FOTBAL  »  Superliga  »  INTER - STEAUA 0-2

Stoichiţă a plîns după meciul cu Internaţional!

Mihai Stoichita, Stoichita, Steaua
Mihai Stoichita, Stoichita, Steaua

Articol de - Publicat duminica, 23 mai 2010 00:00

Stoichiţă a izbucnit în lacrimi şi la vestiare, cînd şi-a luat la revedere de la jucători, şi în faţa jurnaliştilor. "Lippi" regretă că n-a reuşit să cîştige campionatul, dar speră că roş-albaştrii vor lua titlul anul viitor.

"A fost ultimul meci", a spus la finalul partidei antrenorul Mihai Stoichiţă. A mers apoi în vestiar pentru a se despărţi de elevii săi, unde a plîns. "Vă mulţumesc pentru acest campionat. Capul sus, fiindcă sînteţi jucători valoroşi. Să luaţi titlul la anul!", le-a spus tehnicianul. Apoi s-a prezentat în faţa jurnaliştilor.

- Domnule Stoichiţă, terminaţi sezonul cu un succes.
- Am jucat şi am cîştigat cu inteligenţă.  Am reuşit să ne motivăm, chiar dacă mulţi spuneau despre această întîlnire că va fi una de vacanţă. Îi felicit pe jucători pentru caracter, chiar dacă nu am reuşit ceea ce ne-am propus.

- Cum puteţi descrie perioada petrecută la Steaua?
- Opt luni extraordinare petrecute lîngă nişte oameni deosebiţi. Le mulţumesc mult pentru şansa pe care mi-au oferit-o de a antrena Steaua şi le urez baftă împreună cu cel care va veni în locul meu. Îmi pare rău că plec, dar asta este. Trebuie să merg înainte.

- Aveţi lacrimi în ochi?
- N-am lacrimi, ci o tristeţe (izbucneşte în plîns). Este o tristeţe deoarece, cu tot ce s-a întîmplat, cu necazuri şi cu bucurii, am reuşit să ţinem echipa în lupta pentru titlu pînă aproape de final. Nu îmi iese însă din minte o întrebare, care mă va frămînta mult timp: ce s-ar fi întîmplat dacă totul era perfect în cele 8 luni? În aceste momente, la Steaua, o singură persoană duce echipa în spate şi, sincer, este de admirat cu toate chestiile controversate pe care le face.

"Îi mulţumesc lui Gigi Becali"
- Jucătorilor ce le-aţi spus?
- Nimic. I-am pupat şi o să ţinem legătura. Luni voi merge să îmi iau la revedere şi de la Gigi Becali, să-i mulţumesc pentru oportunitatea acordată.

- Dacă aţi fi patronul Stelei i-aţi propune prelungirea contractului lui Stoichiţă?
-  Nu, pentru că nu a luat titlul. Stoichiţă nu este un antrenor mediocru care să rămînă la Steaua dacă nu a luat campionatul. Dacă ar fi mediocru, ar continua, dar nu e. În România sînt nişte echipe, printre care şi Steaua, care au un singur obiectiv: titlul. Nu merge cu proiecte, planuri şi tot felul de vrăjeli.

- Cine e de vină pentru ratarea obiectivului?
- Asta trebuie să judecaţi voi. A fost criză, a fost greu, însă ne-am scos onorabil din toate problemele. Am stat în picioare şi cu capul sus la orice a apărut. Cu un lot mai puţin consistent decît sezonul trecut am obţinut un rezultat superior, dar nu vreau să fac titlu de glorie din locul 4.

- Dacă aţi continua la Steaua, l-aţi păstra pe Petre Marin?
- L-aş mai ţine încă un sezon, chiar dacă are 37 de ani. Nici o mare echipă din lume nu poate exista fără bătrîni şi fără exemple.

"Mihai Stoichiţă a dovedit că este un antrenor bun, pune suflet în tot ceea ce face. <La revedere> nu înseamnă «Adio»"
Valeriu Argăseală, preşedinte Steaua

"Titlul l-am piedut în meciurile cu Ceahlăul şi cu Alba Iulia. Avem o datorie morală faţă de fani să cîştigăm campionatul sezonul viitor. Dacă îi aveam alături, alta era situaţia"

Bogdan Stancu, atacant Steaua

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (25)
 •  23 Mai 2010, 12:26

Toata stima pentru Stoichita! Jiji este vinovat pentru tot raul de la Steaua si el ar trebui sa plece. A reusit sa - si puna toata lumea in cap. Comportamentul lui este incalificabil. Presa l - a bagat prea mult un seama. Acei derbedei care agita spiritele sunt sustinuti de cineva. In mod sigur. Steaua este distrusa! Mare pacat! Daca nu era Stoichita Steaua era sub locul 10. Sunt multe de spus. Viata a fost ne dreapta cu Stoichita. Imi pare foarte rau ca pleaca.

 •  23 Mai 2010, 11:42

pt toti stelistii adevarati.....trebuie facut ceva cu animalele alea care injura tot timpul.....poate buzaul e o solutie buna.....e greu de urmarit si la tv meciurile stelei darmite pe stadion?inainte de steaua 86 au trecut cativa ani si sute de jucatori pana s-a format o echipa si asta fara bani.....astia care injura se jucau cu putza in tarana si habar nu au.....inca n-am auzit de o alternativa la becali.....cred ca sunt platiti sa faca rau...si se pare ca si o parte a presei ii sustine....

 •  23 Mai 2010, 11:24

Gigi trebuie schimbat nu Stoichita. Pe la Steaua s-au perindat tot felul de antrenori, dar nu la ei era buba. Pestele de la cap se-mpute! Pleaca Ciobane si sa vezi ce rezultate o sa aiba Steaua fara europarlamentarul powli!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează