FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

Superlativele golurilor » Cele mai interesante cifre despre cine şi cum a marcat în sezonul de toamnă al Ligii 1

Steaua are cele mai multe goluri marcate în Liga 1, 46!
Steaua are cele mai multe goluri marcate în Liga 1, 46!

Articol de , - Publicat marti, 15 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 15 ianuarie 2013 00:58

Steaua şi CFR Cluj au cei mai mulţi marcatori din campionat. Sînmărtean e jucătorul cu cele mai multe reuşite din afara careului. Rapid a punctat de doar 10 ori din acţiune.

Mai e o lună şi jumătate pînă la începerea sezonului de primăvară din Liga 1. Dar statisticienii Gazetei readuc fotbalul adevărat în paginile ziarului, printr-o analiză complexă a tuturor celor 459 de goluri marcate în primele 19 runde ale campionatului.

- CFR Cluj este echipa ai cărei jucători au reuşit să înscrie cele mai multe goluri cu capul, 10. Kapetanos a marcat 4, Rui Pedro 2, iar Maftei, Bastos, G. Mureşan şi Valente cîte unul.

- FC Vaslui a înscris de 4 ori din afara careului. Cele mai multe astfel de reuşite din Liga 1 îi aparţin lui Sînmărtean, 3.

- Steaua a dat cele mai multe goluri din acţiune, 36. Rusescu a marcat 12 dintre ele. Steliştii sînt urmaţi de Astra (33) şi Petrolul (24).

- Rapid este singura echipă din Liga 1 care a înscris doar un gol din afara careului. Iar din acţiune nu are decît 10, numai U Cluj fiind sub giuleşteni la acest capitol, cu 8 goluri.

- Steaua şi CFR Cluj sînt echipele cu cei mai mulţi marcatori, cîte 14. 177 de jucători au înscris cel puţin un gol, Szukala fiind singurul care a punctat pentru două echipe în acest sezon, Steaua şi Petrolul.

- Dinamo a beneficiat de două autogoluri în acest sezon, la fel ca şi Gaz Metan Mediaş. Viitorul, Petrolul, Astra, Oţelul şi Chiajna, doar de cîte unul.

- Steaua şi Astra sînt trupele ai căror fotbalişti au înscris cele mai multe goluri cu piciorul drept, cîte 25. Rusescu este cel mai bun marcator cu dreptul din Liga 1. La "goluri cu stîngul" conduce FC Vaslui (15), urmată de Steaua (13). Interesant e că roş-albaştrii reuşiseră acum 2 ani, în tot sezonul 2010-2011, un singur gol cu stîngul!

- Petrolul Ploieşti şi Gloria Bistriţa sînt singurele echipe care au marcat doar 3 goluri din faze fixe. Cei mai buni la acest capitol sînt cei de la CFR Cluj, cu 14 reuşite.

- Pandurii este echipa cu cele mai multe goluri primite din afara careului, 8.

- Gaz Metan Mediaş este singura formaţie care a reuşit să înscrie un gol cu pieptul. Astafei a punctat aşa în etapa 11, în meciul cu Dinamo.

- Concordia Chiajna a primit doar trei goluri din faze fixe, cifră pe care o mai are doar Steaua.

Cum s-au marcat golurile în cele 19 etape din Liga 1
În cele 19 etape din turul Ligii 1 s-au marcat în total 459 de goluri. Cele mai multe au fost din careu (397), iar 62 din afara careului de 16 metri. 236 de goluri cu piciorul drept, aproape dublu faţă de cele marcate cu stîngul, 128. Cele mai puţine reuşite au venit din faze fixe, 145, în timp ce din acţiune s-a dat gol de 314 ori.

550954-caseta-goluri.jpg

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
roby_
roby_  •  15 Ianuarie 2013, 11:03

in sfarsit mai citim si despre sport ,mai lasati-l pe jiji si can-canurile si scrieti asemenea articole si atunci veti fi mult mai apreciati

lywyu2012
lywyu2012  •  15 Ianuarie 2013, 09:05
Postat de ioanliviu pe 15 Ianuarie 2013, 04:33

Domnilor care ati scris articolul, cu cine ati facut aritmetica la scoala, cu femeia de serviciu sau cu pprtarul ? Conform tabelului cu golurile marcate de echipe apar 236 goluri cu piciorul drept, 128 goluri cu stangul si 85 cu capul. Adunate fac 449 goluri,nu 459 cum ati scris voi retardatilor. Lipsesc 10 goluri, voi ati zis ca un gol a fost marcat cu pieptul iar diferenta de 9 goluri le-ati dat voi cu capetele voastre seci ?

Stimabile, 9 sunt autogoluri ;)

nubreed
nubreed  •  15 Ianuarie 2013, 08:57

Apropo , astea nu sunt superlative , sunt statistici . Superlativele sunt altceva , dar vad ca voi folositi termenul asta pentru orice descriere . SUPERLATÍV, -Ă, superlativi, -e, adj. (Despre calificative) Care exprimă o calitate în gradul cel mai înalt. ◊ Gradul superlativ (și substantivat, n.) = grad de comparație al adjectivelor și al adverbelor, care arată că însușirea exprimată este la un grad foarte înalt sau la gradul cel mai înalt ori cel mai scăzut în comparație cu altele de aceeași natură. – Din fr. superlatif, lat. superlativus.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează