FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Superlovitură pe care Dinamo ar putea s-o primească în preajma startului campionatului: își pierde căpitanul!

Alexe are bagajele făcute pentru Turcia. Ar fi a doua experiență în străinătate, după un sezon de împrumut la Sassuolo (Serie A)
Alexe are bagajele făcute pentru Turcia. Ar fi a doua experiență în străinătate, după un sezon de împrumut la Sassuolo (Serie A)

Articol de - Publicat duminica, 05 iulie 2015 00:00

Vîrful ”cîinilor” e la o semnătură distanță de Karabukspor, unde a jucat Florin Cernat. În acest week-end se va decide soarta lui, fotbalistul de 25 de ani e decis să pornească această experiență în străinătate.

Dinamo este aproape de a se despărți de al 13-lea jucător în acest mercato. Gazeta Sporturilor a aflat că liderul actual al "cîinilor", Marius Alexe, 25 de ani, are ofertă concretă de la Karabukspor, recent retrogradată în liga secundă turcă, "otomanii" dorind să promoveze urgent, la finele sezonului ce stă să înceapă.

Căpitanul roș-albilor este tentat să dea curs ofertei, mai ales că ar cîștiga de trei ori mai mult decît în Ștefan cel Mare, peste 15.000 de euro pe lună! N-ar conta amănuntul că Alexe ar evolua în liga secundă din Turcia, întrucît și bonusurile sînt generoase. Dacă va fi titular, va marca, iar echipa va obține promovarea, Marius poate ajunge foarte lejer la dublarea salariului.

Să fie lumea mulțumită

Tocmai de aceea atacantul este dispus să părăsească Dinamo, mai ales că încă n-a ajuns la un acord cu conducerea clubului privind salariul pentru prelungirea contractului scadent în vara anului 2016. I se oferă un cîștig lunar de 5.000 de euro, sub pretențiile vîrfului.

Dinamo ar putea cîștiga financiar din transferul lui Alexe la Karabukspor, "otomanii" luînd în calcul și varianta transferului definitiv. Roș-albii doresc aproape jumătate de milion de euro, de văzut dacă se va realiza afacerea sub această formă ori doar ca un împrumut vreme de o stagiune.

Problema ar fi pentru Mircea Rednic, care ar rămîne doar în doi atacanți: Robert Moldoveanu (16 ani, golgeterul din amicale) și Fabian Himcinschi (21 de ani, sosit în această vară la echipă). "Puriul" a mai cerut un vîrf, așteptat de două săptămîni, i s-a promis că se va rezolva situația acestuia.

6goluri în 26 de meciuri a înscris Alexe în campionatul trecut

1.500.000 €este cota atacantului conform transfermarkt.de

Alte știri despre Dinamo: 

Brac în stand-by

Situația lui Bojan Brac părea ușor de rezolvat, portarul sîrb fiind liber de contract după divorțul de CSU Craiova. Goal-keeperul de 26 de ani ar vrea să rămînă la Dinamo, însă șefii "cîinilor" trebuie să ajungă la un acord cu agenții fotbalistului. Urmează ca luni să fie întîlnirea decisivă.

"Spartani am fost, spartani murim!"

Mircea Rednic vrea să forțeze reînvierea performanțelor pentru roș-albi, tehnicianul aducînd ultimul titlu de campioană în Ștefan cel Mare, în 2007: "Noi ne vom lupta, spartani ne-am născut, spartani murim! Sînt mulțumit de jucătorii noi, chiar dacă tîrziu și sînt în urmă cu pregătirea. Am avut și meciuri bune. Lotul nu e definitivat, mai trebuie să vină un fundaș stînga și un atacant, din străinătate".

Bilinski, 400.000 de euro

Kamil Bilinski s-a despărțit de Dinamo și se va întoarce în Polonia, spre a-și continua cariera în țara natală. Atacantul ar fi avut prilejul să mai rămînă în Liga 1, la o altă formație, însă într-o asemenea situație, fotbalistul ar fi trebuit să achite clubului o penalitate de 400.000 de euro. "Cîinii" au vrut să se asigure că fostul lor golgeter nu va fi un adversar al roș-albilor în viitorul sezon.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (177)
goggu.mecanicul
goggu.mecanicul  •  06 Iulie 2015, 01:17

La noi se merge foarte incet, mai incet decat olimpiada melcilor, mai sunt 5 zile pana incepe noul campionat si noi nu avem 2 atacanti si 1 fundas stanga ( pt dublura lui filip) vai de fundu nostru gol.

robert1205
robert1205  •  05 Iulie 2015, 22:33

Bilinski trebuia sa ramana la Dinamo si PLATIT la zi , acum nu mai avem nici macar un atacant.

xnread
xnread  •  05 Iulie 2015, 22:03
Postat de ticbis pe 05 Iulie 2015, 21:20

Daca este vorba de "tot raul spre bine; al lor si al societatii", s-ar putea sa se supere suporterii dinamovisti! Daca insa este vorba de "tot raul spre bine; al lor si A societatii", atunci esti in regula, esti pe lungimea lor de unda! Daca nu ma crezi, sa stii ca aia chiar stiu si la ce se foloseste DEX-ul! Nu glumi cu lucrurile astea sfinte, ca imediat te iau astia la ochi!:)!

...precum procesul difractiei (electronilor) pe reteaua cristalina(atunci cand o unda intalneste un obstacol avand dimensiunea comparabila cu lungimea sa de unda)?!:)..pai cum pot sa ma ia daca nu ma dau?:)..nici dvs nici, nici lor?:)Sunt parte a societatii deci un membru al ei:)

Vezi toate comentariile (177)
Comentează