FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ASTRA, DUMINICĂ, GSP.RO, DIGI 1, DOLCE 1, LOOK

Șumudică o face pe Steaua mică! Cifrele cu care se laudă antrenorul Astrei

Articol de - Publicat vineri, 11 martie 2016 00:00

Șumudică și-a întreținut imaginea de antistelist. Nu doar cu gesturi și cu declarații.

Și cu rezultate, neașteptat de bune pentru un tehnician care a pregătit în general outsideri în cariera sa de până acum. Din opt întâlniri cu Steaua în campionat, Șumi are bilanț favorabil: patru victorii, un egal și trei înfrângeri.

A bătut și "principalul", și secundul!

Palmaresul pe care l-a înregistrat în disputele cu campioana la zi constituie o performanță, având în vedere numele formațiilor pe care le-a condus Marius împotriva roș-albaștrilor: Gloria Bistrița, Rapid, Astra, FC Brașov, Vaslui, Chiajna. Cu niciuna dintre aceste echipe nu a câștigat vreun trofeu, o dovadă a calității inferioare a loturilor. Dar a reușit să-și monteze loturile tocmai împotriva steliștilor. Bilanțul a devenit pozitiv grație scorurilor din acest sezon.

Șumudică i-a bătut de două ori pe campioni în sezonul regular al Ligii 1. L-a învins cu 2-0 pe Rădoi în tur, iar în retur l-a bătut și pe Nicolae Dică, secundul rămas șef după demisia lui Rădoi. A fost 1-0 pentru Astra în decembrie anul trecut, într-o partidă disputată la Pitești.

Anti-Steaua și ca jucător

Marius a mai trecut de Steaua și în precedentul mandat pe care l-a avut la Astra, în stagiunea 2011-2012. A fost 2-1 la Ploiești, într-un joc în care Ronny Levy s-a aflat pe banca roș-albaștrilor. Al patrulea succes al lui Șumi: 3-1 ca tehnician al Vasluiului, chiar împotriva lui Reghecampf. Steaua a câștigat campionatul în acel sezon, în ciuda înfrângerii din Moldova.

Șumudică a luptat cu Steaua și ca jucător. A purtat tricoul Rapidului, o rivală a roș-albaștrilor în competiția pentru titlu, și s-a declarat fan din copilărie al giuleștenilor. O postură din care a întreținut de-a lungul timpului rivalitatea cu "militarii", pe care în ultima vreme îi numește FCSB, o aluzie la pierderea mărcii în favoarea Armatei.

Duelurile dintre antrenorul Șumudică și roș-albaștri:

Meciul Cine îi conducea pe "militari"
Gloria Bistrița-Steaua 1-2 Stoichiță
Rapid-Steaua 0-0 Lăcătuș
Astra-Steaua 2-1 Levy
Steaua-Brașov 1-0 Ilie Stan
Vaslui-Steaua 3-1 Reghecampf
Chiajna-Steaua 0-1 Gâlcă
Astra-Steaua 2-0 Rădoi
Steaua-Astra 0-1 N. Dică

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (12)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  12 Martie 2016, 03:10
Postat de wertus pe 11 Martie 2016, 18:12

aiurezi , la Giurgiu , golurile au fost marcate neregulamentar.

du te la gara astra-steaua 2-3,3 goluri ne validate,au fost perfect valabile

wertus
wertus  •  11 Martie 2016, 18:12
Postat de travka pe 11 Martie 2016, 14:18

La Giurgiu steaua a câștigat cu 3-2 în tur dar s a terminat 2-0, nu a bătut sumudicxk, iar în retur după ratarile Stelei au dat gol în prelungiri norocos

aiurezi , la Giurgiu , golurile au fost marcate neregulamentar.

896192190498051
Adi Mitrea  •  11 Martie 2016, 16:06

Fcspisti băgați capul in pământ.iata motivele : suporteri 0, simbol 0, stadion 0, tactica 0, antrenor 0.sunteti "orfani".mucles!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează