FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Stranieri în apărare! » Ancheta UEFA a blocat transferurile Stelei, clubul e mai preocupat să angajeze avocaţi decît jucători

Articol de , - Publicat miercuri, 12 iunie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 12 iunie 2013 10:55

Dupont, faimos pentru cazul Bosman şi pentru că l-a apărat pe Mutu, şi Monteneri, un elveţian fost angajat al FIFA, sînt numele care-i mai dau speranţe europene Stelei


Steaua îşi plănuise altfel vara asta. Negocierile pentru transferuri de jucători şi pregătirea preliminariilor din Champions League, anticipate drept priorităţile estivale, au fost lăsate deoparte. Obiectivul de moment al clubului a rămas să înduplece UEFA să nu-l excludă din cupele europene. Cum nu e clar dacă federaţia europeană va convoca la Nyon pe cineva din Ghencea, roş-albaştrii îşi angajează reprezentanţi de top: pe Jean Louis Dupont şi pe Gianpaolo Monteneri.

Ambii sînt avocaţi specializaţi în fotbal. Dupont, belgian, a devenit faimos din momentul în care a lucrat la cazul Bosman, cu care a schimbat legislaţia transferurilor la mijlocul anilor '90. Procesul cîştigat a născut "legea Bosman", care le permite fotbaliştilor să se mute liberi, gratis, în momentul în care le expiră contractele cu cluburile, precum şi să semneze cu o altă grupare cu şase luni înaintea scadenţei înţelegerii cu angajatorul. Avocatul din cazul Bosman a fost angajat şi de către Mutu în procesul cu Chelsea, l-a reprezentat şi pe Jose Mourinho, dar şi formaţii precum Milan şi Juventus.

Celălalt expat de la care Steaua aşteaptă salvarea, Monteneri, e un italian născut în Elveţia. Şi el a lucrat în fotbal, în top, chiar. A fost angajatul FIFA şi a condus la un moment dat Departamentul pentru Statutul Jucătorului din cadrul forului mondial. În prezent conduce o firmă de avocatură specializată, de asemenea, pe contractele din sport. Monteneri, ca şi Dupont, e privit ca o opţiune de către majoritatea cluburilor care ajung să fie implicate în litigii la UEFA ori la TAS. Tot pe el l-a contactat şi U Cluj ca s-o reprezinte la Tribunalul Sportiv de la Lausanne, unde "şepcile roşii" speră să obţină licenţa pentru Liga 1, pe care nu le-a acordat-o Comisia de Licenţiere din FRF.

"Steaua a fost contactată deja de către UEFA şi vrea să-i angajeze pe Dupont şi pe Monteneri ca s-o apere în Elveţia ori chiar pe amîndoi"
Mircea Sandu, preşedinte FRF

"Nu pot anticipa ce va decide UEFA legat de Steaua, deoarece nu am experienţă în astfel de cazuri. Dar credeţi-mă, nici măcar Platini nu ştie ce decizie va fi luată!"
Mircea Sandu, preşedinte FRF

6 limbi vorbeşte Monteneri, probabil apărătorul Stelei la Nyon: italiană, germană, engleză, spaniolă, franceză şi portugheză

Subiectul prînzului la UEFA: Becali!
Gică Popescu a fost membru al Comisiei de Disciplină de la UEFA. El a povestit că oficialii europeni ştiau deja despre Steaua şi despre practicile lui Becali chiar dinainte ca patronul să fie condamnat în cazul "Valiza": "La masa de prînz se strîng majoritatea oamenilor care lucrează acolo şi discută, normal. De cînd eram eu acolo se vorbea despre Becali, erau surprinşi de ce se întîmpla în campionatul României".

21 iunie e data la care cazul Stelei va fi analizat de către Comisia de Disciplină a UEFA. Decizia va fi anunţată în săptămîna 24-30 iunie

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (22)
tigruzzu
tigruzzu  •  12 Iunie 2013, 22:14
Postat de supersolo pe 12 Iunie 2013, 18:13

Steaua e deja moarta....daca se redeschide cazul si pe pan intern ...o vad deja la matineu in liga 2-a...acolo pot blatui la greu ca oricum nu se vede ....si asa o au in sange....numai ca nu Becali va mai trimite valiza .....:))))))))))))))

În toamnă urmează să se deschidă Cazul ”The Blatiștii Machidoni 2:5” care din nou se va încheia cu retrogradarea 5telei, de data asta până în Divizia C. :-)))

supersolo
supersolo  •  12 Iunie 2013, 18:13

Steaua e deja moarta....daca se redeschide cazul si pe pan intern ...o vad deja la matineu in liga 2-a...acolo pot blatui la greu ca oricum nu se vede ....si asa o au in sange....numai ca nu Becali va mai trimite valiza .....:))))))))))))))

ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  12 Iunie 2013, 15:26

intucat articolul se repeta, si eu ma repet: e foarte bine ca steaua isi angajeaza avocati cu faima, mai bine sa cazi de pe un cal, decat de pe o martoaga.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează