FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Strategie inedită la Dinamo » Cu transferurile la psiholog!

Mijlocaşul lateral Alex Curtean, de la Poli Timişoara, e printre ţintele principale ale roş-albilor pentru campania de achiziţii din această iarnă
Mijlocaşul lateral Alex Curtean, de la Poli Timişoara, e printre ţintele principale ale roş-albilor pentru campania de achiziţii din această iarnă

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 decembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 13 decembrie 2011 20:32

Dinamo a activat toate motoarele de informaţie pentru a nu se păcăli cu nici o achiziţie pe care o va face în această iarnă.

Conducerea din Ştefan cel Mare a trimis scouteri pentru a urmări mai mulţi fotbalişti în vederea unui transfer în această pauză competiţională. Criteriile de selecţie nu sînt doar cele sportive, ci mai ales psihologice şi comportamentale.

Liviu Ciobotariu a explicat ce calităţi trebuie să aibă viitorii "cîini": "Jucătorii noştri au caracter, atitudine de echipă care luptă pentru primul loc şi formează un grup unit, ce poate trece peste un eşec, cum a fost cel cu Steaua. Mi-a plăcut reacţia rapidă a băieţilor, care au bătut Petrolul şi ne-au calificat în semifinalele Cupei României. Dinamo are nevoie de maximum trei jucători pentru a întări echipa. Am ştiut să pierdem, ne-am ridicat din genunchi şi am dat dovadă de caracter. Cei care vor veni aici trebuie să fie pe acelaşi calapod, altfel se vor exclude singuri".

Cu Gîngioveanu au avut dreptate
Un asemenea caz s-a petrecut în această vară, cînd Cosmin Gîngioveanu a fost propus de diverşi impresari în Ştefan cel Mare. Acţionarii au luat referinţe de la Dorel Stoica, de la Victor Piţurcă şi de la Emil Săndoi, iar aceştia au avut, toţi, acelaşi discurs: "E un tip rebel, creează probleme în vestiar!". Părerile acestora au blocat achiziţionarea mijlocaşului stînga, care a ajuns ulterior la Rapid. După numai trei luni, şi-a depus memoriu pentru a deveni liber de contract, apoi şefii din Grant l-au scos din lot!

Dorel cu Piţurcă, Luchin cu vorba
Singurele achiziţii făcute de Dinamo la începutul sezonului au fost Dorel Stoica, liber de contract, şi Srgian Luchin, adus de pe Bega în schimbul a 300.000 de euro. Pentru mijlocaşul de 33 de ani a garantat Victor Piţurcă, Stoica fiind unul dintre jucătorii săi preferaţi, pe care tot el l-a promovat şi la echipa naţională. Luchin a reuşit să se facă singur plăcut după o discuţie faţă în faţă cu Nicolae Badea. Educat şi cu bun-simţ, Srgian a fost îndrăgit imediat de şefi, care au urgentat semnarea transferului.

Becali critică

Agentul Victor Becali l-a "înţepat" pe Liviu Ciobotariu, reproşîndu-i că nu promovează tinerii de la echipa secundă, mai exact pe Raphael Stănescu, aflat sub contract cu firma fraţilor Becali: "Dinamo are în lot copii talentaţi, ca Raphael Stănescu, pe care vrea să îi pregătească pentru viitor. Dar dacă nu sînt folosiţi, cum pot ei creşte?! Pentru retur, «cîinii» au nevoie de trei jucători: un fundaş dreapta, pentru că Luchin e mai mult stoper, şi doi mijlocaşi, unul central şi altul de bandă".

Kone pleacă
După ce tocmai şi-a prelungit pe 3 ani acordul cu Dinamo, Djakaridja Kone a primit permisiunea să meargă la Paris împreună cu familia, înainte de Sărbători. Mijlocaşul ivorian este suspendat pentru partida cu Tîrgu-Mureş pentru cumul de cartonaşe galbene, iar locul său în echipă va fi luat, cel mai probabil, de Bogdan Pătraşcu.

Inbox:
- Dinamoviştii şi-au stabilit deja unde vor efectua turneul de pregătire din iarnă. "Cîinii" vor merge în Antalya, în două perioade diferite, între 15 ianuarie şi 15 februarie.
- Nicolae Muşat ar putea fi cedat sub formă de împrumut din iarnă, dacă un club din Liga 1 va fi interesat de serviciile sale. La Dinamo, fundaşul stînga nu a intrat în calculele primei echipe în acest sezon.
- Andrei Mărgăritescu, care îşi va rezilia contractul cu Mioveniul, este dorit de colegi înapoi în Ştefan cel Mare, dar şefii strîmbă din nas.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (10)
fotbalistu
fotbalistu  •  14 Decembrie 2011, 22:33

daca-l scapam pe chipciu adio titlu............

ionut.07
ionut.07  •  14 Decembrie 2011, 18:21

Dinamo are nevoie de 3 mijlocasi,de un fundas central si de un fundas stanga.Pulhac nu stiu cat de refacut e,pe Musat au de gand sa-l dea sub forma de imprumut(macar sa se joace undeva),iar Diabate stim cu toti ce greseli comite.Indiferent ce spune Ciobi,3 achizitii nu suficiente pt lotul actual,tinand cont ca nu promoveaza tinerii.Rferitor la metoda cu psihologul,este important sa te interesezi de viata extrasportiva a jucatorilor.E normal sa ai o evidenta a ceea ce fac.Asa te poti astepta de la unii ca-n timpul liber sa-i vezi prin ziare,iar de unii poti sa fi sigur ca stau linistiti.La Dinamo,oricum, au cam disparut jucatorii care se evidentiau doar prin tabloide.

l0gan_1
l0gan_1  •  14 Decembrie 2011, 14:29

rapa eric si parvulescu cerem asa de mult ?eric ae fi senzational

Vezi toate comentariile (10)
Comentează