FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Suporterii către Porumboiu: "Hai, nea Adi, să facem performanţă la Rapid. Scapă-ne de Copos"

Suporterii își doresc în acest moment un schimb Copos-Porumboiu
Suporterii își doresc în acest moment un schimb Copos-Porumboiu

Articol de - Publicat vineri, 23 decembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 23 decembrie 2011 10:00

Suporterii se roagă ca George Copos să fi vorbit serios cînd a anunţat că vinde echipa şi îl cheamă în Grant pe finanţatorul Vasluiului.

"Nu mai am nici stomac, nici inimă şi nici ficat pentru ce se întîmplă în fotbalul românesc. Sînt scîrbit de ce s-a întîmplat în jurul meciului nostru de la Vaslui. Nu mai suport să rămîn într-un loc în care nu mă mai regăsesc. De data asta chiar plec şi las clubul oricui plăteşte un leu!". Noul anunţ de "rămas bun, Giuleşti" al lui George Copos a fost luat de bun de unii şi folosit drept principal subiect de caterincă de cei mai mulţi. Pe baza informaţiilor, Gazeta vă prezintă tabloul real al situaţiei actuale de la gruparea din Giuleşti.

De ce ar fi adevărat

1. Criză de lichidităţi. Oamenii din anturajul lui Copos susţin că finanţatorul nu mai are cu ce să plătească datoriile clubului către bănci. În februarie 2012, ar trebui să achite o rată de 6 milioane de euro. Varianta e susţinută şi de un om de fotbal foarte apropiat rapidistului, stelistul Gigi Becali: "Copos va vinde pentru că e strîmtorat. Are datorii şi nu are bani lichizi. El e şi zgîrcit, nu-i mai convine să dea bani undeva unde să-i piardă".

2. Are cumpărător. Copos are în acest moment cui să dea clubul ca să-şi regleze finanţele: lui Adrian Porumboiu. Vasluianul a fost şi este interesat să cumpere. De cîţiva ani a tot încercat să bată palma cu Copos, dar a fost refuzat. Ultima ofertă clară a lui Porumboiu a fost de 12 milioane de euro, în urmă cu trei ani. Acum ar trebui să scoată din buzunar aproape 30 de milioane de euro pentru a stinge datoriile clubului feroviar. "Dacă va dori să vîndă cu adevărat, se va găsi cumpărător. Dar respectivul trebuie să ştie că Rapidul nu costă un leu, ci un leu plus 30 de milioane de euro", a afirmat Porumboiu. Suporterii alb-vişinii cred în vasluian şi i-au dat zeci de SMS-uri în ultimele ore pentru a-i arăta că e bine venit în Giuleşti: "Hai, nea Adi, să facem performanţă! Scapă-ne de Copos!".

De ce n-ar fi adevărat

1. Copos are 13 antecedente! Tendinţa majorităţii este de a considera un mare bluf noul anunţ al lui Copos. Site-ul GSP.ro a contabilizat ieri nu mai puţin de 13 precedente decizii ale lui Copos de a vinde clubul din Grant, toate soldate cu răzgîndiri din partea finanţatorului. Cel mai aproape de a pune mîna pe Rapid au fost, cronologic, greco-elveţianul Jean Valvis (2006), iordanianul Fathi Taher (2008) şi neamţul Lutz Stache (2009). Primul a obţinut cel mai mult: acţiuni în procent de 0.03 la sută! :) Iar Taher a ieşit cel mai şifonat: a pierdut 8 milioane de euro! ;)

2. "E tactică pentru Zotta". Sînt şi destui oameni de fotbal care văd în anunţul lui Copos şi momentul în care acesta l-a făcut o tactică pentru a deturna atenţia de la cazul "Zotta-Vaslui". Printre ei, şi Dumitru Dragomir: "Copos e băiat deştept. A aruncat şi el o fumigenă pentru a ascunde problemele dintre Rapid şi Vaslui".

3. Lucrează la transferuri, e cu plăţile la zi! În timp ce în public îşi anunţă plecarea, Copos lucrează în culise la primele două transferuri ale iernii, ambele anticipate de Gazetă în urmă cu cîteva săptămîni: mijlocaşul Marian Cristescu (FC Braşov) şi vîrful Costin Curelea (Sportul). Un alt semn că finanţatorul nu se gîndeşte tocmai la plecare e şi faptul că abia a plătit toate datoriile către jucători, inclusiv primele cuvenite pentru Europa!.

1992 e anul în care Copos a devenit principalul investitor la Rapid

10 trofee a cucerit Rapidul în era Copos: două titluri de campioană ('98-'99, 2002-2003), patru Cupe ale României (1998, 2002, 2006, 2007) şi tot atîtea Supercupe (1999, 2002, 2003, 2007). În plus, în sezonul 2005-2006 a reuşit cel mai bun parcurs european din istorie, atingînd "sferturile" Cupei UEFA

"Sînt convins că nici de data asta nea George nu va vinde Rapidul. Îi e greu şi dînsului să ţină singur echipa, poate că mai caută un investitor alături" (Dani Coman, portar Rapid)

"Băi oameni buni, voi chiar vă uitaţi în gura lui Copos? Păi, cine ar mai fi Copos fără Rapid?" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

"Dacă aş cumpăra acum Rapidul după tot ce-a fost în ultimele zile, m-aş umple de ridicol, toate apele din lume nu m-ar mai spăla" (Adrian Porumboiu, finanţator FC Vaslui)

"Rapidul va merge înainte şi fără Copos, care-i problema?" (Ion Taban, preşedinte CA Rapid)

"Copos are scopul lui precis ca Rapidul să nu ia campionatul. Vrea să strice atmosfera. Nu l-am înţeles niciodată" (Nicu Gheară, fost fotbalist Rapid)

"Copos e puţin dezamăgit de procesele pe care le are. E mai fricos, deşi eu i-am zis că îl achită procurorii" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Majoritatea fanilor doreşte o schimbare. Îl rugăm pe Copos să lase Rapidul, dacă nu mai are bani. Îl aşteptăm pe domnul Porumboiu cu braţele deschise" (Gigi Corsicanu, lider de galerie Rapid)

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (33)
ucluj2011
ucluj2011  •  24 Decembrie 2011, 05:17
Postat de valah.redandblue pe 23 Decembrie 2011, 11:09

Copos a suportat ci stoicism injuraturile din Giulesti, dar Porumboiu nu o sa inghita asa ceva niciodata. Va scoate afara din stadion.

Asta sa intimplat la Steaua cind v-au scos oamenii lui becali afara in suturi. Pe Giulesti iti garantez eu ca NIMENI nu-i scoate pe aia afara de pe stadionul lor... DA , AL LOR. Sunt singurii care chiar pot spune asta. Sunt acolo de cind lumea. Giulestiul e Rapid , Rapidul e Giulesti si Rapid si Giulesti = SUPORTERI SI IARASI SUPORTERI. Tare as vrea sa fie si la noi la "U" asa.

stefan888
stefan888  •  23 Decembrie 2011, 12:24
Postat de valah.redandblue pe 23 Decembrie 2011, 11:54

A fost și bulibașa ?

mai nou cuplezi 24/48 , get a life

guineeapig
guineeapig  •  23 Decembrie 2011, 12:13
Postat de valah.redandblue pe 23 Decembrie 2011, 11:54

A fost și bulibașa ?

Fecalizatule!

Vezi toate comentariile (33)
Comentează
Close