FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Şumudică e în pericol dacă nu bate la Bistriţa » Doar fanii îl mai vor

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat luni, 14 martie 2011 00:00 / Actualizat luni, 14 martie 2011 12:24

Şumudică îşi joacă soarta la Bistriţa. Dacă nu cîştigă, i se va propune rezilierea angajamentului

Remiza cu Dinamo (0-0) a dinamitat vestiarul Rapidului! Marius Şumudică, idolul tribunei giuleştene, şi-a pus în cap conducerea, dar şi mare parte a jucătorilor. Chiar dacă declaraţiile oficiale spun că antrenorul va rămîne pe bancă pînă la final, surse autorizate susţin că şefii iau în calcul înlocuirea sa, dacă alb-vişiniii nu obţin toate punctele în deplasarea de la Bistriţa, unde se va duela cu un alt mare rapidist, Nicolae Manea!

"Trebuie să schimbăm ceva!"
Conducătorii din Grant nu sînt supăraţi pentru rezultatul din derby, cît pentru modul în care echipa s-a prezentat în primele 3 partide din acest an. Spadacio şi compania au marcat un singur gol, cu Urziceni, şi au obţinut doar 4 puncte, în condiţiile în care Copos fixase ca obiectiv trei victorii. Patronul visa la titlu, iar acum se teme că Rapidul ar putea rata Europa pentru a treia oară consecutiv şi le-a mărturisit apropiaţilor că şi-a pierdut încrederea în Şumudică.

Şi preşedintele executiv Dinu Gheorghe, cel care l-a adus pe Şumi în Giuleşti, critică jocul formaţie sale şi admite că e nevoie de o schimbare: "Jucăm modest, previzibil, cu mingi lungi. Trebuie să modificăm ceva. Jucătorii se dăruiesc, încearcă, dar nu pot. Nu avem realizări".

Şi-a acuzat elevii de blat
De asemenea, nici fotbaliştii nu mai sînt toţi de partea antrenorului. Românii vechi din lot şi apropiaţi ai lui Costin Lazăr sînt supăraţi că s-a renunţat prea uşor la căpitanul giuleştean, mai ales că anunţase că va miza pe el pînă la finalul sezonului. În plus, un episod petrecut după partida de la Galaţi i-a enervat la culme pe jucători. Într-o discuţie cu fanii, Şumi s-a plîns acestora că se simte lucrat de unii dintre elevii săi şi i-a nominalizat pe Bozovici, Marius Constantin şi Frunză: "Nu-mi dau seama ce se întîmplă! Cu Oţelul, au fost atît de slabi de parcă ar fi fost blat!". Cei trei au aflat de la suporteri, care au pus mîna pe telefon şi i-au sunat pentru a-i certa!

Totuşi, pentru a nu supăra galeria, care e în continuare de partea tehnicianului de 40 de ani, conducătorii nu vor să-l demită pe Şumi şi vor încerca să-l convingă pe acesta să accepte rezilierea acordului de comun acord. În această situaţie, ar scăpa şi de clauza de 100.000 de euro, pe care ar trebui să i-o achite dacă-l destituie.


Clachează în meciurile importante
Cu toate că şefii mizau pe capacitatea lui Şumudică de a-şi motiva jucătorii înaintea partidelor decisive, antrenorul a dovedit pînă acum că nu stă prea bine la acest capitol. Cu Dinamo a luat un singur punct în două meciuri, iar cu Steaua a remizat acasă, în campionat, şi a fost eliminat din Cupa României, tot într-un meci jucat în Giuleşti. De asemenea, giuleştenii au strîns un singur punct şi contra liderului Oţelul. Singurele victorii în faţa adversarilor cu pretenţii sînt cu FC Vaslui (2-0) şi cu CFR (2-0), ambele în Grant. În total, împotriva rivalilor, Şumi a strîns 11 puncte în 11 partide!

"Dacă Rapidul nu ajunge în Europa, eu sînt singurul vinovat! Repet: dacă nu ajungem în Europa League, îmi fac bagajele şi plec!"
Marius Şumudică, antrenor Rapid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
ray51
ray51  •  16 Martie 2011, 13:16

Şumi, esti un tip cumsecade. Ce nu-nteleg eu la noi romanii, este afirmatia asta: "dacă nu ajungem în Europa League, îmi fac bagajele şi plec!". Asadar, dupa etape de sperante, bani investiti, munca zilnica (uneori) istovitoare, nebunii in tribune, atmosfera traznet, eforturi peste eforturi si toate cu un scop, nu??? Si vine cate unul (acum tu) care ne transmite ca daca nu-i va reusi, isi ia geamantanul si pleaca. Bine, bine, dar cu noi cum ramane? Vrei o paralela? Toti conducatorii post-decembristi ne-au promis marea cu sarea si dupa 2 mandate (mai putin Constantinescu cu unul, dar cu promisiuni cat muntele): 'Pa, viermilor!' (a se citi prostime). Pai drept e ???

bat4man
bat4man  •  14 Martie 2011, 22:36

ba nene rpancone "iesti" praf,si reprezinti clubul de sub pod,perfect. ......sa fii croncan..??!!!!! Eu zic ca da,Tu si "iei" frati tai caraitori,care ieste !!!

rapidwin
rapidwin  •  14 Martie 2011, 19:27

Stati linistiti ca la noi nu se schimba antrenorul dupa cum e timpul . Cel putin la oi daca vremea este instabila nici nu stii cine mai este antrenor .

Vezi toate comentariile (26)
Comentează