FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Strînşi cu uşa » Dinamoviştii riscă să nu mai joace în Ştefan cel Mare! De unde vine ameninţarea

Inaugurată în 1952, arena din Ștefan cel Mare aparține Ministerul Afacerilor Interne
Inaugurată în 1952, arena din Ștefan cel Mare aparține Ministerul Afacerilor Interne

Articol de - Publicat sambata, 04 octombrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 04 octombrie 2014 14:11

Relaţiile dintre SC Dinamo 1948 SA, condusă de Ionuţ Negoiţă, şi CS FC Dinamo, a lui Nicolae Badea, au atins cote alarmante. Victimă ar putea fi echipa lui Stoican, ameninţată să nu mai dispute meciurile de acasă în Ştefan cel Mare!

În urmă cu două săptămîni, societatea lui Badea a cîştigat procesul cu Clubul Sportiv Dinamo, prezidat de Elisabeta Lipă, după ce acesta a rupt unilateral contractul de asociere legat de folosirea infrastructurii din Complexul Dinamo de către secţia de fotbal. Iar dinspre societatea lui Badea au apărut ameninţări către cea a lui Negoiţă.

Prima, chiar înaintea ultimei etape de acasă, cu Iaşiul. "Trebuie să vă mutaţi de acolo, nu puteţi evolua contra lui CSMS, întrucît vrem să organizăm un meci de old-boys!" a fost mesajul. După schimburi dure de replici, partida s-a jucat. Aşa cum se va întîmpla şi mîine, cu CSU Craiova.

Dar există pericolul ca formaţia roş-albă să aibă de suferit de pe urma conflictului, mai ales că societatea lui Badea mai trebuie să-şi recupereze bani de la cea a lui Negoiţă. Ultimul a promis că va rezolva situaţia datoriilor, însă este presat din mai multe părţi.

"Nu vom pune echipa în pericol! Vom rezolva problemele", au promis oficialii de acum ai grupării. Societatea lui Negoiţă este obligată să negocieze direct cu cea a lui Badea nu doar pentru meciuri şi antrenamente, ci şi pentru grupele de juniori.

312 mii de euro reprezintă datoriile SC Dinamo 1948, a lui Negoiţă, către CS FC Dinamo, a lui Badea

7.000 de euro lunar plăteşte Dinamo chirie către CS Dinamo pentru folosirea complexului. Achita şi cheltuielile curente cu utilităţile

60.000 de euro i-ar costa pe "cîini" închirierea Naţional Arena pentru o partidă

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

"Leul" în aşteptare
Oltenii luaseră în calcul varianta de a juca în Ştefan cel Mare purtînd pe tricouri sigla cu "leul albastru" la piept. Doar că ideea s-a amînat. "Au fost nişte discuţii la club pe această temă. Dar nu cunosc foarte multe amănunte, sînt probleme care nu ţin de noi", a spus ieri Emil Săndoi. "CS Universitatea ar fi mai puternică şi mai iubită cu «leul» la piept", a spus dinamovistul Bărboianul, craiovean la origini.

"Hîldan era ca un cîine după pradă"
Dinamo va juca împotriva Craiovei în memoria Unicului Căpitan, chiar în ziua în care se împlinesc 14 ani de cînd Cătălin Hîldan a murit. Cornel Dinu a declarat pentru "Dinamo în Ring": "Cătălin era un copil de o calitate extraordinară, unul dintre puţinii care au dus mai departe spiritul de sacrificiu al «cîinilor» pe teren. N-avea respiro, era ca un cîine care umblă după pradă. A avut, din păcate, un destin tragic, ce putea fi evitat. Visul lui era să ardă pînă la ultima picătură de energie în fotbal. Nu exista vreun moment să nu fie util echipei. Eu l-am numit căpitan, nu l-a ales nici un vestiar. A luat-o ca pe o obligaţie pentru a duce echipa să cîştige, nu avea în cap decît ideea de a cîştiga. Nu cunoştea cuvîntul eşec".

Ideea fanilor dinamovişti
Membrii galeriei PCH, care sînt şi la fiecare meci al "tricolorilor", au iniţiat o idee care este pe placul jucătorilor primei reprezentative. Aşa cum a anunţat GSP.ro ieri, suporterii doresc ca la toate meciurile "naţionalei" toţi românii prezenţi pe arenă, de la jucători, copii de mingi, spectatori, stewarzi, jandarmi, oficiali, să cînte imnul cu echipa şi să ţină mîna la inimă pe durata acestuia! Acţiunea se numeşte "O ţară cu mîna la inimă!".

Inbox
- Emil Săndoi: "Kay ne-a oferit veşti bune. Se pare că nu va sta 6 luni, cum se preconiza iniţial, este posibil ca după o lună şi jumătate să-şi reia antrenamentele".
- Costin Curelea: "Este un meci normal. Dinamo este în formă, dar şi noi sîntem, putem cîştiga orice meci. Am recîştigat încrederea care ne-a lipsit din cauza rezultatelor slabe. Mergem să cîştigăm în Ştefan cel Mare".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (35)
cainerrosu
cainerrosu  •  06 Octombrie 2014, 16:00

Un stadion asemator cu cel de la Ploiesti ar fi ideal ! Poate spre 20000 de locuri si cu parcari subterane pt 2500 de masini ! Pret 20 - 25 mil euro !

cainerrosu
cainerrosu  •  06 Octombrie 2014, 15:58
Postat de cainerrosu pe 06 Octombrie 2014, 15:56

cine baga 60000 euro meci de meci ? Negoita ? Am mari indoieli !

pentru ca nu vin minim 20000 de oameni la fiecare meci !

cainerrosu
cainerrosu  •  06 Octombrie 2014, 15:56
Postat de zecs93 pe 04 Octombrie 2014, 16:41

Nu-i nmk, vom juca pe national arena, si asa au promis liderii de galerie ca vor veni 30.000 la fiecare meci, asta daca se va juca pe National Arena !!! Sa spele badea pe cap cu ligheanul asta de stadion

cine baga 60000 euro meci de meci ? Negoita ? Am mari indoieli !

Vezi toate comentariile (35)
Comentează