bătut palma pentru transferul senegalezului, dar APOP, clubul de care aparţine stoperul de 25 de ani, a cerut apoi bani mai mulţi. În plus, au solicitat să folosească fotbalistul inclusiv sîmbătă, în campionat, contra Omoniei Nicosia! La începutul săptămînii, Gora a fost blocat fiindcă şefii lui l-au vrut pe teren miercuri seară, în Cupă, împotriva lui Aris, meci în care africanul a evoluat 90 de minute.

"Ciprioţii au crescut preţul de cîteva ori faţă de cît ne-am înţeles. Parcă ar avea o mină de aur, aşa se poartă!", a reacţionat Stoichiţă.

Managerul Panduru rămîne în Insula Afroditei pînă cînd reuşeşte să-i înduplece pe cei de la APOP. "Lippi" nu vrea să liciteze la infinit pentru Tall: "Eu ştiu bine piaţa şi fotbalul de acolo, deci n-au cum să mă păcălească!". Surse din Ghencea spun că Stelios Parpas (24 de ani), celălalt stoper vizat de roş-albaştri, e ca şi transferat, fiindcă AEL Limassol e de acord să-l lase în România.

"Panduru transpiră în Cipru, fiindcă oamenii de acolo schimbă condiţiile de la o zi la alta. Dacă grupările respective nu scad preţurile, luăm alţi jucători!"
Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua

"Dacă am zis că-i iau pe Tall şi pe Parpas, atunci o să mă ţin de cuvînt. Doar n-o să stăm să ne certăm pe 10.000-15.000 de euro, cît vor ciprioţii în plus!"
Gigi Becali, patron Steaua

De rezervă, un lituanian
Steaua a anunţat că se reorientează dacă nu-l ia pe Tall. Andrius Skerla e unul dintre stoperii pe care i-a urmărit Stoichiţă. Lituanianul de 32 de ani joacă la Jagellonia, formaţia poloneză învinsă de Rapid într-un amical, acum două zile. "Lippi" a fost în tribună la partida de verificare şi l-a remarcat pe fundaşul de picior stîng al cărui contract cu polonezii expiră vara viitoare. Skerla (foto, în duel cu Cesinha) are 75 de meciuri la "naţională" şi a mai trecut pe la PSV Eindhoven, Dunfermline, Tom Tomsk şi Korona Kielce.

"Pepe vine sigur!"
Stoichiţă aşteaptă ca Argăseală să perfecteze transferul lui Pepe Moreno: "Vali se ocupă de columbian. Băiatul îşi doreşte să vină la Steaua, ceea ce e foarte important pentru mine". Şi Becali confirmă revenirea lui Moreno (28 de ani) în Ghencea: "Nu văd nici un motiv pentru care să nu se facă transferul lui Pepe".

Pe Umana îl vor în probe
43 de selecţii în "naţionala" Costa Rica nu îi impresionează pe stelişti. Şefii din Ghencea au anunţat că-l vor pe Michael Umana, dar numai dacă fundaşul acceptă să dea probe înainte. Fotbalistul de 27 de ani e liber de contract şi a refuzat deocamdată invitaţia lui Stoichiţă.

Azi, amical cu Rijeka
După 3 zile de antrenamente, Steaua va disputa astăzi cel de-al doilea meci amical al cantonamentului. Adversara roş-albaştrilor va fi gruparea croată Rijeka (locul 9), la care evoluează şi fostul atacant al Rapidului, Djalovici. Întîlnirea va începe la ora 17:30, va fi transmisă în direct de GSP TV şi va putea fi urmărită live-text pe www.gsp.ro.

Becali vine în cantonament
În cursul zilei de azi, Gigi Becali va ajunge în cantonamentul echipei din Antalya, alături de preşedintele Valeriu Argăseală. Patronul Stelei va urmări diseară meciul amical cu Rijeka, dar şi celelalte 3 partide de verificare pe care roş-albaştrii le mai au de disputat în Turcia: cu Lokomotiv Sofia (7 februarie), cu Terek Groznîi (9 februarie) şi cu BATE Borisov (11 februarie).

Noutăţi
- Stoichiţă a programat ieri un singur antrenament, oferindu-le elevilor săi o după-amiază liberă, pentru a fi odihniţi azi la amicalul cu Rijeka.
- Juniorul Năstăsie a acuzat duritatea antrenamentelor din ultimele zile şi ieri s-a pregătit separat, efectuînd doar ture de teren.
- Emeghara nu a ieşit nici ieri la antrenament, fiind la a 4-a zi consecutivă în care nu se pregăteşte alături de coechipieri.
- Mihai Stoichiţă s-a arătat nemulţumit de faptul că nu poate face antrenamente perfecte în Antalya: "Nicăieri n-am văzut vînt ca ăsta de aici! Bate incredibil de puternic, e imposibil să te pregăteşti".
- Brazilian Beto şi iranianul Omid, care au fost în pregătiri cu Steaua II, n-au fost reţinuţi în lot. Ei dau acum probe de joc la FCM Rm. Vîlcea.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
 •  05 Februarie 2010, 13:35

TEMEO DANAO E DONA FERENTE!(teme-te de greci chiar si atunci cand iti fac daruri!)

 •  05 Februarie 2010, 12:13

IAR RATAM TRANSFER DUPA TRANSFER DIN CAUZA LIPSEI DE PROFESIONISTI DE LA STEAUA.CUM POATE CIOBANUL SA IASA SI SA SPUNA CA CEI DOI JUCATORI CIPRIOTI AJUNG LA STEAUA DACA EI NU AU SEMNAT CONTRACTELE? ASA E GURA BOGATA ASTA SE LAUDA DA FAPTE PUTINE,NE-AM SATURAT DE EL DE MANDRIA SI INCAPATANAREA SA,AFARA DIN GHENCEA...CE CONDUCATOR DE CLUB ANUNTA TRANSFERURILE INAINTE DE A SEMNA SI JUCATORII? DOAR CIOBANUL MIORITIC FACE ASA CEVA,DEGEABA ARE BANII DACA N-ARE CREIER.....LASA-NE ...LASA-NE

 •  05 Februarie 2010, 11:40

Bine tu JIJI. Isi bag joc cipriotii de tine.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează