FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Stîngaciul surpriză » Steaua a debutat primul jucător din propria pepinieră după un an de zile

Articol de - Publicat luni, 05 octombrie 2015 00:00

Mijlocaşul stînga, folosit şi ca atacant în ultima vreme, e în graţiile tripletei Dumitriu-Dică-Rădoi. "Cuminte şi muncitor, salută cu sărut mîna şi are multă încredere de cînd a fost promovat"

Ultima etapă din turul Ligii 1 i-a adus Stelei o victorie şi un debut. La doar 17 ani, Cristian Onţel a fost introdus pentru ultimele secvenţe ale jocului de la Iaşi. Jucătorul a venit la Steaua încă din 2010, de la Sport Team, după Cupa Hagi-Danone. "Încă de mic se vedea că loveşte mingea excelent cu piciorul stîng. Cînd se juca pe de-a latul terenului, dădea nişte goluri extraordinare de la centru", povestesc oameni din Centrul de copii şi juniori al roş-albaştrilor.

A fost plecat la Academie

"Băiatul e cuminte şi muncitor, salută cu sărut mîna şi are multă încredere de cînd a fost promovat", adaugă aceştia. În 2013, Onţel a fost vicecampion naţional la juniori C cu Steaua, chiar după o finală cu Academia Hagi, la care Ianis Hagi a jucat titular. "Atunci a plecat la Viitorul, însă s-a întors repede. El e ataşat de părinţi, nu se acomodase acolo", adaugă sursele Gazetei.

Apropiaţii săi spun că "mai are un frate care promite mult, la o grupă mai mică. Însă nu provine dintr-o familie înstărită. Tatăl său lucrează în cadrul Armatei".

Iar Onţel promite. Indiferent de postul pe care este introdus, mijlocaş stînga, central sau atacant.

2 ”loturi”a prins Onţel: a fost convocat şi pentru meciul din Cupă, 1-0 la U Cluj

JUNIORII DIN PROPRIA PEPINIERĂ DEBUTAŢI DE STEAUA ÎN ULTIMII DOI ANI*

Nume Data naşterii Debut
Cristian Onţel 5 aprilie 1998 3 octombrie 2015, Iaşi - Steaua 1-2, L1
Junior Măcriş 28 ianuarie 1997 28 octombrie 2014, Iaşi - Steaua 0-2, Cupa Ligii
Alexandru Aldea 5 martie 1995 19 iulie 2014, Rapid - Steaua 1-2, Cupa Ligii
Robert Vîlceanu 29 martie 1997 15 martie 2014, Steaua - Gaz Metan 3-0, L1

* Vlad Mihalcea a fost cumpărat de la FC Braşov, iar Florentin Pham-Huy de la Juventus Bucureşti

CARACTERISTICILE LUI ONŢEL

  • Puncte tari

- piciorul stîng
- viteză
- disponibilitate la efort

  • Puncte slabe

- forţă fizică
- piciorul drept
- săriturile la cap, deşi e un jucător înalt, 1,86m

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (7)
683648258430549
Junior Fotbal  •  05 Octombrie 2015, 18:25

Pentru Vladutz13. Ai dreptate e mijlocas ofensiv. Vizavi de prins echipa la Voluntari: priveste ce lot de "dinozauri" are. In pregatire (amicale) a fost in echipa sau in lot iar, dupa ce a inceput sa se joace pe bani l-a "sarit" echipa. Pai dupa golul cu Petrolul trebuia sa "manance" 2-3 etape, dar el nu prea a mai prins lotul. Daca dadea un "dinozaur" golul traia din el 1/2 de campionat.

steaua.libera
steaua.libera  •  05 Octombrie 2015, 16:16

Valceanu e peste Enceanu, basca e mai tanar si e produs al Stelei. Nu inteleg de ce a fost indepartat ca sa vina marea vedeta de la Brasov.

narcis_ny
narcis_ny  •  05 Octombrie 2015, 11:30

Si Tosca a debutat in 2014, chiar daca a fost rascumparat de la Viitorul, el a jucat la juniori si la echipa 2 a Stelei.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează