FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Stupoare la Dinamo: de ce a plecat Valentin Costache? Cum s-a făcut praf promisiunea lui Ionuț Negoiță și în ce s-a transformat proiectul New Dinamo

Articol de , - Publicat vineri, 10 noiembrie 2017 10:36

"New Dinamo" pare că devine "Foreign Dinamo”. Echipa alb-roșie mizează pe tot mai mulți străini, are probleme cu regula U21 și tocmai l-a cedat pe Valentin Costache, 19 ani, la CFR Cluj, deși era unul dintre cei mai promițători jucători ai echipei.

De unde a plecat Dinamo: "Nu îmi fac griji din cauza regulii U21. Am destui jucători tineri", spunea în iulie 2016 Ioan Andone, antrenorul de atunci al lui Dinamo. FRF abia impusese regula unui jucător sub 21 de ani în echipă.

Și prima etapă, 4-1 cu Astra, Andone dovedea că are dreptate. Dinamo folosea 6 jucători eligibili: Laurențiu Brănescu, Ionuț Nedelcearu, Steliano Filip și Dorin Rotariu au fost integraliști, în timp ce Ionuț Șerban și Patrick Petre au intrat pe parcurs. În lot mai erau D. Popa, Olteanu, Tîrcoveanu și Dudea.

Unde a ajuns Dinamo: "Nedelcearu a jucat pentru că nu aveam alt jucător sub 21 de ani", declara Vasile Miriuță după Gaz Metan - Dinamo 0-3, dezvăluind situația incredibilă în care a ajuns Dinamo, după mandatele lui Andone și Contra și o lună și jumătate cu el la comandă.

Promisiunea lui Negoiță: "Mă gândesc din ce în ce mai serios și este foarte probabil să implementăm acest proiect, cu tineri, cât se poate de repede. Avem numeroși jucători tineri și consider că au valoarea necesară și merită șansa de a juca la Dinamo", spunea finanțatorul Ionuț Negoiță, pe 11 octombrie, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor. Anunța din nou un «New Dinamo» și promitea fanilor ceea ce-și doresc: o echipă cu tineri, crescuți în spiritul lui Dinamo.

Chiar și Miriuță promitea că va miza pe tineri, la prima conferință, în septembrie, dar și după scandalul făcut de dinamoviști înainte de meciul de Cupă. Și avea de unde alege tineri. Sub comanda lui Florin Bratu, Dinamo U19 a câștigat campionatul de juniori, iar din acea echipă, jucători precum R. Moldoveanu, R. Grigore, L. Gheorghe, I. Gheorghe, D. Ciobotariu sau Neicuțescu emiteau pretenții de a juca la prima echipă.

 AU DISPĂRUT TINERII ȘI AU APĂRUT STRĂINII

În doar un an și jumătate, Dinamo s-a schimbat radical. A crescut numărul de străini și au dispărut tinerii. Exact invers de ce se anunța. Rând pe rând, tinerii au fost scoși din echipă și au fost împrumutați, vânduți sau ținuți în afara lotului.

Situația jucătorilor sub 21 de ani care erau în lotul lui Dinamo la startul sezonului 2016-2017 și al sezonului 2017-2018:

Brănescu - rezerva lui Penedo

Olteanu - împrumutat la FC Voluntari

Dudea - în lot, prinde greu echipa

Nedelcearu - singurul titular

St. Filip - nu mai este eligibil

P. Petre - împrumutat la Sepsi Sf. Gheorghe

I. Șerban - în lot, prinde greu echipa

Tîrcoveanu - împrumutat la Gaz Metan

Rotariu - vândut la Club Brugge

D. Popa - împrumutat la FC Botoșani

R. Grigore - în lot, nu a jucat niciun minut

I. Gheorghe - în lot, a jucat doar câteva minute tot sezonul

L. Gheorghe - în lot, a jucat doar câteva minute tot sezonul

V. Costache - a jucat 14 meciuri, iar din iarnă va fi evolua la CFR

Din jucătorii de la Dinamo U19, Ciobotariu și Neicuțescu au fost împrumutați în Liga a 2-a, la Chindia, în timp ce restul prin foarte puține minute în finalul meciurilor. Sau nu joacă deloc.

Sub comanda lui Contra, la Dinamo au început să apară tot mai mulți străini, unii plătiți foarte bine și având evoluții modeste. Iar Miriuță continuă pe același drum, îndepărtându-se de dorința fanilor și de promisiunile conducerii.

14 străinia folosit Dinamo în acest sezon, în 17 etape, cei mai mulți dintre toate echipele

7 jucătorisub 23 de ani a avut Dinamo în acest sezon

 

Etapă Străini Dinamo Recordul etapei
11 8 9 (Astra)
12 9 Dinamo
13 9 Dinamo, la egalitate cu Astra și CFR
14 9 Dinamo
15 9 Dinamo
16 6 9 (CFR)
17 9 Dinamo

DEPARTE DE FCSB

FCSB, prin vocea lui Gigi Becali, critica vehement ideea FRF și amenința că-l dă în judecată pe Burleanu. Între timp, la echipa roș-albastră numărul tinerilor a crescut, iar românii au pus stăpânire pe primul ”11”. FCSB s-a bazat pe maximum 4 străni în Liga 1. Ba chiar mai mult, în runda a 15-a, în victoria categorică 7-0 cu Poli Timișoara, Dică s-a bazat doar pe doi astfel de jucători. Iar în Cupa României a mizat pe jucători de 14 ani.

Jucători U21 utilizați de Dinamo în perioada Miriuță vs FCSB

Etapă jucători U21 Dinamo jucători U21 FCSB
11 1 3
12 2 3
13 3 3
14 2 3
15 2 3
16 3 2
17 2 3

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (98)
zizu
zizu  •  10 Noiembrie 2017, 18:32
Postat de khal_37 pe 10 Noiembrie 2017, 18:39

Securistul, aurul securitatii si cocalarii negoita...

vorbesti de cei ce erau ospatari la melody flamingo si amici buni ai fam ceausescu?

khal_37
khal_37  •  10 Noiembrie 2017, 18:39

Securistul, aurul securitatii si cocalarii negoita...

jalabert
jalabert  •  10 Noiembrie 2017, 17:28
Postat de poli_4_ever pe 10 Noiembrie 2017, 15:28

Penibil modul in care gsp ataca la baioneta zi de zi pe Dinamo, Craiova si CFR si canta in struna fcsb-ului. Ca neutru (nu tin sub nicio forma cu echipele de mai sus) mi se pare incredibil cum acesti pseudo ziaristi isi bat joc de regulile jurnalismului si sunt lipsiti de orice fel de obiectivitate. La fel de jenant e si modul in care prezinta de cel putin 5 ori pe zi tot ce spuninfractorii (dovediti de justitie) Becali si MM si cum il elogiaza pe interlopul prazar mitichelul calcand in picioare Craiova. Oare de ce Dinamo, Cfr si Craiova sunt tratate cu atata ostilitate de acesti ”jurnalisti”, in timp ce fcsb-ul e periat? Sa aiba legatura cu faptul ca cele 3 echipe ameninta suprematia ciobanului si trebuie tocate sistematic si linsate mediatic pentru a-i face loc fcsb-ului?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (98)
Comentează