FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDALUL AVRAM-ŢERBEA

STENOGRAME » Porumboiu: "Nu te pronunţi!" Avram: "Deci nu vorbim noi doi acum"

Vasile Avram şi Adrian Porumboiu au o relaţie bună
Vasile Avram şi Adrian Porumboiu au o relaţie bună

Articol de - Publicat marti, 01 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 01 noiembrie 2011 16:27

Vasile Avram e considerat de procurorii DNA "un pericol pentru fenomenul fotbalistic din România şi imaginea arbitrajului românesc": intervenea pentru anumiţi arbitri şi învăţa de la finanţatorul Vasluiului cum să răspundă dacă va fi anchetat


Avram, mama răniţilor din arbitraj
Pe 27 iulie, Sandu Matei, oficial CFR Cluj, intervine la Avram pentru ca fratele medicului clujenilor, asistentul de Liga 2 Dragoş Bogdan, să fie ajutat, deşi "are probleme cu limba străină". Peste două luni, pe 16 septembrie, ora 14:22, fostul antrenor Florin Halagian îi telefonează şi el şefului CCA şi îl roagă să intervină pentru finul său: arbitrul de Liga 3 Viorel Coacă, din Piteşti.

Avram: Da!
Halagian: Ce faci, Vasile?
A: Muncesc, domnule profesor!
-----
H: Măi, cred că ştii tu, în principiu, dacă te gîndeşti un pic, care-i rugămintea mea la tine.
A: Nu ştiu
H: Am un copil, Viorel.
A: Viorel?
H: Care e finul meu.
A: Viorel şi mai cum?
H: Cu C în faţă. C-O, A, C-Ă...
A: (rîde) Zi-mi numele, că doar nu e nici o problemă!
H: Da? Coacă, mă, Coacă!
A: Bun! OK!
H: E finul meu, ăla!
A: OK, o să-mi...
H: Ăla, care-i acolo, la Piteşti, a fost un măgar faţă de el. Şi dacă poţi...
A: Bine, o să văd eu care-i situaţia lui. Şi văd care e...
H: Te rog, dacă poţi.
A: Da, da.
H: Să se ducă şi el la a doua literă.

Sfaturi "preţioase" de la Porumboiu ;)
Finanţatorul Vasluiului îi explică lui Vasile Avram, şeful CCA, care îi povestise în prealabil cum au încercat procurorii DNA să-l convingă să poarte aparatură de ascultare, implicările CFR-ului în jocurile murdare din Liga 1. Porumboiu îl roagă pe Avram pe 10 septembrie, ora 17:49, ca în cazul în care va fi anchetat cu privire la aceste lucruri să spună că doar a auzit şi el ceva.

Avram: Păi, bun, Adrian, hai s-o luăm invers!
Porumboiu: Te rog.
A: Uite, noi, eu port acum o discuţie cu tine acuma. Nu?
P: Da, da.
A: Şi, posibil, deodată, Doamne fereşte!, să mă întrebe cineva: "Bă, ai auzit, ştii, sau ai...?" Eu ce să spun: "Da, ştiu, am vorbit cu Adrian Porumboiu. Mi-a povestit Adrian Porumboiu"?
P: Nu, n-are nici o legătură! Nu, nu!
A: Păi, vezi! Deci, nu, nu vorbim noi doi acum!
P: Da, asta-i zero! Dar, în acelaşi timp, ei te întreabă. Eşti circumspect. Nu-ţi dai cu părerea. "Domnule, nu mă pronunţ! Nu ştiu, parc-am auzit ceva, dar e şi o variantă, şi o variantă aşa. Şi nu mă pro..." Nu te pronunţi"
A: Păi, vezi!
P: Nu te pronunţi! Nu spui dinainte: "Hai, domnule, nu ştiu ce!" Dacă eu vorbesc cu tine ceva acuma şi se va întîmpla peste o jumătate de an sau peste trei zile, înţelegi, spui: "Băi, ăla parcă mi-a spus ceva!" Dar nu spui nici: "A, e nebun ăla, mănîncă căcat!" Înţelegi?


SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (54)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  04 Noiembrie 2011, 22:05
Postat de saviola2_8 pe 01 Noiembrie 2011, 16:04

a devenit family affair, dinamo , cufure si vaslui + arbitri si seful lor+`prietenii din liga 1 care se dau la o parte`= LOVE! 1.cancerul fotbalului romanesc de mai bine de 60 de ani ECHIPA SECURITATII cei mai mari blatisti. 2.Sandu si dragomir 3.CUFURE echipa bozgorului bulan blatuitor 4.Vaslui cu porumbacul guraliv cel care se jura ca nu fura! Toti astia din `la famiglia` cancerului fotbalistic artrebui inalturati imediat! Mwue securistii si cufuristii!

Comentariul tău...Saviola, tu habar nu ai care a fost echipa Securitatii ! Si probabil nu stii multe dar tragi concluzii !!!! Din pacate nu esti singurul......

ertyuiop
ertyuiop  •  02 Noiembrie 2011, 08:06

iancu si porumboul care au murdarit cu dejectiile lor campioana Otelul se dovedesc niste persoane extrem de "onorabile"...si unul si celalat apar in stenograme DNA! Probabil a facut un blat Stan cu DNA si de aceea despre el nu apare NIMIC!!!!!!!

ertyuiop
ertyuiop  •  02 Noiembrie 2011, 08:07

iancu si porumboul care au murdarit cu dejectiile lor campioana Otelul se dovedesc niste persoane extrem de "onorabile"...si unul si celalat apar in stenograme DNA! Probabil a facut un blat Stan cu DNA si de aceea despre el nu apare NIMIC!!!!!!!

Vezi toate comentariile (54)
Comentează