FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - OŢELUL, VINERI, 20:30, ANTENA 1 ŞI LIVEVIDEO PE GSP.RO

Stoichiţă le-a mărturisit jucătorilor că se simte ameninţat: "Mă dă afară dacă nu batem!"

Mihai Stoichita, Stoichita, Steaua
Mihai Stoichita, Stoichita, Steaua

Articol de , - Publicat miercuri, 10 martie 2010 00:00

Antrenorul se aşteaptă ca Becali să-l demită în cazul unui rezultat negativ împotriva Oţelului şi a transmis asta şi echipei

Mihai Stoichiţă e la doar două puncte de liderul CFR Cluj, dar îşi joacă postul încă din etapa a 21-a. Tehnicianul de 56 de ani simte că Gigi Becali nu-l va ierta în cazul unui rezultat prost în partida cu Oţelul, de vineri, şi le-a lăsat şi propriilor jucători senzaţia că se aşteaptă să se despartă de ei dacă lucrurile ies rău poimîine.
Vezi video cu ce îi cere Gigi Becali lui Mihai Stoichiţă! (video)

Kapetanos l-a păstrat pe bancă
"Lippi" ar fi fost probabil decapitat încă de duminica trecută, dacă Steaua nu marca golul salvator în prelungirile meciului din Ialomiţa. "Golul lui Kapetanos, cu care am egalat la Urziceni, l-a salvat pe nea Mihai, dar numai pînă vineri. Probabil că el va fi demis dacă nu batem!", cred fotbaliştii.

"Sîntem în agonie"
Unul dintre oamenii din lot a dezvăluit şi care e starea de spirit a roş-albaştrilor: "Punctul luat cu Unirea ne-a prelungit agonia! Presiunea în care ne antrenăm şi jucăm e insuportabilă! Patronul ne-a criticat pe rînd, ne-a călcat în picioare!". Stoichiţă a fost numit ca "principal" la Steaua pe 18 septembrie 2009, după egalul cu Sheriff Tiraspol (0-0), din Europa League. Remiza cu moldovenii îi fusese fatală fostului antrenor Cristiano Bergodi.

"Ce cred că se va alege de Stoichiţă? Cred că se va sătura şi el la un moment dat şi va pleca. E de văzut dacă va rezista pînă la vară"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

"Mitică Dragomir nu înţelege româneşte? Atunci chem un turc, să-i explice şi în turceşte că Stoichiţă nu pleacă de la Steaua!"
Gigi Becali, patron Steaua

61,9 la sută e procentajul punctelor obţinute de Stoichiţă de cînd a fost numit la Steaua

7 victorii a înregistrat Steaua în campionat cu "Lippi" pe bancă. A pierdut de două ori şi a remizat în cinci rînduri

10.000 de euro pe lună cîştigă Stoichiţă la Steaua. Contractul lui cu gruparea din Ghencea e valabil pînă după ultima etapă a campionatului

"El a garantat pentru transferuri!"
Becali a spus la GSP TV că Stoichiţă şi-a asumat răspunderea pentru achiziţiile Tall şi Parpas: "Mihai mi-a zis că de ăştia are nevoie, i-am adus, i-am făcut pe plac. Acum mă critică toată presa că de ce l-am lăsat pe antrenor să facă ce a vrut el şi nu m-am implicat eu?! Păi, cum e mai bine să fac? Nu ştiu dacă Tall şi Parpas au valoare de Steaua, dar o să mă conving în curînd".

Dragomir îl avertizează pe "Lippi":
"Becali dă bani, el comandă!"

Preşedintele LPF a comentat ieri situaţia de la Steaua şi a ţinut să facă previziuni nu prea optimiste în privinţa lui Stoichiţă. "Becali îl cere pe Tudose afară din echipă? De-asta e patron, el dă banii, el comandă. Stoichiţă să facă bine să nu reacţioneze la acuzele lui Becali, să se facă, nu ştiu cum, că nu aude ce zice patronul", a spus Dragomir, care a ironizat apoi şi transferurile Stelei: "Tall şi Parpas sînt soluţii bune din moment ce au venit dintr-un campionat senzaţional cum e cel din Cipru. Vai mama noastră de unde am ajuns să ne întărim!".

"Şi-a îmbunătăţit CV-ul"
Un antrenor român, prieten cu Stoichiţă, a explicat de ce "Lippi" nu ar suferi foarte tare în cazul în care ar fi dat afară după meciul cu Oţelul: "El e mulţumit că şi-a trecut iar Steaua în CV şi că aşa are ocazia să mai prindă un contract bun prin străinătate. Altfel negociezi cu "naţionale" gen Panama după ce ai pregătit Steaua şi ai mai jucat şi cîteva meciuri de Europa League!".

Panduru l-ar înlocui
Dacă Steaua ratează victoria contra Oţelului, Basarab Panduru i-ar putea conduce pe roş-albaştri în derby-ul istoric cu Dinamo! Actualul manager al clubului l-ar înlocui pe Stoichiţă pe bancă, măcar ca interimar. Panduru ştie bine echipa, fiindcă a fost prezent la stagiile de pregătire din Antalya, în iarna asta, şi a asistat la toate antrenamentele.

Globetrotter
Stoichiţă a antrenat nu mai puţin de 16 echipe în carieră, pînă acum, şi Steaua e singura pe care a pregătit-o de două ori. Printre formaţiile cu care a lucrat "Lippi" pînă acum au fost şi trei echipe naţionale: Panama, Armenia şi Kuweit. Cele 13 cluburi la care a fost angajat ca "principal" sînt: Callatis Mangalia, Rocar, Steaua, FC Naţional, Litex Loveci, Sheriff Tiraspol, Ankaragucu, Pyunik Erevan, Farul, Oţelul, Aris Limassol, AEL Limassol şi Al Salmiya, ultima fiind din Kuweit.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (41)
 •  10 Martie 2010, 20:39

Dupa cate se intampla la STEAUA ce DOAMNEiartama sa mai poti spune si scrie.Mie mila de jucatori.

thor_cld
thor_cld  •  10 Martie 2010, 17:12
Postat de pipitahiguain pe 10 Martie 2010, 14:56

sper k steaua sa castige cu otelul , FORTZA STEAUA ! sustineti echipa!!!!!!!!!!!!

spera pan' la loc comanda! sa vezi ce-o sa-i fugareasca copii astia de la otelu!

pipitahiguain
pipitahiguain  •  10 Martie 2010, 14:56

sper k steaua sa castige cu otelul , FORTZA STEAUA ! sustineti echipa!!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (41)
Comentează